| 
 | 
| Paça (Kastamonu) | 
|  | Halilim Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 02.05.2007
 Mesajlar: 45
 Şehir: Çankırı
 | Kısa URL: https://ml.md/lc23912 Gönderme Tarihi: 18.May.2008
 7,675 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.kulturportali.gov.tr
 
 Yarım kilogram patates
 3 yumurta
 50 gram nişasta
 50 gram yoğurt
 bir baş sarımsak
 50 gram tereyağı
 
 Patatesler haşlanır, daha sonra ezilerek ayrı bir kapta yumurta içine bir kaşık nişasta, yoğurt ve sarımsak eklenerek çırpılır. Bu karışım daha sonra patatesler ile birleştirilerek ağır ateşte pişirilir.
 Piştikten sonra üzerinde kızdırılmış tereyağı gezdirilir. Pişirme ocakta olabileceği gibi yayvan bir kap içerisine alınarak fırında da pişirilip, paçanın altının ve üstünün kızarması sağlanabilir, üzerine maydanoz yaprakları eklenerek servise hazır hale getirilir.
 
 Not: Paçanın kıymalı, pirinçli gibi çeşitleri de yapılabilir.
 
 
  
 
 | 
| Patates Paçası (Kastamonu) | 
|  | DeliKız Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 20.03.2006
 Mesajlar: 109
 Şehir: izmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc8794 Gönderme Tarihi: 21.Kas.2006
 5,272 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1  kase yoğurt
 2 adet yumurta
 3 diş sarımsak
 1 çorba kaşığı buğday nişastası
 Yeterli miktarda tuz
 1 çorba kaşığı tereyağı
 1 çorba kaşığı salça
 
 Yarım kg patatesi haşlayın. Her birini rendeleyip, derin bir tencereye koyun. Başka bir kabın içinde 1 çorba kaşığı buğday nişastasını, 1 çay bardağı su ile ezin. 2 yumurtayı çırpın. 3 diş sarmısağı dövün. Bu karışımı 1 kase yoğurtla karıştırın. Tuz ilave edin. Patateslerin üzerine döküp, malzemeleri birbirine iyice yedirene dek pişirin. 1 çorba kaşığı tereyağını eritip, salçayla karıştırın. Ocaktan aldığınız patateslerin üzerine sosu döküp, servis yapın.
 
 
 ML® Patates Paçası için tıklayın
 ML® Patates Kayganası için tıklayın
 
 
 
   Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 03.06.2022
 
 
 | 
| Patates Paçası (Kastamonu) | 
|  | çim Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 01.09.2016
 Mesajlar: 24
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc119725 Gönderme Tarihi: 19.Eyl.2016
 1,589 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 adet orta boy haşlanmış patates
 2 adet yumurta
 Yoğurt (rende halindeki patatesin yarısı kadar)
 4 kaşık tereyağı
 3 diş sarımsak
 1 kaşık salça
 1 kaşık kırmızı biber
 
 Haşlanmış patatesler renlenir, rendelenen patateslerin yarısı kadar yoğurdun içine 2 diş ezilmiş sarımsak eklenir.
 Rendelenen patatesler tavaya alınır, sarımsaklı yoğurdun içine 2 adet yumurta kırılır ve yoğurtlu karışım patateslerin içine eklenerek yumurta tamamen pişip kayboluncaya kadar orta ateşte karıştırarak pişirilir.
 Salça, tereyağı ve kırmızı biber soslukta kavrulur. Pişen patatesler servis tabağına alınır ve tereyağlı sos üzerine dökülerek sıcak servis yapılır.
 
 
   Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 05.10.2022
 
 
 | 
| Paça (Kastamonu) | 
|  | şiraze Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 17.03.2014
 Mesajlar: 31
 Şehir: Eskişehir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc130580 Gönderme Tarihi: 20.Arl.2017
 1,183 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Aydoğan Aydoğdu - Metin Mızrak
 
 1 kg Patates
 1 adet Yumurta
 30 gr Nişasta
 500 gr Yoğurt
 20 gr. Salça
 30gr Tereyağı
 5 gr Karbonat
 5 gr. Karabiber
 5 gr. Tuz
 
 Patatesler soyulur, yıkanır ve bir tencerede haşlanır.
 Haşlanan patatesler bir tepsiye çıkartılır, çatal yardımı ile ezilir.
 Patateslerin üzerine yoğurt, nişasta, karbonat, yumurta koyulup karıştırılır.
 Fırına verilebilecek bir tepsiye tereyağı konulur, eriyince salça eklenir, patatesten yapılmış harç tepsiye boşaltılır. Fırında pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.
 
 
  
 
 | 
| Patates Paça (Kastamonu) | 
|  | pişmaniye Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 02.04.2020
 Mesajlar: 42
 Şehir: İzmit
 | Kısa URL: https://ml.md/lc149787 Gönderme Tarihi: 10.Nis.2020
 1,015 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı
 
 2,5 kg Patates
 6 Yemek Kaşığı Yoğurt
 4 Diş Sarımsak
 2 Yemek Kaşığı Buğday nişastası
 2 Adet Yumurta
 Üzeri için:
 4 Yemek Kaşığı Tereyağı
 İsteğe Göre Kaşar peyniri
 
 Patates soyulduktan sonra rendelenir ve tereyağında kavrulur.
 Diğer tarafta yoğurt, sarımsak, nişasta ve yumurta bir kapta sulandırılır.
 Kavrulan patatese oluşturulan karışım ilave edilir.
 Bu şekilde iyice pişirildikten sonra küçük güveçlere aktarılır.
 Üzerlerine kaşar rendelenen güveçlerin üzerine tereyağı gezdirilir.
 Yemek 180 derecelik ısıda 15 dakika kadar pişirilir.
 
 
  
 
 | 
| Patates Paçası (Kastamonu) | 
|  | Doctor English Admin
 
  
 Kayıt: 15.01.2007
 Mesajlar: 1266
 Şehir: KKTC
 | Kısa URL: https://ml.md/lc158024 Gönderme Tarihi: 31.May.2021
 684 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.sabah.com.tr
 
 3 adet patates
 1 yemek kaşığı nişasta
 1 kase yoğurt
 2 diş sarımsak
 1 yemek kaşığı tereyağı
 Tuz
 Pul biber
 Tereyağı
 Salça
 Kuru nane
 
 Haşlayıp kabuğunu soyduğumuz patatesleri büyük büyük doğrayıp bir kaba alıyoruz. Üzerine yoğurdu ve ince ince kıyılmış ya da ezilmiş sarımsaklar ile nişasta, tuz ve pul biber ekleyip blender'dan geçiriyoruz. Tencerenin dibine tereyağı koyuyoruz. Tereyağı kızınca karışıma ekleyip 5 dakika pişiriyoruz. Sos tavasında tereyağını kızdırıyoruz. Üzerine salçayı ekleyip kavrulmuş salça kokusu burnumuza gelince naneyi ilave ediyoruz. Nane kokusunu bırakınca sosun altını kapatıyoruz.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |