|
Patates Mantısı |
|
tiraje
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.08.2010
Mesajlar: 30 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc54674
Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2010
2,581 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg patates
500 gr. kıyma
1 adet kuru soğan
1 baş sarımsak
750 gr. yoğurt
1/2 paket margarin
2 çorba kaşığı tereyağı
Yeterince tuz
kırmızı pul biber
Kızartmak için;
Sıvıyağ
Kuru soğanı ince ince kıyıp margarin yağında pembeleştirelim.
Kıymayı ilave edip suyunu salıp da çekinceye kadar kavuralım.
Kıyma iyice kavrulunca yeterince baharatını katıp ocaktan indirelim.
Sarımsakları, bir çay kaşığı tuz ile birlikte havanda dövüp çırptığımız yoğurt ile karıştıralım.
Kabuklarını soyup kuşbaşı şeklinde kestiğimiz patatesleri, sıvıyağda kızartalım.
Kızarttığımız patatesleri, servis tabağına koyup üzerine kavurduğumuz kıymadan bolca serpiştirelim.
Onun üzerine de sarımsaklı yoğurdu yayalım.
1 çorba kaşığı kırmızı pul biberi tereyağında kızdırıp sarımsaklı yoğurdun üzerine gezdirerek, sıcak sıcak servis yapalım.
|
Patates Mantısı |
|
Didar Şen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.08.2011
Mesajlar: 54 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc73409
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2012
2,457 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
5 adet patates
1 çay bardağı zeytinyağı
Alabildiğine un
100 gr kıyma
4 diş sarımsak
2 su bardağı yoğurt
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı tuz
Yumurta yoğurt kabartma tozu küp doğranmış patates tuz zeytinyağı ve unu boza kıvamına gelene kadar karıştırın. Yağlanmış tepsiye yayın.Üzerine kıyma ilave edin. Önceden ısıtılmış 200Clik fırında üzeri kızarana dek pişirin. Dilim dilim kesin sarımsaklı yoğurdu patateslerin üzerine yayın. Zeytinyağında salçayı eritin bunu da patateslerin üzerinde gezdirin.
|
Patates Mantısı |
|
Tülay Sak
Aşçı
Kayıt: 31.05.2014
Mesajlar: 19 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc98643
Gönderme Tarihi: 31.May.2014
2,203 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 orta boy patates
1 tabak dolusu rendelenmiş kaşar
1 yemek kaşığı margarin
Üzeri için:
Sarımsaklı yoğurt
Kırmızıbiberli yağ
Patatesleri haşlıyoruz. Soğumadan kabuklarını soyup çatalla ezip içine yağı ve rendelenmiş kaşarı koyuyoruz. Bir güzel tüm malzemeyi birbirine yediriyoruz. İçine ince ince kıyılmış maydanozda ekliyoruz. Püreden ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp ortalarını çukur yapıyoruz. Tabağa diziyoruz. Çukurun içini sarımsaklı yoğurt ile dolduruyoruz. Üstüne domates biberli yağ döküp salata ile servis yapıyoruz.
Fotoğraf "Göksen" tarafından gönderildi. 30.11.2015
|
Patates Mantısı |
|
bahçıvan teyze
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.05.2013
Mesajlar: 103 Şehir: Elazığ |
Kısa URL: https://ml.md/lc100309
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2014
3,888 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet haşlanmış patates
1 adet yumurta
3 çorba kaşığı un
3 adet domates
1 çay bardağı zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 su bardağı su
1 su bardağı yoğurt
Öncelikle patatesleri rendeleyip bir kabın içine alın. Üzerine yumurta, un, tuz, biber ekleyip hamuru gibi yoğurup küçük şekiller verin. Kaynayan tuzlu suyun içinde haşlayın. Bu arada rendelenmiş domatesleri zeytinyağıyla birlikte 5 dakika pişirip üzerine de ezilmiş sarımsak ekleyip hazırlayın. Haşlanmış patates mantısını domates sosu ve yoğurtla servis yapın.
|
Patates Mantısı |
|
F. Yücel
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.02.2015
Mesajlar: 23 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc104958
Gönderme Tarihi: 05.Şub.2015
1,937 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet Haşlanmış Patates
1 Tutam Maydanoz
1 tatlı kaşığı Tuz
1 tatlı kaşığı Karabiber
İç Harcı İçin:
2 adet Soğan
200 Gr Kıyma
1 Kase Yoğurt
Tuz
1 tatlı kaşığı Karabiber
3 çorba kaşığı yağ
1 Kase Çırpılmış Yoğurt
1 Çay Kaşığı Toz Kırmızı Biber
Patatesleri karıştırma kabına rendeliyoruz. İnce doğranmış maydanozu katıyoruz. Tuz ve karabiber ekleyip karıştırıyoruz. Patatesli harcımızdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlıyoruz.
Servis tabağına koyup ortalarını bastırıp çanak şeklini veriyoruz. İç harcı için, soğanları ince bir şekilde doğrayıp yağ koyduğumuz tavada soğanları kavuruyoruz.
Kıymayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Tuz ve karabiber döküp iyice kavurduktan sonra altını kapatıyoruz. Kıymalı harcımızdan çanakların içlerine dolduruyoruz.
Üzerine çırpılmış yoğurt koyuyoruz. Yağı ve toz kırmızı biberi tavada kavurup yoğurdun üstüne dökdükten sonra servis ediyoruz.
|
Patates Mantısı |
|
Özlem Çelik
Aşçı
Kayıt: 14.09.2014
Mesajlar: 17 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc113081
Gönderme Tarihi: 30.Kas.2015
3,658 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 orta boy patates
1 yemek kaşığı tereyağı
İç Harcı İçin:
2 adet soğan
1 adet kırmızı köz biberi
200 gr kıyma
Sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Üzeri için:
Sarımsaklı yoğurt
2 çorba kaşığı tereyağı
Kırmızı pul biber
Patatesler haşlanır, soğumadan kabukları soyulur, çatalla ezip içine tereyağını ilave ederek malzeme birbirine yedirilir. Püreden ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp ortaları çukur yapılır, tabağa dizilir.
İç harcı için; soğanlar ince bir şekilde doğranır, biberin çekirdeklerini çıkartılıp ince ince doğranır. Sıvıyağ koyduğumuz tavada soğanlar ve biberler kavrulur. Kıyma da eklenip kavurmaya devam edilir. Tuz ve karabiber eklenip iyice kavurulduktan sonra ocaktan alınır.
Küçük bir tavada kırmızı pulbiber ile tereyağı eritilir.
Tabaktaki patates püresi çukurlarının içi kıymalı harçla doldurulur. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve eritilmiş kırmızıbiberli tereyağı dökülerek servis yapılır.
|
Patates Mantısı |
|
hürcann
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.07.2016
Mesajlar: 22 Şehir: Bilecik |
Kısa URL: https://ml.md/lc118288
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2016
1,514 defa indirildi / yazdırıldı
|
Pelin Yanık
5-6 tane orta boy patates
1 kase yoğurt
Mayonez
2 diş sarımsak
Kaşar rendesi
Tuz
Patatesleri soyup 4'e bölün haşlanmak üzere tencereye koyun. Haşlandıktan sonra süzüp bir çatal yardımıyla ezin. Daha sonra patateslerin içine kaşarı rendeleyin. İsteğe göre kırmızı biber, nane, kekik, soğan da ekleyebilirsiniz. Kaşarı rendelikten sonra içerisine tuzu ve pul biberi ilave edip karıştırın. Daha sonra ceviz büyüklüğünde top şekline getirip bir borcama dizin. Başka bir kapta yoğurt, mayonez ve sarımsağı çırpın. Top haline getirilen patateslerin üzerine dökün. Tavada tereyağında salçayla beraber azıcık kırmızı pul biberi pişirin ve üzerlerine döküp servis yapın.
|
Patates Mantısı |
|
feyyaz
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.08.2016
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc119265
Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2016
1,318 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet haslanmış patates
1 tutam maydanoz
1 tutam dereotu
Tuz
Karabiber
İç Harcı İçin:
2 adet soğan
200 gram kıyma
1 kase yoğurt
Yeterince sıvı yağ
Üzeri için:
2 yemek kaşığı yağ
Pulbiber
Karabiber
Haşlanmış patatesleri karıştırma kabına rendeleyin İnce doğranmış maydanozu ve dereotunu katın. Tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Patatesli harcımızdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın. Sonra, servis tabağına koyup ortalarını bastırıp çanak şeklini veriyoruz. İç harcı için, soğanları ince bir şekilde doğrayıp sıvıyağ koyduğumuz tavada soğanları kavuruyoruz.Kıymayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Tuz ve karabiber döküp iyice kavurduktan sonra altını kapatıyoruz. Kıymalı harcımızdan çanakların içlerine dolduruyoruz.Üzerine çırpılmış yoğurt koyuyoruz. Yağı ve pul biberi tavada kavurup yoğurdun üstüne gezdiriyoruz karabiberle de süsleyip servis ediyoruz.
|
Patates Mantısı |
|
portakal çekirdeği
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.02.2015
Mesajlar: 33 Şehir: Elazığ |
Kısa URL: https://ml.md/lc130669
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2017
831 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://gurmekibris.com
Yarım Demet Maydanoz
5 Adet Patates
1 Tatlı kaşığı Salça
1 Kase Sarımsaklı Yoğurt
Kararında Kırmızı Pul Biber
Sıvı Yağ
Tuz
Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyunuz.
Soyulan patatesleri güzelce çatalla eziniz
Maydanozu ince ince kıyıp tuz ile birlikte ezilen patatesleri ilave ediniz.
İyice karıştırdıktan sonra küçük parçalar koparıp içini açınız ve yoğurdu patateslerin içine koyunuz.
En son sıvı yağı kızartıp çok az salça ve pul biber ile ile sos yapıp üzerine dökünüz.
Patates mantısı servise hazır.
|
Patates Mantısı |
|
Hacı Hasan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.01.2015
Mesajlar: 35 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc134077
Gönderme Tarihi: 14.May.2018
694 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı ince bulgur
4 orta boy patates
2 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
1 kase yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tutam tuz
1 tutam pul biber
1 tutam karabiber
2 su bardağı kaynamış su
Patatesleri soyup yıkayıp haşlayalım. Derin bir kaseye bulguru alalım üzerine kaynamış su döküp üzerini kapatalım ve yumuşamasını bekleyelim. Haşlanan patatesleri rendenin kalın kısmında rendeleyelim ve bulgurun üzerine alalım. 1 diş rendelenmiş sarımsak, 1 kaşık salça, yarım bardak sıvıyağ, tuz ve karabiber ekleyelim elimizle yoğuralım ve yuvarlak toplar yapıp içini oyalım. Servis tabağına alalım. Bir kaseye yoğurdu alalım. 1 diş sarımsak rendeleyelim. Karıştıralım ve çanaklarımızın içlerine paylaştıralım. Öte yandan bir tencereye yarım bardak sıvıyağ koyup kızdıralım. Pul biber veya kırmızı toz biber ekleyerek yoğurdun üzerine gezdirelim ve servis yapalım.
|
Patates Mantısı |
|
kırık plak
Aşçıbaşı
Kayıt: 21.05.2018
Mesajlar: 23 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc134238
Gönderme Tarihi: 21.May.2018
863 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo patates
2 tane havuç
1 çay bardağı süt
2 çay kaşık tereyağı
Yarım kilo süzme yoğurt
Nane
Pulbiber
Sumak
2 diş sarımsak
Tuz
Doğranmış dereotu maydanoz ve yeşil soğan
Patatesler soyulur iki parçaya bölünür az suda iyice haşlanır, ayrı bir kaba alınır sütü tuzu tereyağı eklenir ve blendırdan geçirilir.
Havuçlar rendenin ince kısmıyla rendelenir karışıma konur ardından dereotu maydanoz yeşil soğan konur karıştırılır.
Kaşık yardımıyla mantı gibi rastgele tepsiye dizilir.
Üzerine süzme yoğurta sarımsak rendelenir dökülür.
Sıvı yağ da nane ve pulbiber yakılır hepsinin üstüne gezdirilir.
|
Patates Mantısı |
|
zekai
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.05.2018
Mesajlar: 55 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc136413
Gönderme Tarihi: 23.Ağu.2018
702 defa indirildi / yazdırıldı
|
7-8 Adet Patates
3 Adet Havuç
½ Demet Maydanoz
1 Kase Yoğurt
Salça
Tuz
Karabiber
Tereyağı
Tarifi:
Patatesleri yıkayıp haşlayın. Patatesler haşlanırken havuçları yıkayıp traşlayın. Temizlemiş havuçları rendeleyip, sıvıyağda pişene kadar soteleyin. Patatesler haşlanınca soyup tereyağı ile ezin. Daha sonra ezilmiş patateslere tuz, karabiber ve ince kıyılmış maydanoz ilave edip, iyice karıştırın.
Patates hamurundan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, parmağınızla çanak şekli verin. Ortalarını açtığınız patateslere havuçları pay edip, en üstede sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos dökerek servis edin.
|
Patates Mantısı |
|
iltifat
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.01.2021
Mesajlar: 27 Şehir: Battalgazi |
Kısa URL: https://ml.md/lc155318
Gönderme Tarihi: 08.Oca.2021
235 defa indirildi / yazdırıldı
|
5-6 adet patates
Maydanoz
1 kase yoğurt
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
Patatesleri iyice yıkayın ve haşlamak üzere tencereye koyun. Haşlandıktan sonra kabuğunu soyarak iyice ezin.
Ezmek için çatal kullanabilirsiniz. Daha sonra patateslerin içine doğranmış maydanozları ekleyin. İsteğe göre karabiber, kırmızı biber ve tuz ekleyin. İyice karıştırın. Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak bardak şeklinde şekillendirin.
Başka bir kapta yoğurdun içerisine ezilmiş sarımsakları ekleyin ve karıştırın. Patateslerin içini yoğurt ile doldurun.
Tavada tereyağı eriterek salçayı pişirin ve patateslerin üzerine dökerek servis yapın.
|
Patates Mantısı |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc162445
Gönderme Tarihi: 14.Oca.2022
292 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet patates
4-5 dal demet maydanoz
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Pulbiber
Karabiber
Yoğurt harcı:
1 kâse yoğurt
2 diş sarımsak
Patates mantısı tarifi için patatesleri iyice yıkayın ve ezilecek kıvama gelene kadar haşlayın. Haşlandıktan sonra kabuğunu soyarak iyice ezin.
Daha sonra patateslerin içine doğranmış maydanozları ekleyin. İsteğe göre karabiber, kırmızı biber ve tuz ekleyin.
İyice karıştırın. Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak şekillendirin.
Başka bir kapta yoğurdun içerisine ezilmiş sarımsakları ekleyin ve karıştırın. Patateslerin içini yoğurt ile doldurun.
Sosu için tavada sıvı yağı kızdırın, salçayı ekleyip karıştırın.
Patateslerin üzerine salçalı sosu gezdirerek servis yapın.
|
Patates Mantısı |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc164925
Gönderme Tarihi: 18.May.2022
217 defa indirildi / yazdırıldı
|
5-6 adet patates
1 tatlı kaşığı tuz (patatesleri haşlarken)
Çeyrek demet maydanoz
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı pul biber
Sosu İçin:
Yarım su bardağı yoğurt
2-3 diş sarımsak
1 fiske tuz
Üzeri İçin:
2-3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
1 tatlı kaşığı domates salçası
3-4 yemek kaşığı kadar sıcak su
Patatesleri iyice yıkayıp kabuklarını soyalım. Ardından iki üç parçaya keserek tencereye alalım. Tuz ekleyelim ve üzerini geçecek kadar su ilave ettikten sonra haşlanmaya bırakalım. Haşlandıktan sonra patateslerimizi ezelim. Ezmek için çatal veya patates ezici kullanabilirsiniz. Daha sonra içine doğranmış maydanozları ekleyelim. İsteğe göre karabiber, kırmızı biber ve tuz ekleyerek iyice karıştıralım. Harcımızdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak avcumuzda yuvarlayalım. Yuvarladıktan sonra orta kısmına parmağımızla bastırarak çanak şeklini verelim. Tüm malzemelerimiz bitinceye kadar bu işleme devam edelim. Hazırladığımız patatesleri servis tabağına dizelim. Yoğurtlu sosu için başka bir kapta yoğurdun içerisine ezilmiş sarımsakları, tuzu ekleyelim ve karıştıralım. Patates çanaklarının içini yoğurt ile dolduralım. Dilerseniz sarımsaksız da yapabilirsiniz. Üzerinin sosu için tavada sıvı yağı ısıtalım, ardından salçayı ekleyip karıştıralım. 3-4 yemek kaşığı kadar sıcak su ekleyelim ve 1-2 dakika daha karıştırarak pişirelim. Patateslerin üzerine salçalı sosu gezdirerek servis yapalım.
|
Patates Mantısı |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc172177
Gönderme Tarihi: 21.May.2023
174 defa indirildi / yazdırıldı
|
5-6 adet patates
Yarım demet maydanoz
1 kase yoğurt
2-3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı domates salçası
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Pul biber
Patatesler haşlandıktan sonra kabuğunu soyarak iyice eziyoruz. Daha sonra içine doğranmış maydanozları ekliyoruz. İsteğe göre karabiber, kırmızıbiber ve tuz ekleyip karıştırıyoruz. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp ortasına parmak bastırarak kase şekli veriyoruz. Başka bir kasede yoğurdun içerisine sarımsakları ekleyip karıştırıyoruz. Patateslerin içini yoğurtla dolduruyoruz. Sosu için tavada sıvı yağı kızdırıp salçayı ekleyerek karıştırıyoruz. İsterseniz biraz su ilavesi yapabilirsiniz. Patates çanaklarının üzerine salçalı sosu gezdirerek servis yapıyoruz.
|
|