| 
 
 
 | 
Patates Köftesi | 
  | 
Amazon 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.06.2005 
Mesajlar: 34 Şehir: Bolu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc53 
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2005 
4,961 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 iri patates
 
2 yumurtanın sarısı
 
yarım tatlı kaşığı tuz
 
biraz karabiber
 
biraz hindistancevizi rendesi
 
bir kapta çırpılmış 3 yumurta
 
3 çorba kaşığı un
 
1 su bardağı galeta tozu
 
 
Patatesleri soyup dörde böldükten sonra 40 - 45 dakika pişirin. Suyunu iyice süzdükten sonra kalburdan geçirin. Daha sora tuzu biberi, yumurta sarısını, hindistancevizini katın, iyice yoğurun.
 
Sonra elinizi unlayıp cevizden cevizden biraz küçük köfteler yapın. Önce yumurtaya, sonra galeta tozuna buluyarak kızgın yağda kızartın.
 
 
 ML® Patates Köftesi için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "OlurMuOlur" tarafından gönderildi. 04.04.2022
  
 | 
Patates Köftesi | 
  | 
Hiç Kimse 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 10.02.2006 
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1282 
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2006 
3,830 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 orta büyüklükte patates
 
3 yumurta (1 tanesi köfte hamuruna, 2 tanesi köfteyi kızartırken kullanılır).
 
5 kibrit kutusu kadar beyaz peynir (150 gr.) 
 
Yarım demet maydanoz
 
2- 3 çorba kaşığı un, galeta unu
 
Kızartmak için bir su bardağı zeytinyağı veya ayçiçek yağı.
 
Tuz ve karabiber.
 
 
Patatesler yıkanır, haşlanıp soyulur ve rendelenir.
 
Soğuyunca 1 yumurta, tuz, karabiber konup yoğrulur.
 
Yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılıp, avuç içinde kayık gibi açılır. İçine peynir maydanoz karışımı konup kapatılır. Hafifçe sıkılıp şekil düzeltilir.
 
Önce una, sonra çatalla çarpılmış yumurtaya ve galeta ununa batırılıp kızgın yağda pembe kızartılır.
 
Fazla yağını alması için delikli kepçe ile kağıt üzerine çıkarılır.
 
 
Not: Peynir yerine kıymalı iç de konabilir. (Kıyma, soğan, maydanoz, tuz, karabiber karışımı.) İç koymadan şekil verilip, un, yumurta ve galeta ununa batırılıp kızartılırsa Patates Kroket olur.
 
			
 
 ML® Patatesli Kek için tıklayın ML® Patatesli Sini Köfte için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
Patates Köftesi | 
  | 
Baharat 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.04.2006 
Mesajlar: 124 Şehir: manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2791 
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2006 
3,618 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet büyük patates
 
2 yumurta sarısı
 
2 çorba kaşığı un
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 kahve fincanı ufalanmış beyaz peynir
 
Bir tutam rendelenmiş küçük hindistancevizi
 
Panesi için:
 
3 adet yumurta
 
1 su bardağı galeta unu
 
3 çorba kaşığı un
 
1 su bardağı çiçek yağı (kızartmak için)
 
 
Patatesleri bol tuzlu suda haşlayın. Haşlanırken kabukları çatlamasın. Soğuk suya atın, soğuttuktan sonra kabuklarını soyun ve ezerek püre haline getirin. Beyaz peynir, un, tuz, karabiber, hindistancevizi ve yumurta sarılarını ekleyerek yoğurun. Dilediğiniz şekilde çok büyük olmayan köfteler yapın. Önce una, sonra çırpılmış yumurtaya ve sonra galeta ununa batırın. Kızgın yağda pembeleşinceye dek kızartın.
 
 
 ML® Çayır Köftesi için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
Patates Köftesi | 
  | 
Baharat 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.04.2006 
Mesajlar: 124 Şehir: manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2792 
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2006 
3,560 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg patates
 
2 yumurta
 
2 kaşık nişasta
 
Tuz
 
Biber
 
250 gr kıyma
 
1 baş soğan
 
1 kaşık margarin
 
 
Patatesler kabuklarıyla haşlanır, sonra soyulur ve püre yapılır. Daha sonra yumurta, nişasta, tuz ve biber üzerine ilave edilir ve hepsi birden yoğurulur. Diğer tarafta kıyma soğan ve margarinle birlikte hafifçe kavrulur. Kıyma soğuduktan sonra kıymalı harç ve yoğurduğumuz patates de soğumaya bırakılır. Her iki malzeme de soğuduktan sonra avuç içine sığacak kadarı alınıp açılır ve içine kavrulmuş kıyma konulur. Uzun veya top şekline getirildikten sonra una bulayıp kızgın yağda kızartılır.
 
 
Not: Köftenin daha başarılı olması için yoğurulmuş patates 15 dakika kadar buzlukta bekletilmelidir.
 
 
 ML® Sultan Köftesi için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
Patates Köftesi | 
  | 
satı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.11.2011 
Mesajlar: 123 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc69729 
Gönderme Tarihi: 08.Kas.2011 
1,909 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet orta boy patates
 
1 adet büyük boy havuç
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
Yarım çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
 
1 çay bardağı galeta unu
 
Tuz, karabiber
 
Kızartmak için:
 
Sıvıyağ
 
 
Patates  haşlayın ve kabuklarını soyun. Derin bir kaba alıp ezin. Temizlenmiş havucu rendeleyin ve ekleyin. Zeytinyağı, kaşar peyniri, tuz ve karabiber kattıktan sonra tüm malzemeyi karıştırın. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzda yuvarlayın. Köfteleri galeta ununa  bulayın ve kızdırılmış sıvıyağda kızartın. Kağıt havlu üzerinde fazla yağını alın. Servis yaparken farklı bir sunum isterseniz, çöp şişlere geçirip aralara istediğiniz sebzeleri ekleyip tabağa dizebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Patates Köftesi | 
  | 
sümeyra ateş 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.12.2014 
Mesajlar: 36 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc103774 
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2014 
2,188 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet haşlanmış patates
 
1 adet yumurta
 
100 gram kaşar peyniri
 
2 çay bardağı un
 
Galeta unu
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kızartmak için ayçiçek yağı
 
 
Patatesleri haşlayın ve rendeleyin. İçine yumurta rendelenmiş kaşar peyniri ve unu ekleyip yoğurun. Şekil verin ve buzdolabında bekletin. Tavada kızdırın ve galeta ununa bulanmış patates köftelerini kızartın. Yanında salata ya da balıklarla ikram edin.
 
 
 
  
 | 
Patates Köftesi | 
  | 
müthiş lezzetler 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.05.2016 
Mesajlar: 26 Şehir: Hatay | 
Kısa URL: https://ml.md/lc117869 
Gönderme Tarihi: 27.Haz.2016 
1,267 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Erhan Aydın
 
 
3 adet orta boy patates
 
1 adet yumurta
 
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 
½ bardağı un
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kızartmak için sıvı yağ
 
 
Patatesleri haşlayın soğuk su altında soyup soğuyunca kadar bekleyin. Soğuyan patatesleri rendeleyin. Rendelediğiniz patateslerin içine kaşar peynirini unu yumurtayı tuzu ve karabiberi ekleyerek iyice karıştırın, hazırladığınız karışımı buzdolabında 1-2 saat dinlendirin. Teflon tavaya yağı koyun ve kızdırın hazırladığınız köfteleri tavada (dilerseniz kalp şeklindeki tavada) pembeleşene kadar kızartın. Sıcak ya da ılık servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Patates Köftesi | 
  | 
babafingo 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.03.2017 
Mesajlar: 25 Şehir: Rize | 
Kısa URL: https://ml.md/lc123591 
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2017 
1,144 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://multicooker.com
 
 
Patates  700 gr
 
Bulgur (ince)  200 gr
 
Soğan  100 gr
 
Domates salçası  25 gr
 
Yeşil soğan  10 gr
 
Zeytinyağı  20 ml
 
Su (sıcak)  40 ml
 
Su  1,5 Lt
 
Maydanoz (yeşil)  10 gr
 
Tuz (isteğe göre)
 
Baharatlar
 
 
Patatesleri dörde kesin, yeşilliği bıçakla doğrayın. Soğanı 0,5 cmlik küpler şeklinde kesin. Çok fonksiyonlu pişiricinin içine su (1,5 litre) dökün ve patatesi koyun. Kapağı kapatın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu ÇORBA, pişirme süresini 30 dakika olarak ayarlayın. Başlat tuşuna basın. Çalışma modu bitene kadar pişirin ve İptal/Isıtma tuşuna basın. Hazır patatesi ayrı kaba koyun, bulgur, sıcak suyu (40 ml), tuz, baharat ekleyip homojen hale getirinceye kadar karıştırın. Çok fonksiyonlu pişiricinin içine ayçiçek yağı dökün. Kapağı kapatmayın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu KIZARTMA, pişirme süresini 8 dakika olarak ayarlayın ve Başlat tuşuna basın. Geri sayım başladıktan sonraya hazneye soğan ve domates salçası koyun. Kapağı kapatmadan hafiften karıştırarak çalışma modu bitene kadar pişirin. Patatese kavrulmuş soğanı ve yeşilliği ekleyin ve karıştırın. Elde ettiğiniz püreden 6 cmlik köfteleri yapın.
 
 
 
  
 | 
Patates Köftesi | 
  | 
nilsu 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.03.2018 
Mesajlar: 27 Şehir: Kütahya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc132692 
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2018 
751 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5-6 tane orta boy patates
 
1 tutam maydanoz
 
1 kase kaşar rendesi
 
2 yumurta
 
3 çorba kaşığı un
 
1 tutam tuz
 
İsteğe göre baharat
 
Kızartmak için:
 
Sıvıyağ
 
 
Patatesleri haşlayalım ve suyunu süzüp soğuttuktan sonra bir tutam tuz atıp iyice ezelim.
 
Maydanozu yemeklik doğrayalım derin bir kaba alalım kaşar rendesini de maydanozun üzerine alıp karıştıralım.
 
Patatesten ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizle avuç içi kadar açalım içine iç harcımızdan koyalım ve kapatıp uzun rulo yapalım.
 
Bu işlemi yapmakta zorlanırsak buzdolabı poşetinin üzerinde açarsak daha kolay kapatabiliriz.
 
Bir kaba unu başka bir kaba yumurtaları alıp çırpalım.
 
Patateslerimizi önce una sonra yumurtaya bulayalım.
 
Tavaya sıvıyağ koyup kızdıralım köftelerimizi bol yağda iyice kızartıp servis yapalım.
 
 
 
  
 | 
Patates Köftesi | 
  | 
Hamdi Özmurat 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.05.2018 
Mesajlar: 23 Şehir: Gümüşhane | 
Kısa URL: https://ml.md/lc134182 
Gönderme Tarihi: 18.May.2018 
1,241 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım çay kaşığı Pul Biber
 
1 çay kaşığı kimyon
 
1 çay kaşığı nane
 
1 çay kaşığı karabiber
 
Maydanoz
 
5 tane patates
 
2-3 Yumurta
 
Un
 
 
5 patatesi öncelikle haşlıyoruz sonra rendeliyoruz.
 
İçerisine pul biber, kimyon, nane, karabiber ve maydonozu koyup karıştırıyoruz.
 
İki tane yumurtayı çırpıyoruz sonra köfteleri yuvarlayıp önce una buluyoruz, sonra yumurtaya bulayıp kızartıyoruz.
 
 
 
  
 | 
Patates Köftesi | 
  | 
bir dost 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.05.2018 
Mesajlar: 24 Şehir: Burdur | 
Kısa URL: https://ml.md/lc134286 
Gönderme Tarihi: 23.May.2018 
849 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. patates
 
150 gr. irmik
 
100 gr. patates unu (nişasta)
 
2 adet orta boy yumurta
 
Tuz
 
Küçük hindistancevizi
 
 
Patatesleri yıkayıp tuzlu suda haşlayın.
 
Daha sonra kabuklarını soyup rendeleyin.
 
Diğer malzemeleri ekleyip güzelce yoğurun.
 
Top top iri boy köfteler yapıp kaynar suda 20 dk. pişirin.
 
 
 
  
 | 
Patates Köftesi | 
  | 
hatır 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.06.2018 
Mesajlar: 24 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc134501 
Gönderme Tarihi: 01.Haz.2018 
1,037 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4-5 adet patates
 
1 yumurta
 
3 çorba kaşığı sıvıyağ
 
1 çorba kaşığı patates nişastası
 
3 çorba kaşığı kaşar peyniri
 
3 çorba kaşığı galeta unu
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Patateslerin kabuklarını fırçayla iyice temizleyip bol suyla yıkayalım. Geniş bir tencereye alalım. Üzerini geçecek kadar su ilave edip haşlayalım. Patateslerin kabuklarını soyup rendeleyip ezelim. Yumurta, sıvıyağ, rendelenmiş kaşar peyniri, patates nişastası, tuz ve karabiber ilave ederek yoğuralım. Hamurdan parçalar kopararak elimizle şekil verelim. Galeta ununa bulayalım. Fırın tepsisini yağlayıp aralıklı olarak yan yana dizelim. 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirelim. Sıcak ya da ılık olarak servis yapalım.
 
 
 
  
 | 
Patates Köftesi | 
  | 
yerküre 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.08.2018 
Mesajlar: 26 Şehir: Çankırı | 
Kısa URL: https://ml.md/lc136107 
Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2018 
978 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
10 adet patates
 
1 adet yumurta
 
100 gram tereyağı
 
150 gram un
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Patatesler 20 dakika kadar haşlayın, püre haline getirin. Yumurtayı ayrı bir kapta çırpın, tuz, karabiber ve patatesi ekleyin. Un katıldıktan sonra, malzemeyi iyice yoğurun (Arzu edilirse köfte hamuruna bir miktar peynir de koyulabilir.) Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak, elde köfte şekli verilip, tereyağında kızartın. Sıcak olarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Patates Köftesi | 
  | 
yerküre 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.08.2018 
Mesajlar: 26 Şehir: Çankırı | 
Kısa URL: https://ml.md/lc136108 
Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2018 
674 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet büyük patates
 
2 adet yumurta
 
1 dilim bayat ekmek içi
 
1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
 
Maydanoz
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kimyon
 
Kızartmak için sıvıyağ
 
 
Patatesleri haşlayıp, rende veya köfte makinesinden geçirin. Kaşar peyniri rendesi, maydanoz, tuz, karabiber, kimyon ve yumurtaları patatese ekleyip, iyice yoğurun. Yağlı elinizle şekil verip, una bulayarak kızgın yağda kızartın. Sıcak olarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Patates Köftesi | 
  | 
tercan 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.03.2019 
Mesajlar: 23 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc140992 
Gönderme Tarihi: 05.Mar.2019 
874 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
http://www.hurriyet.com.tr
 
 
5- 6 adet orta boy patates
 
1 adet yumurta
 
½ demet taze soğan
 
½ demet maydanoz
 
3 yemek kaşığı un (biraz daha gerekebilir)
 
Tuz
 
Karabiber
 
Pul biber
 
Arzuya göre 1-2 diş sarımsak
 
Kızartmak için sıvı yağ
 
 
Patatesleri orta kıvamda haşlayın ve sıcakken ezin ama çok da püre gibi olmasın. Ilınan patatesin üzerine yumurta, ince kıyım doğranmış taze soğan, maydanoz, un ve baharatları ekleyip karıştırın. Gerekirse biraz daha un ilave edebilirsiniz. Bu patatesli karışımdan parçalar koparın ve yuvarlayıp avucunuzun içinde biraz yassı şekil verin. (Bu esnada elinize yapışıyorsa, elinizi hafifçe unlayabilirsiniz.) Kızgın sıvı yağda kızartın. Kızaran köftelerin fazla yağını alması için servis tabağına kağıt havlu serin.
 
 
 
  
 | 
Patates Köftesi | 
  | 
sofa 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.05.2019 
Mesajlar: 26 Şehir: Mardin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc143063 
Gönderme Tarihi: 28.May.2019 
548 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet orta boy patates
 
1 adet yumurta
 
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar
 
Yarım çay bardağı un
 
Tuz
 
Karabiber
 
1 su bardağı galeta unu
 
 
Patatesleri kabuklarını soymadan haşlayın. Haşladıktan sonra süzün ve soyun. Soyduğunuz patatesler soğuyunca, patatesleri rendeleyin. Rendelenen patateslerin içine kaşarı, unu, yumurtayı, tuz ve karabiberi ekleyerek karıştırın. Bu karışımı buzdolabında 1-2 saat bekletin. 
 
Geniş bir tabağa yaydığınız galeta ununa, karışımdan parçalar kopartarak köfte şeklini verdiğiniz patates köftelerini batırın. Galeta ununa batırılmış köfteleri, tavada kızgın yağda kızartın.
 
 
 
  
 | 
Patates Köftesi | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc144323 
Gönderme Tarihi: 20.Tem.2019 
818 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
http://www.hurriyet.com.tr
 
 
3 adet orta boy patates
 
1 adet yumurta
 
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 
Yarım su bardağı un
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kızartmak için:
 
Sıvı yağ
 
 
Patatesleri haşlayın soğuk su altında soyup soğuyunca kadar bekleyin. Soğuyan patatesleri rendeleyin.
 
Rendelediğiniz patateslerin içine kaşar peynirini, unu, yumurtayı, tuzu ve karabiberi ekleyerek iyice karıştırın, hazırladığınız karışımı buzdolabında 1-2 saat dinlendirin.
 
Tavaya yağı koyun ve kızdırın hazırladığınız köfteleri tavada pembeleşene kadar kızartın. Sıcak ya da ılık servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Patates Köftesi | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc156721 
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2021 
406 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet patates
 
1 adet kuru soğan
 
1 adet yumurta
 
Yarım demet maydanoz
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Kırmızıbiber, karabiber
 
Bir su bardağı galeta unu
 
İçi için:
 
5- 6 adet haşlanmış yumurta
 
 
İlk önce patateslerimizin kabuğunu soyduktan sonra haşlıyoruz.
 
Bir süzgeç yardımıyla patatesleri bir kaba alıp, ezici yardımıyla eziyoruz.
 
Daha sonra içine rendelenmiş ve suyu sıkılmış bir adet soğanı katıyoruz.
 
Sırasıyla 1 adet yumurta, maydanoz, kırmızıbiber ve karabiber ilave ederek karıştırıyoruz.
 
Bu karışıma, bir su bardağı galeta unu azar azar ilave ederek elimizde yoğuruyoruz.
 
Elde ettiğimiz karışım yumuşak olmalıdır, sert olursa dağılır.
 
Avucunuza büyük parça alarak yuvarlak şeklinde bastırıyoruz.
 
İçine 1 adet haşlanmış yumurta koyuyoruz ve patatesli harcımızı yumurtalar kapanacak şekilde yuvarlıyoruz.
 
Ayrı tabaklara 2 adet yumurta çırpılarak konulur. Diğer tabağa da galeta unu hazırlanır.
 
İçinde haşlanmış yumurta olan patates köftelerimizi önce yumurtaya, daha sonra galeta ununa bulayarak, çok kızgın yağda her tarafı kızarana kadar pişiririz.
 
 
 
  
 | 
Tavada Patates Köftesi | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc156798 
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2021 
494 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. patates
 
1-2 baş soğan
 
2 yumurta
 
1-2 çorba kaşığı un
 
Tuz
 
Kızartmak için yağ
 
 
Kabuklarını soyduğunuz patatesleri yıkayın. Soğanları temizleyip rendeleyin, patatesleri de rendeleyin. Karıştırıp suyunu biraz sıkın. Bu rende karışımına unla birlikte çırptığınız yumurtaları katın, tuzunu serpin ve hepsini birlikte iyice halloluncaya kadar karıştırın.
 
Öte yanda tavada yağı kızdırın ve bundan onaltı parça kadar ayırın, bunları kızdırdığınız yağda büyük yuvarlak parçalar katinde hızartm ve hemen servis yapın. Bunların üzerine isterseniz dereotu ile peynir veya rende kaşar peyniriyle domates de koyup servis yapabilirsiniz.
 
 
 
 
Fotoğraf "Domates Perisi" tarafından gönderildi. 01.11.2021
  
 | 
Patates Köftesi | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc161105 
Gönderme Tarihi: 07.Kas.2021 
457 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet yumurta
 
4 adet büyük boy patates
 
1 çay bardağı galeta unu
 
1 yemek kaşığı salça
 
1 tutam maydanoz
 
½ çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı kimyon
 
1 çay kaşığı pul biber
 
Tuz
 
 
Patatesleri bol suda haşlayın.
 
Pişen patatesleri soğumaya alın ve ardından ezin.
 
Tüm malzemeleri patatesin içine ekleyin.
 
Malzemeleri güzelce yoğurun.
 
Harçtan eşit parçalar kopartıp elinizle yuvarlayın ve yağda kızartın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |