| 
 
 
 | 
Patates Oturtma | 
  | 
gönül yoran 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.01.2015 
Mesajlar: 28 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc131890 
Gönderme Tarihi: 13.Şub.2018 
2,046 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 adet patates
 
200 gr kıyma
 
1 adet soğan
 
3 adet yeşil biber
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
2 diş sarımsak
 
3 adet domates rendesi
 
Yarım yemek kaşığı salça
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
 
Patatesleri halka şeklinde doğrayın. ! Kızgın yağda kızartın.Soğanı yemeklik doğrayın. Tavaya yağı koyun.
 
Soğanları ve küçük doğradığınız sarımsakları kavurun. İnce halkalar halinde doğradığınız yeşil biberleri katın. Bir iki kere daha çevirin.
 
Kıymayı koyup karıştırarak iyice kavurun. Baharatları ve salçayı ekleyin.
 
Biraz daha kavurduktan sonra bir çay bardağı su koyun. Bir iki taşım kaynatıp ' altını kapatın. Fırına girebilecek bir kaba patatesi sıralayın.
 
Üzerine kıymayı yayın. Tekrar patatesleri koyun ve üstüne kıymayı yayın. En üstüne domates rendesini koyun. Biraz daha su ekleyin.
 
Üstünü kapatıp 250 derecede pişmeye bırakın.
 
 
 
  
 | 
Patates Oturtma | 
  | 
sesli 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.07.2018 
Mesajlar: 36 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc135222 
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2018 
1,355 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
25 gr margarin
 
6 adet patates
 
2 adet domates
 
3-4 ade sivri biber
 
1 Adet bulyon
 
1 Adet orta boy soğan
 
1 tatalı kaşığı tuz
 
1 tatalı kaşığı karabiber
 
 
Patatesleri yıkayıp, kabuklarını soyun. 1 cm. kalınlığında yuvarlak dilim şeklinde kesin. Patatesleri tuzlu suda bekletin. Domateslerin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın.
 
Biberlerin tohumlarını çıkarıp, küçük küçük doğrayın. sanayağını bir tencereye koyup kızdırın.- Küp şeklinde doğranmış soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Domatesi ve biberi de koyduktan sonra biraz daha kavurun. En son Et Bulyon ekleyin. Patateslerin suyunu süzüp, kurulayın, kızdırılmış sanayağında kızartın. Kızarmış patateslerin yarısını bir tepsiye dizin. Üzerine Et Bulyon lu harcın yarısını koyun. Üzerine kalan patatesleri dizip, kalan Et Bulyon lu harcı yayın. Üzerine 1 su bardağı su gezdirin. Patates oturtmayı, 180 derece ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Patates Oturtma | 
  | 
son fasıl 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.08.2019 
Mesajlar: 48 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc144720 
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2019 
961 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 tane patates
 
500 gram kıyma
 
4 yemek kaşığı sıvı yağ
 
1 tane kuru soğan
 
1 yemek kaşığı salça
 
3 tane domates
 
1 tutam maydanoz
 
2 diş sarımsak
 
1 su bardağı su
 
Karabiber
 
Tuz
 
 
Patates oturtma yapmak için, öncelikle kıymayı sıvı yağda biraz kavurun.
 
Soğanı ince ince kıyın. Sarımsakları ezin. Soğan ve sarımsağı kıymanın üzerine ekleyip biraz kavurun.
 
Daha sonra da salçasını ilave edin.
 
Domatesleri küçük küçük doğrayın. Bir tutam maydanozu ince ince kıyın.
 
Ardından domatesleri, maydanozları, baharatları ve 1 bardak suyu katarak kısık ateşte domatesler iyice pişene kadar soteleyin.
 
Bu sırada patatesleri soyun ve güzelce yıkayın. Olabildiğince ince halkalar dilimleyin.
 
Cam bir tepsiyi güzelce yağlayın. Patates dilimlerinden bir kat tepsinin tabanına dizin.
 
Üzerine kıyma harcının yarısını dökün ve tekrar patateslerle üzerini kaplayın.
 
Eğer küçük bir tepsi kullanıyorsanız, bütün harç ve patatesler bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. Ama unutmayın, tepsinin en üst yüzeyinde patatesler kalmalı.
 
Patateslerin üzerine fırça kullanarak, sıvı yağ sürün.
 
Tepsinin üzerini folyo ile kaplayın. Patatesleri 200 derecelik fırına pişmeye bırakın.
 
Patatesler yumuşayınca, tepsinin üzerini açın patatesler biraz kızarsın.
 
Bu aşamada dilerseniz patateslerin üzerine ekleyeceğiniz sebze veya peynir çeşitleriyle patates oturtmasına farklı tatlar katabilirsiniz. 
 
1-2 dakika dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Patates Oturtma | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc145433 
Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2019 
920 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilogram patates
 
500 gram kıyma
 
5 yemek kaşığı sıvı yağ
 
1 adet kuru soğan
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
2-3 adet domates
 
Bir tutam maydanoz
 
2 diş sarımsak
 
1 su bardağı su
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Patatesleri soyup yuvarlaklar halinde ince ince dilimleyin ve bol suyla yıkayın.
 
Soğan ve domatesleri küp küp doğrayın.
 
Sarımsakları ve maydanozları incecik kıyın.
 
Sıvı yağı tavada ısıtıp kıymayı kavurun.
 
Soğan ve sarımsakları da ekleyip kavurmaya devam edin.
 
Domates, maydanoz, baharatlar ve suyu ekleyip domatesler eriyene kadar pişirin.
 
Patateslerin yarısını yağladığınız fırın kabına dizin.
 
Kıymalı sosu patateslerin üzerine yayıp sosun üzerine yeniden patatesleri dizin.
 
En üstteki patatesleri hafifçe yağlayıp üzerini alüminyum folyoyla kapatın.
 
Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın.
 
Kabı fırına verip patatesler pişene kadar pişirin.
 
Patatesler pişince folyoyu çıkarıp patatesler kızarana kadar yeniden fırınlayın.
 
Fırından çıkardıktan sonra biraz dinlendirip soğumadan servis edin.
 
 
 
  
 | 
Patates Oturtması | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc151931 
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2020 
500 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4- 6 tane patates
 
500 gram kıyma
 
5 yemek kaşığı sıvı yağ
 
1 tane kuru soğan (ince kıyılmış)
 
1 yemek kaşığı salça
 
3 tane domates (küçük doğranmış)
 
5 dal kıyılmış maydanoz
 
2 diş ezilmiş sarımsak
 
1 su bardağı su
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Patates oturtma için önce kıymayı sıvı yağda biraz kavurun. Soğan ve sarımsağını ekleyin bir iki karışım kavrulsun ve salçasını ilave edin. Ardından domates, maydanoz, baharat ve suyunu katıp kısık ateşte domatesler iyice pişene kadar sote yapın. Bu arada patatesleri soyun, yıkayın ve ince dilimleyin, yuvarlak dilimler olacak. Borcamı bol yağlayın ve patates dilimlerinden bir kat borcama döşeyin, kıyma harcının yarısını patateslerin üzerine yayın sonra tekrar patates dizin. En üste fırçayla biraz sıvı yağ sürün. Borcamın üzerini folyo ile kapatıp patatesler pişene kadar 200 derece fırında pişirin. Patatesler yumuşayınca üzerini açın, biraz kızarsın. Patates oturtmamız 1-2 dakika dinlendirdikten sonra servise hazır olur.
 
 
 
  
 | 
Patates Oturtma | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc161678 
Gönderme Tarihi: 06.Arl.2021 
389 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4-5 tane orta boy patates
 
1 adet soğan
 
300 gram kıyma
 
1 adet kapya biberi
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
1 tatlı kaşığı biber salçası
 
2 diş sarımsak
 
3 yemek kaşığı sıvı yağ
 
Pulbiber
 
İsteğe göre reyhan ya da kekik
 
Tuz
 
Sıcak su
 
 
Kıymalı patates oturtma tarifi için önce patatesleri soyun ardından halka halka doğrayın.
 
Tencerede yağda soğanları pembeleşene kadar kavurun. Ardından biberleri, kıymayı ekleyin. Kıymanın rengi dönünce salça, sarımsak ve baharatları ekleyin ve karıştırın.
 
Üzerine patatesleri de ilave edin. Patatesler görünecek şekilde sıcak suyu da ekleyin. Bir kere kaynayınca yemeğin tuzunu da atın ve kısık ateşte kaynamaya bırakın. İstenen patates diriliğine göre pişince ocağın altını kapatın. Patates oturtma tarifi hazır.
 
 
 
  
 | 
Patates Oturtma | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc172905 
Gönderme Tarihi: 27.Haz.2023 
333 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram kıyma
 
5 adet patates
 
1 adet kuru soğan
 
2 adet domates
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
1 tutam maydanoz
 
2 diş sarımsak
 
1 su bardağı su
 
Sıvı yağ
 
Karabiber
 
Tuz
 
 
İlk olarak kıymayı kavurun.
 
Soğan ve sarımsağı da ince ince doğrayın ve kıymayla beraber kavurun.
 
Ardından salçayı ekleyin.
 
Domatesin kabuğunu soyup küp küp doğrayın.
 
Maydanozları da ince ince doğrayın.
 
Daha sonra domatesleri, maydanozları, baharatları ve 1 bardak suyu katarak kısık ateşte domatesler iyice pişene kadar soteleyin.
 
Diğer taraftan da patatesleri soyun ve güzelce yıkayın. Mümkün olduğu kadar ince halka şeklinde de dilimleyin.
 
Fırın kabını güzelce yağlayın. Patates dilimlerinden bir kat tepsinin tabanına dizin.
 
Üzerine kıyma harcının yarısını dökün ve tekrar patateslerle üzerini kaplayın.
 
Bütün harç ve patatesler bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. Tepsinin en üstüne de patatesleri dizin.
 
Patateslerin üzerini fırça yardımıyla yağlayın.
 
Ardından fırına verip patatesler pişene kadar 200 derecede güzelce pişirin.
 
Dilerseniz patatesler pişince üzerine rendelenmiş kaşar peyniri de ekleyebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Patates Oturtma | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc177233 
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2024 
469 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Kıymalı harç için;
 
450 gram kıyma
 
1 adet kuru soğan
 
5 yemek kaşığı sıvı yağ
 
1 yemek kaşığı salça
 
2 adet domates (küçük doğranmış)
 
Bir tutam kıyılmış maydanoz
 
1 diş sarımsak
 
1 su bardağı sıcak su
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
 
Önce kıymayı sıvı yağda pembeleşene kadar biraz kavurun. İnce doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyin, pembeleşene kadar kavurun ve salçasını ilave ederek kavurmaya devam edin.
 
Ardından küçük küçük doğranmış domates, maydanoz ve baharatları ilave ederek karıştırın.
 
Son olarak suyunu ekleyip kısık ateşte domatesler iyice pişene kadar sote yapın.
 
Bu arada patatesleri soyun, yıkayın ve ince ve yuvarlak olacak şekilde dilimleyin.
 
Tencerede de yapabilirsiniz. Borcamı bol yağlayın ve patates dilimlerinden bir kat borcama döşeyin, kıyma harcının yarısını patateslerin üzerine yayın sonra tekrar patates dizin.
 
Ben iki kat kıyma, üç kat patates döşedim ama tek kat kıyma, iki kat (alt ve üstü) patates döşeyip de yapabilirsiniz.
 
En üste fırçayla biraz sıvı yağ sürün. Borcamın üzerini folyo ile kapatıp patatesler pişene kadar 200 derece fırında yaklaşık 20dakika pişirin.
 
Patatesler yumuşayınca üzerini açın, bu şekilde 10 dakika daha fırına sürün patatesler biraz kızarsın.
 
Patates oturtmamız bir iki dakika dinlendirdikten sonra servise hazır olur.
 
 
 
  
 | 
Patates Oturtma | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3312 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc184830 
Gönderme Tarihi: 15.Eyl.2025 
59 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet orta boy patates
 
300 gr dana kıyma
 
1 adet soğan (doğranmış)
 
2 adet domates (rendelenmiş)
 
1 adet yeşil biber (doğranmış)
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
1 yemek kaşığı salça
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı pul biber
 
Tuz (damak tadına göre)
 
1 su bardağı sıcak su
 
 
Patatesleri soyup halka halka doğrayın. Hafif tuzlayıp bir kenara alın.
 
Tavaya sıvı yağı alın, doğranmış soğanı kavurun. Üzerine kıymayı ekleyip rengi dönene kadar kavurun. Ardından biber, domates ve salçayı ekleyin. Tuz, karabiber ve pul biberle tatlandırın.
 
Fırın tepsisine patates dilimlerini tek sıra halinde dizin. Üzerine kıymalı harçtan bir kat serin. Bu işlemi malzemeler bitene kadar tekrar edin.
 
Üzerine 1 su bardağı sıcak su ekleyin. Önceden ısıtılmış 180°C fırında patatesler yumuşayana ve üzeri kızarana kadar (yaklaşık 40-45 dakika) pişirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |