| 
 
 
 | 
Patates Kızartması | 
  | 
yüzbaşınınkızı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.06.2007 
Mesajlar: 42 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc16960 
Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2007 
2,348 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet orta boy patates
 
1,5 su bardağı sıvıyağ
 
yarım tatlı kaşığı tuz
 
 
Patatesler soyulur. Arzu edilen şekilde doğranır, bir kağıt havlunun üzer,ne konur, üzerine ikinci kağıt havlu kapatılarak fazla suyu alınır. Kızgın yağda ya da fritözde altın sarısı kızartılır, havlu kağıda çıkarılır, servis yapılacağı sırada tuz serpilir.
 
 
Not: kızaracak patatese çiğken tuz serpilirse sulanmasına sebep olur.
 
 
 
  
 | 
Patates Kızartması | 
  | 
kaymak 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.02.2008 
Mesajlar: 22 Şehir: Afyon | 
Kısa URL: https://ml.md/lc21243 
Gönderme Tarihi: 08.Şub.2008 
2,488 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Patatesleri yıkayıp kabuğunu soyunuz. Zevke göre kesip (dilim, kibrit çöpü, zar, vb. gibi) bol yağda yakmadan kızartınız.
 
 
 ML® Patates Kayganası için tıklayın 
 
ML® Patates Kayganası (görsel)
 
 
 
 
Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 28.08.2015
  
 | 
Patates Kızartması | 
  | 
ikona 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.01.2010 
Mesajlar: 61 Şehir: Mardin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc46527 
Gönderme Tarihi: 23.Oca.2010 
2,245 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo patates
 
1 bardak çiçekyağı
 
Tuz
 
 
Patatesleri soyduktan sonra ince dilimler halinde kesiniz. Yıkadıktan sonra tuzlayıp bir kevgire koyunuz. Bir tavaya çiçekyağı koyarak kızdırınız. Kızgın yağa atılan patateslerin önce bir yanı daha sonra diğer yanları olmak üzere iyice pembeleşinceye kadar kızartınız.
 
 
Not: Patatesleri kızgın yağa koyarken sulu olmamalıdır. Kızgın yağa damlayan su yağı sıçratır. Et yemeklerinin ve köftelerin yanında garnitür olarak yenebileceği gibi yanına biber ve patlıcan kızartarak da servis yapabilirsiniz.
 
 
 
 
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 24.05.2023
  
 | 
Patates Kızartması | 
  | 
A Takımı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.01.2012 
Mesajlar: 56 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc71370 
Gönderme Tarihi: 04.Oca.2012 
2,155 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 adet patates
 
2 su bardağı sıvıyağ
 
1 çay kaşığı tuz
 
 
Patatesleri soyarak iyice yıkayın ve dilimleyin. Patateslerin suyunu peçete ile çektirin, tuzlayın ve iyice kızdığından emin olduğunu yağın içine alabildiği kadar patatesi katın ve kızarana kadar bekleyin. Kızardıktan sonra alarak,kızarmayan diğer patateslerden ekleyin.
 
 
 
 
Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 07.09.2014
  
 | 
Patates Kızartması | 
  | 
yalvaç 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.05.2014 
Mesajlar: 72 Şehir: Isparta | 
Kısa URL: https://ml.md/lc107583 
Gönderme Tarihi: 14.May.2015 
1,920 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 kg patates
 
3 su bardağı sıvıyağ
 
 
İyi bir patates kızartması için tercihen orta boy patates alın. Yıkayıp kabuğunu soyun. Tekrar yıkayın.
 
Patatesleri yaklaşık 1 santim kalınlığında ve 5 santim uzunluğunda tabakalar halinde kesin. Her tabakadan 5 adet çıkacak biçimde, patatesleri çubuklar halinde doğrayın. Tekrar yıkayıp temiz bu bezle iyice kurulayın.
 
Yağı bir tencereye koyun. Orta ateşte kızdırın. Yağ kızmaya başlayınca, patatesleri en az iki parti halinde renk almadan yumuşamaya yüz tutuncaya kadar pişirin. Bir kevgirle alıp kağıt peçete üzerine çıkartın.
 
Patatesler soğuyunca tencereyi bu kez harlı ateşe oturtun. Yağ iyice kızıncaya kadar bekleyin. Daha önce yağda haşlanmış patatesleri yine ıkl parti halinde kıtır kıtır olup, altın sarısı bir renk alıncaya kadar kızartın. Kağıt peçete üzerine çıkartıp fazla yağlarını süzdürün. Tuzunu serpip, garnitür olarak servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 07.02.2023
  
 | 
Patates Kızartması | 
  | 
mahmut paşa 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.03.2017 
Mesajlar: 24 Şehir: Edirne | 
Kısa URL: https://ml.md/lc123664 
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2017 
981 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://multicooker.com
 
 
Patates  200 gr
 
Bitkisel yağ  1,5 Lt
 
Tuz
 
Baharatlar
 
 
Patatesi, kızartma sepetine koyun. Çok fonksiyonlu pişiricinin içine bitkisel yağ dökün. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu MULTICOOK sıcaklığı 170°С, pişirme süresini 11 dakika olarak ayarlayın ve Başlat tuşuna basın. Programın bitmesinden 10 dakika önce kapağı açıp patatesli hazneyi pişiricinin içine yerleştirin. Kapağı kapatın ve program bitene kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
Patates Kızartması | 
  | 
gönül yoran 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.01.2015 
Mesajlar: 28 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc131889 
Gönderme Tarihi: 13.Şub.2018 
939 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3-4 orta boy patates
 
1,5 yemek kaşığı un
 
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
 
1 paket kabartma tozu
 
Tuz
 
Kızartmak İçin:
 
Sıvı yağ
 
 
Patatesler soyulup yıkanır. İyice kurulanıp ince dilimler halinde doğranır.
 
Üzerine un, nişasta, tuz ve kabartma tozu eklenir. İyice harmanlanır.
 
Direk kızgın yağa atılır. Ara sıra karıştırarak kızartılır. Kızarınca servis tabağına alınır
 
 
 
  
 | 
Patates Kızartması | 
  | 
olgu 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.08.2018 
Mesajlar: 24 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc136236 
Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2018 
1,244 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.rational-online.com
 
 
1.5 kg patates kızartması, derin dondurulmuş
 
1.5 kg elma dilim patates veya kroket
 
1 çorba kaşığı yemeklik sıvı yağ
 
 
Patates kızartmalarını derin dondurucudan doğrudan CombiFry® sepetine dökün ve SelfCookingCenter® ünitesini "Garnitür", "Patates kızartması" ayarında ısıtın.
 
"Küçük" ayarı yaklaşık 7 mm kalınlığındaki, "orta" ayarı yaklaşık 9 mm kalınlığındaki, "büyük" ayarıysa yaklaşık 11 mm kalınlığındaki patateslere uygundur.
 
Fırından çıktıktan sonra patatesleri derin bir kaba boşaltıp biraz tuzlayın. Sıvı yağ eklendiğinde patatesler tipik parlaklığı ve tadı kazanır.
 
Dilim patates, patates kroket veya benzeri patates ürünlerini de aynı şekilde donmuş durumdayken granit emaye kaba koyun, donmuş durumdayken hafifçe yağlayın ve "Garnitür", "Patates kızartması" ayarında fırınlayın.
 
 
 
  
 | 
Patates Kızartması | 
  | 
sabriye 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.09.2018 
Mesajlar: 23 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc136759 
Gönderme Tarihi: 07.Eyl.2018 
757 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.mediashop.tv
 
 
Kırmızı ve sarı patates
 
1 yemek kaşığı zeytinyağı (tavsiye edilir)
 
1 yemek kaşığı deniz tuzu
 
½ yemek kaşığı karabiber
 
 
Patatesleri sıcak suda yumuşayana dek beyazlatın.
 
Patatesleri soğumaya bırakın ve şerit halinde kesin.
 
Üzerine zeytinyağı, tuz ve biber ekleyin.
 
Patates kızartması malzemesini kızartma sepetine yerleştirin. Kızartma sepetini kızartma bölümüne takın ve cihazın içine itin.
 
Patates kızartması sembolüne gelene kadar M tuşuna basın.
 
Açma/kapama düğmesine basın ve hazırlama süresini 18 dakikaya, pişirme sıcaklığını 200 dereceye ayarlayın.
 
Sepeti pişme süresinin yarısı geçtikten sonra çıkarın ve patatesleri çalkalayın.
 
 
 
  
 | 
Altın Sarısı Patates | 
  | 
Gülriz Öztürk 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.07.2019 
Mesajlar: 27 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc143906 
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2019 
894 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 patates
 
Sıvı yağ
 
Baharat
 
 
Aynı boyutlarda kestiğiniz patatesleri, soğuk suda bekletip süzün. Kısık ateşte kızgın yağda patatesleri 4 dakika kızartıp çıkarın.
 
Patatesleri süzdükten sonra tekrar kızgın yağa atarak kızartın. Tekrar süzdükten sonra servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Patates Kızartması | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc158536 
Gönderme Tarihi: 30.Haz.2021 
436 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Patates (İstenilen miktarda)
 
Tuz
 
Sıvı yağ
 
 
Patatesler soyulmadan önce, çamuru yıkanarak temizlenir.
 
Ardından kabukları soyularak, ister ince ister kalın şekilde doğranır.
 
Patatesleri suyun altında yıkayın kabuklarını soyun istediğiniz şekilde doğrayın.
 
Doğranan patatesleri suyun içinde bekletirseniz, nişastasından arınması sağlanır.
 
Ardından süzgeç yardımıyla süzülüp, kâğıt havluyla kurulanır.
 
Kızgın yağa atılarak 6 ila 7 dakika kızartılır.
 
Kızaran patatesler süzgeç yardımıyla ocaktan alınır ve 10 dakika soğumaya bırakılır.
 
Yağ tekrar kızgınlaştırılır ve soğuyan patatesler yağın içine atılır.
 
İyice kızarınca tekrar yağın içinden süzgeç yardımıyla alınır.
 
 
 
  
 | 
Sade Patates Kızartması | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc164090 
Gönderme Tarihi: 07.Nis.2022 
362 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
www.semhome.com.tr
 
 
4 adet patates 
 
1 çay kasıgı zeytinyagı 
 
¼ çay kasıgı tuz 
 
 
Patatesleri akan suyun altında güzelce yıkayın.
 
Soydugunuz patatesleri ¼ cm kalınlıgında yuvarlaklar halinde kesin ve yuvarlakları 4 parçaya ayırın.
 
Aircook’u 200 derece 5 dakika ısıtın.
 
Malzemeleri kap içerisinde patatesle karıstırın.
 
Patatesleri kümeler halinde Aircook pisirme kabı içerisine yerlestirin, her kümeyi 20-25 dk kadar pisirin.
 
Pisirme sırasında 2-3 kez sallayarak karıstırın.
 
 
Not: Kalın kesilmis patateslerin pisme süresi daha uzundur. Patatesleri önceden 30 dakika suda beklettikten sonra süzüp pisirirseniz çok daha çıtır patatesler pisirirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Patates Kızartması | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc165711 
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2022 
302 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet orta boy patates
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
1 tatlı kaşığı soğan tozu
 
1 çay kaşığı tuz
 
 
Patateslerin kabuklarını soyuyoruz ve mümkün olduğunca ince dilimliyoruz. Suyun içinde bekleterek nişastasının çıkmasını sağlıyoruz. Bu işlemi iki kere tekrarlarsak, patatesler daha çıtır olur. Patatesleri sudan çıkartıp kuruluyoruz. Bir kasede sıvı yağ, tuz ve soğan tozunu karıştırıyoruz. Patatesleri önlü arkalı bu karışıma buluyoruz. Önceden ısıttığımız 170 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz. Fırının kapağını açıyoruz, patatesleri tek tek ters çevirip tekrar fırınlıyoruz. Çıtır çıtır olunca patates cipsimiz hazır olmuş demektir.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 30.11.2023
  
 | 
Patates Kızartması | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc175299 
Gönderme Tarihi: 30.Kas.2023 
310 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://shop.kenwoodworld.com.tr
 
 
1,7 kg (3,8 lbs.) patates> şeritler halinde kesilmiş
 
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Tuz
 
 
Patatesleri soyun ve ince şeritler halinde kesin.
 
Yıkayın ve kağıt havlu ile kurulayın.
 
Patatesleri bir kase içine yerleştirin. Teyel fırçası kullanarak zeytinyağı sürün veya patateslerin üzerine zeytinyağı dökün. İyice karıştırın.
 
Airfryer’ı 4-6 dakika önceden 200°C'ye ısıtın.
 
Patatesleri cihaza yerleştirin ve "TAZE KIZARTMALAR" programını seçin.
 
Kızartma sepetini her 10 dakikada bir sallayın.
 
Servis etmeden önce tadına bakmak için tuz ekleyin.
 
 
 
  
 | 
Patates Kızartması | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc175439 
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2023 
433 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.philips.com.tr
 
 
6 adet patates 
 
1 tatlı kaşığı tuz 
 
1 tatlı kaşığı zeytinyağı 
 
 
Patatesler parmak şeklinde doğranır ve tuzlu soğuk suda 1 saat kadar bekletilir. 
 
Philips Airfryer XXL 180 dereceye ayarlanır ve patatesler süzülüp kurulandıktan sonra yağ ve tuz ile ovularak hazneye ilave edilir. 15 dakika pişirilir.
 
Patatesin büyüklüğüne göre kızarma derecesi değişeceğinden, gerekli görülürse 5 dakika daha pişirilir. Her 5 dakikada bir sallanarak patateslerin eşit pişmesi sağlanır. Sıcak servis edilir.
 
 
 
  
 | 
Patates Kızartması | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc178928 
Gönderme Tarihi: 06.Ağu.2024 
220 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.aksam.com.tr
 
 
3 adet orta boy patates
 
1 su bardağı nişasta (buğday ya da mısır)
 
1 tatlı kaşığı toz biber
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
Tuz
 
Kızartmak için için sıvı yağ
 
 
Patatesleri soyup küp küp doğradıktan sonra haşlayın.
 
İyice haşlandıktan sonra bir yoğurma kabına alıp nişasta, tuz, sıvı yağ, ve toz biber ekleyip güzelce yoğurun.
 
Hamuru iki yağlı kağıt arasında açıp bıçak yardımı ile ince şeritler halinde dilimleyip kızgın yağda kızartın.
 
 
 
  
 | 
Patates Kızartması | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc181102 
Gönderme Tarihi: 03.Oca.2025 
180 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4-5 adet büyük boy patates
 
1 yemek kaşığı nişasta
 
Sıvı yağ
 
Tuz
 
Yapılışı
 
 
Patatesleri soyup ince ve eşit şekilde dilimleyin. Daha çıtır bir sonuç için patatesleri yaklaşık 30 dakika soğuk suda bekletin.
 
Patateslerin suyunu iyice süzüp kurulayın. Üzerine 1 yemek kaşığı nişasta ekleyerek iyice karıştırın.
 
Tavanızı bolca yağ ile doldurup iyice ısıtın. Nişastalı patatesleri gruplar halinde kızartın, böylece her tarafı eşit pişer.
 
Kızaran patatesleri havlu kağıt üzerine alın ve fazla yağı çektirin. Üzerine tuz serperek servis edin.
 
 
 
  
 | 
Patates Kızartması | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3321 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc184486 
Gönderme Tarihi: 23.Ağu.2025 
45 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4–5 adet büyük boy patates
 
Sıvı yağ (kızartmak için)
 
Tuz
 
İsteğe bağlı baharatlar (pul biber, kekik, sarımsak tozu vb.)
 
 
Patatesleri soyun ve ince ya da orta kalınlıkta, mümkünse eşit boyutta çubuklar hâlinde doğrayın. Bu, hepsinin aynı sürede pişmesini sağlar.
 
Doğradığınız patatesleri büyük bir kaba alın, üzerine soğuk su koyun ve yaklaşık 20–30 dakika bekletin. Bu işlem, patatesteki fazla nişastayı alarak çıtırlığı artırır.
 
Suda bekleyen patatesleri çıkarın, kağıt havluyla iyice kurulayın. Patateslerin tamamen kuru olması, yağ sıçramasını önler ve çıtırlığı artırır.
 
Tencereye veya derin tavaya yağı koyun ve orta ateşte 140–150 °C civarına kadar ısıtın. Patatesleri 5–6 dakika kadar, çok renk almadan hafif yumuşayana kadar kızartın. Ardından yağdan alın, kağıt havlu üzerine çıkarın.
 
Patatesleri en az 10–15 dakika dinlendirin. Bu aşama, dış yüzeyin kuruyarak ikinci kızartmada daha çıtır olmasına yardımcı olur.
 
Yağın ısısını bu kez 180–190 °C'ye yükseltin. Patatesleri tekrar yağa atın ve altın sarısı, çıtır bir renk alana kadar 3–4 dakika kızartın.
 
Patatesleri tekrar kağıt havluya çıkarın. Sıcak sıcak tuzlayın ve dilediğiniz baharatları ekleyerek servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |