|
Patates Pilaki |
|
naz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.06.2005
Mesajlar: 85 Şehir: Nazilli |
Kısa URL: https://ml.md/lc475
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2005
3,182 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 adet küçük patates
1 adet soğan
2 orta boy havuç
2 domates
2 bardak su
4 diş sarımsak
2 adet kesme şeker
1 demet maydanoz
1 su bardağı zeytinyağı
karabiber
tuz
Soğanları küçük küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında pembeleştirin. Havuçları küçük küçük doğrayıp soğana katın. Domatesleri soyup küçük küçük doğrayın ve havuçlu karışıma ekleyin. Sarımsak, tuz ve şekeri ekleyip 5-6 dakika pişirin. Patatesleri soyup tencereye katın, su ekleyin ve kısık ateşte kapaklı olarak patatesler yumuşayana kadar pişirin. Soğuk olarak servis tabağına alıp, karabiber serpip, kıyılmış maydanozla süsleyin.
ML® Patates Pilaki için tıklayın
|
Patates Pilakisi |
|
Bilgi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.09.2005
Mesajlar: 38 Şehir: Bakırköy/İSTANBUL |
Kısa URL: https://ml.md/lc1276
Gönderme Tarihi: 15.Mar.2006
2,796 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 soğan
1 bardak zeytinyağı
6 orta boy havuç
3 domates (ya da 1,5 çorba kaşığı salça)
tuz
1 tatlı kaşığı şeker
2 bardak kaynar su
8 patate
1 bağ maydanoz
8 diş sarımsak
Doğranmış soğanları bir tenceredeki zeytinyağında pembeleştirin. Havuçları ufak parçalara doğrayıp soğana katın ve birlikte çevirin. Ardından ince ddoğranmış sarımsakları, küçük küçük doğranmış domatesleri, şekeri, tuzu 2 bardak kaynar suyu katıp 10 dakika pişirin. Ay biçimi dilimlenmiş 8 patatesi katıp yarım saat pişirin. İnce kıyılmış maydanozla servis yapın.
ML® Havuç Pilaki için tıklayın
|
PATATES PİLAKİSİ |
|
Belkıs
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.09.2006
Mesajlar: 60 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc9993
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2006
3,227 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. sarı patates
250 gr. havuç (6 küçük)
175 gr. zeytinyağı (3/4 bardak)
1,5 - 2 bardak su
10 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı şeker
250 gr. soğan (3 orta)
400 gr. domates (3 orta)
1 demet maydanoz
1,5 tatlı kaşığı tuz
Bir tencereye ölçülere göre zeytinyağı ile küçük küçük doğranmış soğanlar konur ve soğanlar biraz pembeleşinceye kadar kavrulur. Üstleri kazınarak halka halka doğranmış havuçlar ilave edilerek yeniden 1 - 2 dakika kavrulur ve bunlara kabukları ve çekirdekleri çıkarılmış, ufak ufak doğranmış domatesler (yoksa salçası) ile sarımsak, toz şeker, tuz 2 bardak sıcak su katılarak 10 dakika pişirilir. Bu süre dolunca tencere ateşten indirilir ve evvela yarım parmak kalınlığında, yarım ay şeklinde doğranmış patatesler tencereye atılır, iyice karıştırıldıktan sonra yeniden ateşin üzerine konularak yarım saat daha pişirilir. Sonra üzerine maydanoz serpilir ve tencere ateşten indirilir. İyice soğuyunca tabağa alınarak servis yapılır.
ML® Patates Kayganası için tıklayın
ML® Patates Kayganası (görsel)
|
Patates pilaki |
|
çimçim
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.06.2007
Mesajlar: 108 Şehir: Mordoğan-İZMİR |
Kısa URL: https://ml.md/lc15515
Gönderme Tarihi: 21.Haz.2007
3,569 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet orta boy patates
1 adet orta boy kuru soğan
4 diş sarımsak
2 adet orta boy havuç
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı su
tuz
karabiber
Soğan ince kıyılır, zeytinyağında pembeleştirilir.
ÜZerine küp şeklinde doğranmış havuç, dövülmüş sarımsak, tuz ve toz şeker eklenir, birkaç dakika pişirilir.
Daha sonra ceviz büyüklüğünde doğranmış patatesler ve 1 su bardağı sıcak su katılır.
Kapaklı olarak orta ateşte 20-25 dakika pişirilir.
Ilık ya da soğuk olarak servise sunulur.
ML® Börülce Pilakisi için tıklayın
|
Patates pilakisi |
|
Siyah Lale
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.07.2007
Mesajlar: 24
|
Kısa URL: https://ml.md/lc16317
Gönderme Tarihi: 13.Tem.2007
2,790 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 kişilik Malzemesi
10 küçük taze patates
1 soğan,
2 havuç
5 diş sarımsak
2 bardak su
2 tatlı kaşığı tozşeker
1 su bardağı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Yarım demet dereotu
Soğanı küçük küpler halinde doğrayıp zeytinyağında pembeleştirin.
Havuçları temizleyip küçük küçük doğrayın ve soğana ekleyin. 5 diş sarımsak, tuz ve tozşekeri ilave edip 5-6 dakika pişirin.
Patatesleri soyup yıkayın ve tencereye ilave edin. 2 bardak suyu ekleyin ve kapağı kapalı olarak kısık ateşte patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Soğuyunca servis tabağına alıp karabiber serpin. Dereotunu kıyıp üzerine serpiştirin. Dilerseniz limon suyu ekleyip servis yapın.
|
PATATES PİLAKİSİ |
|
Ahmet Senyelli
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.07.2007
Mesajlar: 28
|
Kısa URL: https://ml.md/lc16345
Gönderme Tarihi: 14.Tem.2007
2,984 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 Sarı patates
2 Bardak su
3 Orta boy domates
10 diş sarımsak
6 Ufak havuç
1 Tatlı kaşığı şeker
1 Bardak zeytinyağı
1 Demet maydanoz
3 Soğan
1 Tatlı kaşığı tuz.
Bir tencereye ölçülere göre zeytinyağı ile birlikte ufak ufak doğradığınız soğanları koyarak soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Sonra buna kazıyıp halka halka kestiğiniz havuçları ilâve edip yine iki dakika kadar daha kavurun.
Buna kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkardığınız ve küçük küçük doğradığınız domatesleri (veya salça), sarımsağı, tuzu, şekeri ve iki bardak da sıcak su koyarak 10 dakika pişirin.
Bu sürenin sonunda tencereyi ateşten indirin önce yarım ay şeklinde ve yarım parmak kalınlığında doğranmış patatesleri atıp iyice karıştırdıktan sonra bir yarım saat daha pişirin. Sonra üzerine maydanoz serpip tencereyi ateşten indirin ve soğutup servis yapın.
|
Patates Pilaki |
|
Selçuk Tepe
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.10.2007
Mesajlar: 35 Şehir: Şanlıurfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc19362
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2007
2,526 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg patates
3 adet havuç
2 adet soğan
1,5 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı salça
5 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Tencereye yağ konur, ısınınca ince doğranmış soğan atılır. Pembeleşince daire şeklinde doğranmış havuç ve dövülmüş sarımsak katılır. Havuç yumuşamaya başlayınca salça, şeker,tuz atılır. En son yarım daire şeklinde doğranmış patates ve 1 su bardağı kaynar su eklenir. Kapak kapatılır 25-30 dakika pişirilir. Ilık servis yapılır.
|
PATATES PİLAKİSİ |
|
turfanda
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.05.2008
Mesajlar: 49 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc23600
Gönderme Tarihi: 03.May.2008
2,818 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
1 kg patates
250 gr havuç
1 bardak zeytinyağı
3 soğan
3 domates
1 kaşık salça
1.5 bardak su
10 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı şeker
1 demet maydanoz
tuz
Yapılışı:
Bir tencereye yağ ve soğan koyarak pembeleştirin. Buna doğranmış havuç katıp 1-2 dakika kavuran. Domates, tuz, sarımsak, şeker ve 2 bardak su ilave edip 10 dakika pişirin.
On dakika sonra bunlara soyulmuş ve yarım parmak kalınlığında doğranmış patates katarak pişirin.
|
Patates Pilakisi |
|
kontak
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.05.2009
Mesajlar: 48 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc36310
Gönderme Tarihi: 09.May.2009
3,484 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 kişilik
1 su bardağına yakın zeytinyağı
3 adet soğan
6 adet havuç
6 adet patates
3 adet domates
8 diş sarımsak
1,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tuz
1 demet maydanoz
Bir tencereye zeytinyağını koyup kızdırın. 3 adet soğanı yemeklik doğrayıp, yağda pembeleşinceye kadar kavurun. 6 adet havucu parmak kalınlığında küçük küçük doğrayıp, yağa atın. 1-2 dakika boyunca kavurun. 3 adet domatesin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın. 8 diş sarımsağı dövüp, 1 tatlı kaşığı şeker ve 2 çay kaşığı tuzla birlikte tencereye katın. 2-3 dakika sonra bu karışıma bir buçuk su bardağı suyu ilave edin. 10 dakika kadar pişirip, küp şeklinde doğranmış patatesleri ilave edin. Patates ve havuçlar iyice yumuşayana kadar orta ateşte 25 dakika pişirin. Üzerine kıyılmış 1 demet maydanozu serpin. Soğuduktan sonra servis yapın.
|
Patates Pilakisi |
|
ERGUN
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.07.2005
Mesajlar: 99 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc65295
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2011
2,875 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ergun Köknar
500 gr. patates
3 adet havuç
2 baş soğan
5 diş sarımsak
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 demet maydanoz
1 buçuk su bardağı su
Soğanları ayıklayıp ince ince çentiniz. Tencereye yağı koyunuz, içine soğanları atıp pembeleşinceye kadar kavurunuz. Havuçları kazıyıp, tavla zarı büyüklüğünde doğrayınız. Doğradığınız havuçları soğanlarla kavurunuz. Sarımsakları ayıklayıp bütün diş halinde ilave ediniz. Tuzunu, şekerini koyup bir iki çeviriniz. Suyunu ilave edip bir taşım kaynatınız. Patatesleri soyup ince halkalar halinde doğrayınız. Kaynayan suyun içine, ilave ediniz. Çok hafif ateş üzerinde ağır ağır patatesler pişinceye kadar tıkırdatmaya devam ediniz. Patatesleri iyice yumuşayınca, ateşden tencereyi alınız. Tenceresinde soğumaya bırakınız. Ilıkken bir servis tabağına dökünüz. Üzerini ince kıyılmış maydanozla süsleyip ikram ediniz.
Not: Bu pilakinin üzerine limon veya sirke yakışır. Kırmızı biber ekilerek yenebilir. Lezzeti daha değişik olur. Bazı kişiler, çok az kereviz ilave ederek de pişirir, pek de hoş olur.
|
PATATES PİLAKİSİ |
|
ışı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.03.2013
Mesajlar: 62 Şehir: Kırklareli |
Kısa URL: https://ml.md/lc87931
Gönderme Tarihi: 25.Mar.2013
1,922 defa indirildi / yazdırıldı
|
Patates
1 bardak zeytinyağı
3 baş soğan
6 havuç
3 domates
10 diş sarmısak
Tuz
Şeker
2 bardak sıcak su
Maydanoz
Bir tencereye bir bardak zeytinyağıyla birlikte küçük doğranmış 3 soğanı koyup soğanlar pembeleşinceye kadar döndürün. Sonra dilimlediğiniz 6 küçük havucu katın. Birlikte biraz daha döndürün; küçük kesilmiş 3 domates ekleyin. 10 diş sarmısak, biraz tuz, bir tatlı kaşığı şeker, 2 bardak sıcak su koyun. On dakika kadar pişirin. Yanm ay biçiminde doğranmış patatesleri atın. Yarım saat kadar daha pişirin. Sonra üzerine maydanoz serpin. Soğuduktan sonra servis yapın.
|
Patates Pilaki |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc96433
Gönderme Tarihi: 07.Mar.2014
1,915 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006
500 g patates
3 adet havuç
2 adet soğan
1 adet iri domates
5 diş sarımsak
1.5 su bardağı su
½ su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
½ demet maydanoz
Yağla ince doğranmış soğan kavrulur.
Vichy usulü doğranmış havuçlar eklenerek kavurmaya devam edilir.
Diş sarımsaklar ve domateslerde eklenerek birkaç kez daha çevrilir.
Tuz, şeker ve su ilave edilerek bir taşım kaynatılır.
Halka doğranmış patatesler eklenir.
Hafif ateşte patatesler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Ateşten alınca dinlenmeye bırakılır.
Üzerine kıyılmış maydanoz serpilir.
|
Patates Pilaki |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc96436
Gönderme Tarihi: 07.Mar.2014
1,851 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 g patates
1.5 su bardağı su
3 adet havuç
½ su bardağı zeytinyağı
2 adet soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet iri domates
1 tatlı kaşığı şeker
5 diş sarımsak
½ demet maydanoz
Patatesleri halka doğrayınız.
Domatesleri concasse doğrayınız.
Yağla soğanı kavurunuz.
Havuçları ekleyiniz.
Sarımsak ve domatesi ekleyiniz.
Tuz, şeker ve su ekleyerek pişirmeye devam ediniz.
Patatesleri ekleyiniz.
Patatesler yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
Ateşten alınca dinlendiriniz.
Yemeği kapağı kapalı olarak dinlendiriniz.
Kıyılmış maydanozla veya maydanoz dallarıyla süsleyiniz. (Süslemede limon dilimleri de kullanabilirsiniz.)
|
Patates Pilaki |
|
Kamer Baba
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.09.2014
Mesajlar: 31 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc101901
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2014
1,893 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg patates
4 adet soğan
2 adet havuç
6 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı şeker
Yeterince baharat
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Yağda soğan, sarımsak ve havucu soteleyin.
Patatesleri küp küp doğrayın ve sotelenen soğanların üzerine ekleyin. Tuz ve şekeri de koyduktan sonra biraz su ilave ederek pişirin.
Servis yaparken üzerine bol maydanoz doğrayın.
|
|