| 
 
 
 | 
PATATES KÖFTESİ | 
  | 
turfanda 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.05.2008 
Mesajlar: 49 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23601 
Gönderme Tarihi: 03.May.2008 
2,383 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme:
 
1 kg patates
 
2 kaşık nişasta
 
150 gr beyaz peynir
 
2 kaşık nişasta
 
3 yumurta
 
1 bardak zeytinyağı
 
tuz
 
karabiber
 
 
Yapılışı:
 
Bir tencereye patatesleri koyup haşlayın. Sularını süzüp, kabuklarını soyun. Sonra bu patatesleri rendeleyin. Patatese, tuz, karabiber, yumurta, nişasta katarak yoğurun. Sonra bu hamurdan ceviz büyüklüğünde alıp yuvarlayıp ortasına peynir koyup, kapatın. Kızgın yağda kızartın. Tabağa alıp servis yapın.
 
 
 ML® Dolu Köfte için tıklayın
 
  
 | 
Patates Köftesi | 
  | 
patrona 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 13.05.2008 
Mesajlar: 17 Şehir: Mersin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23813 
Gönderme Tarihi: 14.May.2008 
2,292 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
8 adet orta boy patates
 
1 su bardağı rende kaşar
 
Yarım demet maydanoz
 
4 adet taze soğan
 
1 çorba kaşığı biber salçası
 
1 tatlı kaşığı kimyon
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Marul
 
 
Patatesler haşlanır. Sıcakken soyulur ve ezilir. Soğumadan rende kaşar eklenir yoğurmaya başlanır. Üzerine ince kıyılmış maydanoz, taze soğan, salça, tuz ve kimyon eklenir. Bütünleşene kadar yoğrulur. İstenilen şekilde köfteler yapılır. Servis tabağına marul yaprakları dizilir. Üzerine patates köfteleri bırakılır.
 
 
 ML® Safranlı Köfte için tıklayın
 
  
 | 
Patates Köftesi | 
  | 
sait 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.05.2008 
Mesajlar: 66 Şehir: Çankırı | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24067 
Gönderme Tarihi: 25.May.2008 
2,123 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
7-8 adet orta boy tatlı patates
 
3 yumurta
 
tuz
 
karabiber
 
30 gram un
 
50 gram tereyağı
 
100 gram galeta tozu (patates unu)
 
 
Patatesleri kaynatıp kabuklarını sıcakken soyduktan sonra presten geçirin. Püre haline gelince tahta kaşıkla karıştırarak, koyulmasını sağlayın. Ilındığında, üzerine 2 yumurta sarısı ilave edin; tuz ve karabiber serpin.
 
Hamur tahtasını unlayın ve üzerine patates karışımından bir avuç koyarak, iki parmak kalınlığında silindir şekline getirin ve 5-6 santimetre uzunluğunda kesin.
 
Elde ettiğiniz karışımı, önce köpürtülerek üzerine tuz ve karabiber serpilmiş bir bütün tek yumurtaya, sonra da akına bulayın; ardından da galeta tozu, ya da tercihan patates ununa...
 
Bütün bu işlemleri bitirdikten sonra derin ve geniş bir kapta her tarafını kızartın.
 
 
 ML® Ciğer Köfte için tıklayın
 
  
 | 
PATATES KÖFTESİ | 
  | 
Kuzucuk 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.12.2006 
Mesajlar: 21 Şehir: Kuzguncuk | 
Kısa URL: https://ml.md/lc26618 
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2008 
2,298 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemesi:
 
5 büyük sarı patates,
 
1/5 kahve fincanı rende kaşar veya beyaz peynir,
 
1 adet yumurta,
 
1 adet yumurta sarısı,
 
1/2 kahve kaşığı karabiber,
 
yeterince tuz,
 
Kızartmak için: 1 bardak zeytinyağı
 
 
Hazırlanışı:
 
Bir tencereye yıkanmış patatesleri ve üstünü kaplayacak kadar su koyduktan sonra, tencereyi ateşe oturtarak suyu kaynamaya bırakın. Su kaynayınca ateşin gücünü azaltarak patatesler iyice yumuşak bir hal alıncaya kadar bunları 30 dakika kadar haşlayın. Sonra da patatesleri sudan çıkartarak kabuklarını soyun. Kabuğu soyulmuş bu patatesleri et makinesi veya püre makinesinden geçirin. Ya da çatalla iyice ezin. Püre halindeki bu patateslere 1 bardak rende kaşar veya beyaz peynirini, Yarım kahve kaşığı karabiber ile biraz da tuz ilâve ederek iyice yoğurun. Sonra elde ettiğiniz bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak iki avuç içinde yuvarlamak suretiyle bunlara parmak biçiminde şekiller verin. Hafifçe unlanmış tepsiye döşeyin . Sonra da içinde kızdırılmış zeytinyağı olan tavaya atarak her tarafı nar gibi oluncaya kadar kızartın. Kızarmış köfteleri delikli kepçe ile tavadan tabağa alarak derhal servis yapın.
 
 
 ML® Sarılira Köftesi için tıklayın
 
 
  
 | 
PATATES KÖFTESİ | 
  | 
kolaj 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.02.2009 
Mesajlar: 35 Şehir: Erzincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc34609 
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2009 
2,474 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1000 gram sarı patates
 
200 gram rende kaşar, ya da 250 gram beyaz peynir
 
40 gram patates nişastası (3/4 kahve fincanı)
 
3 bütün yumurta
 
335 gram rafine çiçekyağı (1 1/4 bardak)
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
1 Bir tencereye; yıkanmış 1000 gram sarı patates ile, üstlerini rahatça kaplayabilecek kadar su koyarak, tencereyi ateşe oturtmalı ve patatesleri 25 - 30 dakika kadar haşladıktan sonra sularını süzmeli ve kabukları soymalıdır. (Su içinde patatesler çatlamaya yüz tutar tutmaz hemen sudan çıkarmalıdır, aksi halde patatesler su çeker ve böylelikle bunları hamur haline getirmek ve kızartmak olanaksızdır.)
 
2 Sonra, kabukları soyulmuş bu patatesleri, et makinesi ya da pompres (patates sıkıcı) ten geçirereK püre haline getirmeli, sonra da püre halindeki sıcak, ya da ılık patatesleri soğutmadan bunlara; iki bardak rende kaşar, ya da gravyer, ya da ezilerek macun haline getirilmiş 250 gram beyaz peynir, üç çeyrek kahve fincanı un, 2 adet bütün yumurta, 1 kahve kaşığı karabiber, yarım çorba kaşığı da tuz katarak, iyice yoğurmak suretiyle bunları hamur yapmalıdır.
 
3 Sonra, elde edilen bu hamurdan, irice ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak, iki avuç içinde yuvarlamak suretiyle bunlara parmak biçiminde şekiller verilmeli ve yapışmaması için de bunlara içi hafifçe unlanmış bir tepsiye döşemeli, sonra da bu patatesleri, içinde kızdırılmış bir buçuk bardak rafine çiçekyağı olan tavaya atarak, ateşin kuvveti biraz azaltılmalı ve köftelerin her bir tarafları nar gibi oluncaya kadar kızartmah, sonra da köfteleri bir delikli kepçe ile tavadan tabağa alarak hemen servis yapmalıdır. (Köfteler pişerken çatlamaya başlarsa ateşin kuvvetini artırmalıdır).
 
 
NOT: Kullanılacak olan patates, 10 - 45 günlük yeni mahsul taze patates ise, patates dozunu yüzde 20 ile 25 oranında artırmak, yani yukarıda gösterilen malzeme miktarına oranla patates 1000 gramdan 1250 grama çıkarılması gerekir. Aksi halde köftelerin tavada dağılmasına neden olur. Hazırlamış olduğunuz patates köftelerini buğday ununa bularsanız sert olur. Oysa, patates nişastasıyla bulanırsa yumuşak ve çok nefis olur.
 
 
 ML® Altıntop için tıklayın
 
  
 | 
PATATES KÖFTESİ | 
  | 
arajman 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.11.2009 
Mesajlar: 21 Şehir: Kırşehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc43802 
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2009 
2,126 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMESİ
 
1 Kg. (5 adet orta boy) patates
 
2 Yumurta
 
1 Tatlı kaşığı hindistancevizi
 
1 Su bardağı galeta tozu
 
1 Su bardağı çiçek yağı
 
Biraz tuz
 
Kırmızı biber
 
Karabiber
 
 
YAPILIŞI
 
1 Patetesleri soyup yıkayınız ve dörde bölünüz.
 
2 Su dolu bir kapta haşlayınız ve fazla suyunu süzdürünüz.
 
3 Tekrar ağır ateş üzerinde suyunu emmesi için bekletiniz.
 
4 Ateşten alınız, ılınınca içine iki yumurta biraz hindistancevizi, tuz, kırmızı biber koyarak püre makinasından geçiriniz, (veya kalburdan) Fazla karıştırmayınız.
 
5 Yarım ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayınız. Önce unu sonra yumurtaya ve daha sonrada galeta tozuna bulayarak kızgın yağda 3-4 dakika kızartınız. Sıcakken servis yapınız.
 
 
 ML® Patates Pilaki için tıklayın
 
  
 | 
Patates Köftesi | 
  | 
patent 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.12.2009 
Mesajlar: 21 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc44254 
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2009 
2,243 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet soğan
 
Yeterince tuz, karabiber
 
Kızartma yağı
 
4-5 adet patates
 
2 adet yumurta
 
2 çorba kaşığı un
 
1/2 demet maydanoz
 
 
YAPILIŞI:
 
Patatesleri yıkayıp, kabuklarını soyunuz. İnce çubuk çubuk doğrayınız. İki çorba kaşığı unu bir su bardağı suyla eritiniz. İçine iki adet yumurtayı kırıp çırpınız. Tuzunu, biberini ekip patateslerle karıştırınız. Bir adet soğanın suyunu ince rendede çıkarıp içine katınız. Maydanozları çok ince doğrayıp karıştırınız. Bir süre ezerek harman ediniz. Kızartma yağını çok iyi kızdırıp, yaptığınız hamurdan kaşıkla parçalar alıp, altını üstünü kızartınız. Kızaran köftelerin yağını süzdürüp, et yemeklerinin yanında ikram ediniz.
 
 
 ML® Fırında Patatesli Köfte için tıklayın
 
  
 | 
Patates Köftesi | 
  | 
Afitap 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.12.2009 
Mesajlar: 38 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc45047 
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2009 
2,097 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler
 
4 büyük boy patates
 
2 yumurta sarısı
 
1 fincan un
 
Rendelenmiş kaşar peyniri veya beyaz peynir
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
karabiber.
 
Üstü için:
 
1 yumurta
 
2 yumurta akı
 
1 su bardağı galeta unu
 
1 fincan un
 
kızartma yağı.
 
 
Yapılışı:
 
Patatesler ağzı kapalı bir tencerede iyice yumuşayıncaya kadar haşlanır. Kabukları soyulup ezilir. İçine tuz, karabiber, un, yumurta sarıları, peynir koyarak iyice yoğrulur. Buzdolabında bekletilir. Katılaşınca köfte şekli verilip önce yumurtaya sonra galeta ununa bulanarak kızartılır.
 
 
 ML® Lor Köftesi için tıklayın
 
  
 | 
PATATES KÖFTESİ | 
  | 
solo 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.07.2010 
Mesajlar: 41 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc53738 
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2010 
2,158 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
On iki adet unlu ve sarı patatesi bol suda haşlayınız, kabuklarını ayıklayıp presten geçiriniz. Bir parça tereyağı (hamuru yoğururken ne ele, ne kaba yapışmayacak ve bulaşmayacak, ne elde ne de kapta hamurdan eser kalmayacak kadar) biraz tuz, 6 yumurta sarısı ile yoğurunuz. Avucunuzda köfteler yapınız. Ayrıca birkaç yumurta akını bir kaba akıtınız, bir yumurta kadar su ile beyazlayıncaya kadar çalkalayınız. Köfteleri birer birer yumurta akma ve iyice dövülmüş ve elekten geçirilmiş galeta tozuna bulaymız, tavada eritilmiş tereyağma atınız, orta ateşte yavaş yavaş iki taraflı kızartınız.
 
 
Not: Galeta tozuna bulamadan da kızartabilirsiniz. Fakat bularsanız daha lezzetli olur.
 
 
 ML® Kiremitte Köfte için tıklayın 
 
 
ML® Kiremitte Köfte (görsel)
 
  
 | 
Patates Köftesi | 
  | 
gümüş tas 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.03.2011 
Mesajlar: 33 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc65284 
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2011 
2,075 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Elif Korkmazel
 
 
2 adet haşlanmış patates
 
2 su bardağı ince bulgur
 
1/2 demet maydanoz
 
1 adet soğan
 
1'er çorba kaşığı biber ve domates salçası
 
2 çorba kaşığı sıvı yağ
 
Kimyon
 
Tuz
 
Kırmızı pul biber
 
 
Bulgurun üzerine sıcak su ekleyip 10 dakika bekletin. Soğanı sıvı yağda kavurun, üzerine salçaları koyun ve biraz daha kavurun. Ezilmiş patatesi, bulguru, ince kıyılmış maydanozu ve baharatları soğana ekleyip yoğurun. Köfte şekli verip servis yapın.
 
 
 ML® Patates Yuvarlaması için tıklayın 
 
ML® Patates Yuvarlaması (görsel)
 
  
 | 
Patates Köftesi | 
  | 
turmerik 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2011 
Mesajlar: 27 Şehir: Paris-Fransa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc66758 
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2011 
2,042 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet patates
 
1.5 su bardağı un
 
3 çorba kaşığı irmik
 
1 adet yumurta
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı kırmızıbiber
 
Tuz
 
 
Patatesleri haşlayın. Kabuklarını soyup, rendeleyin. Bir kaseye alın. 1 su bardağı un, irmik ve yumurtayı ekleyin. Tuzu, baharatları katın, iyice yoğurun. Küçük parçalar koparıp, parmak şekli verin. Düz bir tabağa kalan yarım su bardağı unu koyun. Köfteleri una bulayın. Fazla ununu silkeleyin. Kızgın sıvı yağda kızartın.
 
 
 ML® İçli Patates Köftesi için tıklayın
 
  
 | 
Patates Köftesi | 
  | 
gök kubbe 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.09.2011 
Mesajlar: 50 Şehir: Isparta | 
Kısa URL: https://ml.md/lc67937 
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2011 
1,936 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 haslanmis patates
 
1 kase ince bulgur
 
1 kuru soğan
 
Yarım çay bardağı sıvı yağ
 
8-10 dal maydanoz
 
1 kaşık salça
 
Yarım limonun suyu
 
3 diş ezilmiş sarımsak
 
İstenen miktarda pulbiber, karabiber, tuz
 
 
Soğanı ince doğrayıp yağda kavuruyoruz. En son salça ve baharat ekleyip soğumaya bırakıyoruz, ince bulguru kısır yapar gibi şişiriyoruz, patatesleri rendeleyip, şiştikten sonra ince bulgurla ve soğuyan soğanla karıştırıyoruz, ince doğranmış maydanoz, tuz ve limonu ekleyip yoğuruyoruz şekil verip servis yapıyoruz.
 
 
 ML® Gindik Köfte için tıklayın
 
  
 | 
Patates Köftesi | 
  | 
satı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.11.2011 
Mesajlar: 123 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc69729 
Gönderme Tarihi: 08.Kas.2011 
1,909 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet orta boy patates
 
1 adet büyük boy havuç
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
Yarım çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
 
1 çay bardağı galeta unu
 
Tuz, karabiber
 
Kızartmak için:
 
Sıvıyağ
 
 
Patates  haşlayın ve kabuklarını soyun. Derin bir kaba alıp ezin. Temizlenmiş havucu rendeleyin ve ekleyin. Zeytinyağı, kaşar peyniri, tuz ve karabiber kattıktan sonra tüm malzemeyi karıştırın. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzda yuvarlayın. Köfteleri galeta ununa  bulayın ve kızdırılmış sıvıyağda kızartın. Kağıt havlu üzerinde fazla yağını alın. Servis yaparken farklı bir sunum isterseniz, çöp şişlere geçirip aralara istediğiniz sebzeleri ekleyip tabağa dizebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
PATATES KÖFTESİ | 
  | 
satı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.11.2011 
Mesajlar: 123 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc69758 
Gönderme Tarihi: 09.Kas.2011 
1,893 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 adet patates
 
3 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar
 
2 adet yumurta
 
4 yemek kaşığı un
 
2 yemek kaşığı galeta unu
 
Tuz
 
 
Patatesleri soyup tencereye koyun. Üstünü kapatacak kadar su ilave ettikten sonra haşlayın. Haşlama işlemi bitince patatesleri iyice ezin. İçine rendelenmiş kaşar peyniri, un, yumurta, tuz koyup yoğurun ve köfte yapın. Köfteleri önce çırpılmış yumurtaya bulayın, sonra galeta ununu batırıp kızgın yağda kızartın.
  
 | 
Patates Köftesi | 
  | 
zorba 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.02.2012 
Mesajlar: 23 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc73100 
Gönderme Tarihi: 28.Şub.2012 
1,977 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet iri patates
 
4 yemek kaşığı tereyağ
 
1 avuç dolusu ince kıyılmış maydanoz
 
150 gr kaşar peyniri rendesi
 
Tuz
 
Karabiber
 
Sıvı yağ
 
3 yumurta
 
Galeta unu
 
 
1- Patatesleri haşlayın. Kabuklarını soyduktan sonra ezin. Püre yapar gibi. İçine tereyağını, kaşarı, maydanozu ve tuzu, karabiberi ekleyip karıştırın.
 
2- Patates ezmesinden parçalar alıp, tavuk budu görüntüsü verin. Tabağa dizin. Başka bir tarafta dilimlediğiniz patatesleri kızgın yağda kızartın. Kızaran patatesleri tavuk buduna kemik gibi ekleyin.
 
3- Önce yumurtaya sonra una batırıp kızartın. Püf nokta kızartacağınız yağın patatesin tamamını kaplaması. Kaplamassa eğer patates köfteniz çatlayacaktır.
  
 | 
PATATES KÖFTESİ | 
  | 
im 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.08.2012 
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc80610 
Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2012 
2,043 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Necip Usta
 
 
4 adet iri (veya 6 adet orta boy) patates 
 
1/2 tatlı kaşığı tuz
 
Az karabiber
 
Varsa, az hindistancevizi rende
 
2 yumurtanın sarısı
 
Pane yapmak için:
 
3 adet yumurta, çırpılmış
 
3 çorba kaşığı dolusu un
 
1 su bardağı galeta unu
 
Kızartmak için:
 
2,5 su bardağı rafine yağı
 
 
1) Patateslerin kabuklarını soyup 4'e bölünüz.
 
2) İyice yıkayıp bir tencereye koyup üzerine 2 parmak aşana kadar su koyup hızlı ateşte bir kere kaynatınız.
 
3) Sonra ateşte 40-45 dakika haşlayıp hemen süzgece döküp süzdürünüz.
 
4) Tekrar tencereye koyup kapağını kapatıp 2 dakika ateşte bekletiniz.
 
5) Ateşten alarak bir kalburdan veya et makinesinden geçirip, püre yapınız ve tuzunu, biberini, hindistancevizini ve yumurta sarısını fazla karıştırmadan yediriniz.
 
6) Sonra altı unlu bir tepsiye cevizden biraz küçük parçalar halinde, avuç içinizle yuvarlayınız; üzerlerine biraz un serpip tepsiyi sallayınız. Köfteler kendiliğinden unlanacaktır.
 
7) Sonra yumurtaya, sonra galetaya bulayıp kızgın yağda altın sarısı gibi kızartıp servis yapınız.
  
 | 
PATATES KÖFTESİ | 
  | 
şençalar 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.03.2013 
Mesajlar: 29 Şehir: Muğla | 
Kısa URL: https://ml.md/lc87942 
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2013 
1,904 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. patates
 
6 yumurta
 
Tereyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Bir tenceredeki kaynar suda bir kilo patatesi, patatesler yumuşayıncaya kadar haşlayın. Kabuklarını soyduktan sonra ezerek 3üre haline getirin. Çırpılmış 6 yumurta, tuz, biber, biraz da tereyağı katıp iyice yoğurun.
 
İri parçalar koparıp avuç içinde yuvarlayarak köfte biçimi verin. Köfteleri önce yumurta akına, sonra galeta ununa bulayıp içine tereyağı konulmuş tavada kızartın.
 
 
Not: Patatesleri kızartırken yağın kızmasına dikkat ediniz, şayet yağ kızgın olmazsa patatesler yağ emer. Çok kızgın olursa da çabuk kızanr ve yanarlar. Ortalama kızdırınca patatesler tavaya atılarak kızartılır. Patatesler kızartılmadan çok evvel tuzlanı la maz- Kızartı-lacağı zaman, azıcık tuzlanır. Evvelce tuzlanıp, bir kenara bırakılan patatesler kararır. Patateslerin tuzu hafifse, kızartıldıktan sonra sıcakken üzerine hafifçe ekilir.
  
 | 
Patates Köftesi | 
  | 
nurçehre 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.01.2014 
Mesajlar: 20 Şehir: Mersin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc94939 
Gönderme Tarihi: 06.Oca.2014 
1,631 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 adet patates
 
2 adet yumurta
 
100 gram kaşar peyniri
 
2 çay bardağı un Galeta unu
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kızartmak için sıvı yağ
 
 
Patatesleri haşlayın ve rendeleyin. İçine yumurtayı, rendelenmiş kaşar peynirini, unu ekleyip yoğurun. Şekil verin ve buzdolabında bekletin. Sıvı yağı tavada kızdırın ve galeta ununa bulanmış patates köftelerini kızartın. Yanında salata ya da kızarmış tavukla ikram edin.
  
 | 
Patates Köftesi | 
  | 
Tülay Sak 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 31.05.2014 
Mesajlar: 19 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc98635 
Gönderme Tarihi: 31.May.2014 
1,713 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet patates
 
2 adet yumurta
 
100 gram kaşar peyniri
 
2 çay bardağı un
 
1 su bardağı galeta unu
 
1 yumurta akı
 
Kızartmak için sıvı yağ
 
 
 
Tencereye 2 su bardağı su ekleyip karıştırın. Patatesleri içine soyup irice doğrayın. Suyu çekinceye kadar haşlayın. Soğumaya bırakın. İçine yumurta, rendelenmiş kaşar peyniri ve unu ekleyip yoğurun. Şekil verin ve buzdolabında bekletin. Pişireceğiniz zaman önce yumurta akına sonra galeta ununa bulayın. Tavada yağı kızdırın ve patates köftelerini güzelce kızartın. Yanında salata ikram edin.
  
 | 
Patates Köftesi | 
  | 
Sunam 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.06.2014 
Mesajlar: 30 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc99302 
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2014 
1,611 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet yumurta
 
1 kilo patates
 
2 su bardağı rendelenmiş kaşar
 
2 yemek kaşığı un
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kızartma yağı
 
 
Patatesleri yıkayıp bir tencerede haşlayın. Haşlanan patateslerin kabuklarını soyup bir robot yardımıyla püre haline getirilip içine yumurta, rendelenmiş kaşar peyniri, un, tuz, karabiber ekleyip yine karıştırarak hamur haline getirin. Daha sonra bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlak veya parmak şekli vererek yapışmamaları için hafifçe unlanmış bir tepsiye dizin. Diğer taraftan bir tavaya yağı koyup iyice kızartın. Hazırladığınız köfteleri nar gibi olana dek kızartın. Süsleyerek servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |