| 
 | 
| Patates Pankek | 
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc3817 Gönderme Tarihi: 16.May.2006
 8,125 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 adet patates
 1 adet soğan
 1 tatlı kaşığı kekik, karabiber, kimyon
 2 adet yumurta
 2 kaşın un
 Tuz
 Kızartma yağı
 
 Patatesleri, soğuk ve bir miktar tuz attığınız suyun içine rendeleyin. çok tuz atmayın, suyun tamamını süzmeyeceğiz. Aynı şekilde soğanı rendeleyin .Karıştırın ve suyun içinde 15 dakika bekletin. Suyunu süzdükten sonra, elinizle de iyice sıkın ve hiç su kalmamasını sağlayın. İçine, yumurta, un, tuz, karabiber, kimyon ve kekik ekleyin. İyice karıştırın. Bir avuç kadar patates alın, elinizle iyice yassı hale getirin ve tavada arkalı önlü yaklaşık, 10 dakika kızartın.
 
 
  
 
 | 
| Patatesli Pankek | 
|  | sofa Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 27.05.2019
 Mesajlar: 26
 Şehir: Mardin
 | Kısa URL: https://ml.md/lc143066 Gönderme Tarihi: 28.May.2019
 1,102 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 tane yumurta
 3 yemek kaşığı sıvı yağ
 2 tane patates
 1 su bardağı yoğurt
 1-2 çay kaşığı tuz
 Yarım çay kaşığı karabiber
 Yarım çay kaşığı kırmızıbiber
 3-4 çorba kaşığı un
 
 Önce patatesleri haşlayın ve rendeleyin. Kaseye yoğurt, yumurta, tuz, rendelenmiş patates, sıvı yağ ve baharatı koyup karıştırın. Unu azar azar ekleyin, kek kıvamında bir hamur elde edin.
 Tavaya 1 damla yağ damlatın, ısıtıp birer kaşık harçtan koyup çift taraflı pişirin.
 
 
  
 
 | 
| Patates Pankek | 
|  | yediveren Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.04.2011
 Mesajlar: 38
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc64489 Gönderme Tarihi: 21.Oca.2021
 2,421 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 4 adet orta boy patates
 4 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
 1/2 çay kaşığı karabiber
 1/2 tatlı kaşığı kekik
 1/4 çay kaşığı tuz
 1/4 çay kaşığı köri
 4 yemek kaşığı zeytinyağı
 
 Bol suda yıkadığınız patateslerin kabuklarını soyun. Rendenin kalın tarafıyla patatesleri rendeleyin.
 Rendelenmiş patatesleri temiz bir tülbente alın. İyice sıkarak suyunu çıkartın. Hatta fazla suyunu aldığınız rendelenmiş patateslerin üzerini kağıt havlu yardımıyla kurulayın.
 Tuz, karabiber, kekik ve köri ile harmanlayın. Geniş tabanlı, yanmaz yapışmaz tabanlı bir teflon tavada zeytinyağını kızdırın.
 Hazırladığınız patatesli karışımı göz kararı sekiz eşit parçaya bölün. Oranladığınız patateslerin dördünü tavaya alıp üzerlerine bastırarak sıkıştırın.
 Rendelenmiş kaşar peynirini kenar kısımlarına gelmeyecek şekilde üzerlerine serpiştirin. Geride kalan oranlanmış patatesleri üzerlerine kapatıp geniş bir spatula yardımıyla bastırın.
 Orta ateşte, geniş bir spatula ya da servis tabağı yardımıyla ters yüz ederek altın sarısı bir renk alana kadar kızartın.
 Fazla yağını bırakması için kısa bir süre kağıt havlu serili bir servis tabağında dinlendirip ılık olarak sevdiklerinizle paylaşın.
 
 Not: Patatesleri orta ateşte kızartmanız, dış yüzeylerinin renk almasını sağlarken iç kısımlarının da yumuşacık kalmasına sebep olur. Rendelenmiş kaşar peynirini patateslerin orta kısımlarına serpmeye dikkat edin. Aksi halde kenar kısımlardan taşan peynirler patateslerin yanmasına sebep olur. Pancake formunda kızarttığınız patatesleri ısıya dayanıklı yuvarlak kalıplar kullanarak kolaylıkla hazırlayabilirsiniz.
 
 
  
 
 | 
| Patatesli Pankek | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc179112 Gönderme Tarihi: 20.Ağu.2024
 266 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 2 adet patates (haşlanmış, soğumuş)
 2 yemek kaşığı tereyağı
 1 adet büyük boy yumurta
 1 çay kaşığı tuz
 1/2 çay kaşığı karabiber
 1 çay bardağı süt
 1 su bardağı un
 Tavayı yağlamak için:
 1 yemek kaşığı zeytinyağı
 
 Haşlanmış patatesleri geniş bir karıştırma kasesine alın.
 Üzerine tereyağı, yumurta, tuz, karabiber, süt ve unu ekleyip blenderdan geçirin.
 Koyu ve akışkan bir harç elde edin.
 Tavayı yağlayın.
 Harçtan 1'er yemek kaşığı dolusu alıp tavaya koyun ve arkalı önlü pişirin.
 Patates pankekleri servis tabağına alın ve dilediğiniz gibi süsleyerek servis edin.
 
 
  
 
 | 
| Patatesli Pankek | 
|  | dolu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 28.01.2014
 Mesajlar: 3325
 Şehir: Denizli
 | Kısa URL: https://ml.md/lc182070 Gönderme Tarihi: 10.Mar.2025
 118 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 adet büyük boy patates
 2 adet yumurta
 1 çay bardağı süt
 1 su bardağı un
 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
 1 çay kaşığı tuz
 1 çay kaşığı karabiber
 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri (isteğe bağlı)
 3-4 dal ince doğranmış yeşil soğan veya dereotu
 Kızartmak için sıvı yağ
 
 Patatesleri soyup rendeleyin ve fazla suyunu sıkın.
 Bir karıştırma kabında yumurta, süt, un ve kabartma tozunu iyice çırpın.
 Karışıma rendelenmiş patatesleri, baharatları, peynir ve doğranmış yeşillikleri ekleyin ve iyice karıştırın.
 Tavaya az miktarda sıvı yağ ekleyin ve ısıtın.
 Karışımdan birer kaşık alarak tavaya dökün, her iki tarafını da altın rengi olana kadar pişirin.
 Sıcak olarak servis edin.
 
 Not: Yoğurt, süzme peynir veya domates sosuyla lezzetlendirebilirsiniz.
 
 
  
 
 | 
| Patatesli Pankek | 
|  | Çetin Ceviz Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 26.05.2005
 Mesajlar: 3262
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc183954 Gönderme Tarihi: 18.Tem.2025
 48 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 adet orta boy haşlanmış patates
 2 adet yumurta
 1 çay bardağı süt
 1 su bardağı un
 1 çay kaşığı kabartma tozu
 Tuz (isteğe göre)
 Karabiber (isteğe göre)
 2-3 dal taze soğan (isteğe bağlı)
 1 yemek kaşığı sıvı yağ (pişirme için)
 
 Haşlanmış patatesleri bir kaba alın ve ezerek püre haline getirin.
 Pankek hamurunun pürüzsüz olması için patatesleri iyice ezmeniz önemli.
 Patates püresine yumurtaları kırın, sütü ilave edin ve güzelce çırpın.
 Ardından un, kabartma tozu, tuz ve karabiberi ekleyerek karıştırın.
 İsteğe bağlı olarak ince doğranmış taze soğan da ilave edebilirsiniz.
 Krep kıvamından biraz daha yoğun bir hamur elde etmeniz gerekiyor.
 Teflon ya da yapışmaz bir tavayı hafifçe yağlayın ve ısıtın.
 Hazırladığınız harçtan bir kepçe alarak tavaya dökün ve her iki tarafını da altın rengini alana kadar pişirin.
 Her seferinde tavayı hafifçe yağlamayı unutmayın.
 Sıcak sıcak servis edilen patatesli pankekler, yoğurt, labne peyniri, domates sosu ya da taze otlarla harika bir uyum sağlar.
 
 Not: Dilerseniz üzerine kaşar peyniri serpip fırında da kısa süre ısıtabilirsiniz.
 
 
  
 
 | 
| Patates Pankek | 
|  | Çetin Ceviz Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 26.05.2005
 Mesajlar: 3262
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc184566 Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2025
 75 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 adet büyük boy haşlanmış patates
 1 adet yumurta
 3 yemek kaşığı un
 1 çay kaşığı kabartma tozu
 1/2 çay bardağı süt
 1/2 çay kaşığı tuz
 1/2 çay kaşığı karabiber
 1 çay kaşığı toz kırmızı biber (isteğe bağlı)
 1 tutam ince doğranmış dereotu veya maydanoz
 Kızartmak için:
 Çok az sıvı yağ
 
 Patatesleri rendeleyin veya çatalla ezerek püre haline getirin.
 Üzerine yumurtayı kırın, süt, un, kabartma tozu ve baharatları ekleyin.
 Son olarak ince kıyılmış yeşillikleri de karışıma ilave ederek homojen kıvama gelene dek karıştırın.
 Tavayı hafifçe yağlayın ve ısıtın.
 Harçtan bir kaşık alıp tavaya dökün, hafifçe bastırarak pankek şekli verin.
 Her iki yüzünü de orta ateşte altın sarısı renk alana kadar pişirin.
 Patates pankekleri sıcak olarak yoğurt, labne, domates veya avokado dilimleriyle servis edebilirsiniz.
 
 Not: Daha fazla lezzet için içine kaşar peyniri veya beyaz peynir rendeleyebilirsiniz.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |