|
Patates Mantısı |
|
güvey
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.02.2013
Mesajlar: 36 Şehir: Maltepe-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc87150
Gönderme Tarihi: 27.Şub.2013
1,444 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 orta boy patates
1 tabak dolusu rendelenmiş kaşar
1 yemek kaşığı Sana klasik
İnce kıyılmış maydanoz
Üzeri için:
Sarımsaklı yoğurt
Salçalı sos
Patatesleri haşlıyoruz. Soğumadan kabuklarını soyup çatalla ezip içine sana yağıı ve rendelenmiş kaşarı koyuyoruz. Bir güzel tüm malzemeyi birbirine yediriyoruz. İçine ince ince kıyılmış maydanozda ekliyoruz. Püreden ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp ortalarını çukur yapıyoruz. Tabağa diziyoruz. Çukurun içini sarımsaklı yoğurt ile dolduruyoruz. Üstüne domates sos döküp, maydanozla süslüyoruz.
|
Patates Mantısı |
|
haza
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.11.2012
Mesajlar: 56 Şehir: Kırklareli |
Kısa URL: https://ml.md/lc83403
Gönderme Tarihi: 17.Kas.2012
1,605 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 Yemek Kaşığı Sana Klasik
1 Çorba Kaşığı salça
1 Avuç maydanoz
4 Adet patates
1 Kase Sarımsaklı Yoğurt
1 Çay Kaşığı Pul biber,tuz
Patatesleri haşlayıp çatalla ezin.Maydanozu içine kıyıp tuzunu ekleyin.Küçük yuvarlaklar haline getirip içini çukurlaştırın.Yoğurdu içine koyup yağı eritip salça ve pulbiberi kavurun ve patateslerin üzerine dökün.
|
Patates Mantısı |
|
bebecan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2012
Mesajlar: 81 Şehir: Altındağ-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc81988
Gönderme Tarihi: 13.Ekm.2012
1,616 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 Yemek Kaşığı Sana Klasik
3 Adet havuç
1 Kase Sarımsaklı Yoğurt
1 Kg. patates
2 Adet kuru soğan
Patatesler bir müddet haşlanır (fazla yumuşamiyacak), soğanları küp küp doğarayıp 3 kaşık sana klasik margarinde pembeleştiriyoruz. Haşladığımız patatesleri büyük küpler halinde doğrayıp kavrulan soğanlara ekliyoruz. Tavada hafif hafif ezdirerek çeviriyoruz. Nane ve tuzunu ekleyip borcama alıyoruz. Havuçları rendeleyip 1 kaşık sana margarinle 5 dakika kadar kavuruyoruz. Hazırlanılan patateslerin üzerine havuçları ve en üst kata da sarımsaklı yoğurdu döşüyoruz. Üzerine 2 kaşık sana margarinle yakılan pul biber döküp servise hazır hale getiriyoruz.
|
Patates Mantısı |
|
pomat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.08.2012
Mesajlar: 133 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc80429
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2012
1,422 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Yemek Kaşığı Sana Klasik
1 Demet maydanoz
4 Adet patates
2 Kase Sarımsaklı Yoğurt
Patateslerin kabuklarını soyup haşlıyoruz ve çatalla eziyoruz. Maydanozu ince kıyıp tuz ile birlikte ilave ediyoruz. İyice karıştırdıktan sonra küçük parçalar koparıp içini açıyoruz, yoğurdu koyuyoruz. En son sıvı ve sana yağını eritip, çok az salça ve pul biber ile ile sos yapıp üzerine döküyoruz.
|
Patates Mantısı |
|
gevrek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.08.2012
Mesajlar: 61 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc78661
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2012
1,692 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 Gr Sana Klasik
4 Adet yumurta
1 Bardak süt
1 Kg. patates
1 Adet soğan
2 Bardak su
Yumurta, süt, su, un ve tuz yoğrularak yumuşak kıvamlı bir hamur yoğrulur. Diğer taraftan patates haşlanır ve ezilir. Soğan ile çok hafif kavrulur ve biraz baharat eklenir. Yoğrulan hamur açılır. Kare kare kesilir. Her karenin ortasına patatesli içten konarak nuska gibi üçgen şekilde kapatılır. Haşlanarak pişirilir. Piştikten sonra yağ eritilerek mantının üzerine dökülür.
|
Patates Mantısı |
|
Nergiz Sağtürk
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.01.2008
Mesajlar: 41 Şehir: Uşak |
Kısa URL: https://ml.md/lc77348
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2012
1,735 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Yemek Kaşığı Sana Klasik
2 Adet sogan
1 Çay Kaşığı toz kırmızı biber
200 gr kıyma
5 Adet haşlanmış patates
1 Kase çırpılmış yoğurt
1 Tutam maydonoz
Patatesleri karıştırma kabına rendeliyoruz.ince dogranmış maydonozu katıyoruz.tuz ve karabiber ekleyip karıştırıyoruz.patatesli harcımızdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlıyoruz.servis tabagına koyup ortalarını bastırıp çanak şeklini veriyoruz.iç harcı için soganları ince bir şekilde doğrayıp sıvıyağ koydugumuz tavada kavuruyoruz.kıymayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz tuz ve karabiber döküp iyice kavurduktan sonra altını kapatıyoruz.kıymalı harcımızdan çanakların içlerine dolduruyoruz. üzerine çırpılmış yoğurt koyuyoruz. Margarini ve toz kırmızı biberi tavada kavurup yogurdun üstüne döktükten sonra servis ediyoruz.
|
|