|
|
Püreli Börek |
|
küçük ev
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.04.2011
Mesajlar: 35 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc65626
Gönderme Tarihi: 10.Tem.2011
1,889 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet patates
1 su bardağı süt
40 gram kaşar peyniri
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber
3 adet yufka
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı galeta unu
2 çorba kaşığı mısır unu
Püreyi yapmak için patatesleri haşlayıp süzün, içine süt, rendelenmiş peynir, tereyağı ve baharatları koyup karıştırın. Yufkayı yayıp zeytinyağı gezdirip üzerine püreyi yayın ve rulo şeklinde sarın.
3 yufkayı da aynı şekilde hazırlayıp fırın kabını yağlayın. Üzerine galeta unu ve mısır ununu serpin. Börekleri yerleştirin ve üzerine de yağ ve galeta unu serpin. 200 derecedeki fırında üzeri kızarana dek pişirin. Dilimleyip sıcak servis yapın.
Fotoğraf "ercan kaftan" tarafından gönderildi. 16.03.2019
|
PATATES PÜRESİ BÖREĞİ |
|
tombiye
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.05.2010
Mesajlar: 42 Şehir: Aydın |
Kısa URL: https://ml.md/lc51812
Gönderme Tarihi: 19.May.2010
2,694 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEME
600 gr. patates
tuz
karabiber
hindistancevizi
30 gr. tereyağı
1,5 çay bardağı su
100 gr. tereyağı
1,5 çay bardağı su
100 gr. un
tuz
4 yumurta
YAPILIŞI
Önce püreyi hazırlayın. Bunun için patateslerin kabuklarını soyun ve dilimler halinde kesilmiş olarak tencereye koyun. Yeterli miktarda su koyun, tuzunu ilave edip, 30 dakika pişirin. Haşlanmış patatesleri derince bir kabın içine alın ve çatalla ezin. Tuz, karabiber, tereyağı, hindistancevizi ve yumurta sarılarını ilave ederek karıştırın.
Hamurunu hazırlamak için, derince bir kap içinde tereyağını hafifçe eritin. İçine suyu ve unu ilave edin. Unu tencereye bir defada hepsini birden boşaltın.
Hamuru hafif ateşte koyulaştırıncaya kadar iyice karıştırın. Sonra tencerenin kenarlarını kaşıkla sıyırarak hamuru ortada toplayın.
Ateşi söndürün. Koşulaşmış hamurun içine bir yumurta kırın ve iyice karıştırın, sonra diğer yumurtaları teker teker kırıp hamur yeteri kadar esnek hale gelinceye kadar karıştırın. 3 yumurta kafi gelirse, dördüncüyü kırmayın. Püre ile hamuru iyice karıştırın.
Bir tavaya ya da derince bir tencere içine ayçiçek yağını koyun, kızdırın. Hamuru iki kaşık yardımıyla lokmalar halinde kızgın yağa atın. Sonra, servis tabağının içine böreklerin yağını alması için bir peçete serin. Kızarttığınız börekleri buraya koyarak sıcak sıcak servis yapın.
|
Patates Püreli Börek |
|
zencefil
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.09.2007
Mesajlar: 26 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc17848
Gönderme Tarihi: 19.Eyl.2007
2,611 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yufka,
1 adet yumurta,
1 çay bardağı sıvıyağ,
patates püresi
Yufkayı, dört eşit üçgen olacak şekilde kesin.
Kestiğiniz yufkaların üzerine sıvıyağ ve yumurtayla hazırladığınız karışımdan sürün. Üçgenin geniş kenarına bir miktar patates püresi koyun. Rulo şeklinde sarın.
Sonra kendi etrafında döndürerek yuvarlak bir şekil verin. Üzerine yufka parçalarından yapılmış küçük bir gül yerleştirin. Üzerine yumurtalı karışımdan sürerek fırında pişirin.
ML® Patatesli Gülgonca için tıklayın
|
|
Patates Püreli Börek Tarifleri Açma Börek Tarifleri
|
|