| 
 
 
 | 
Patates Kebabı | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc171333 
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2023 
226 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.hurriyet.com.tr
 
 
Yarım kg. taze patates
 
300 gr. dana kuzu karışık kıyma
 
1 adet soğan
 
1 çay kaşığı tuz, karabiber
 
1 çay kaşığı kekik, kimyon
 
1 yemek kaşığı salça
 
2 su bardağı sıcak su
 
 
Önce kıyma, soğan baharatları iyice yoğuruyoruz.
 
Ardından taze patatesleri ortadan tam kesmeyip bi kısmını kesiyoruz. Kabuklarını soymadan yaptım ben. Ortasına kıymalı harçtan dolduruyoruz. Tepsiye diziyoruz.
 
Üzerine salçalı su döküp üstünü kapatıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında patatesler pişene kadar tutuyoruz.
  
 | 
Patates Kebabı | 
  | 
Baharat 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.04.2006 
Mesajlar: 124 Şehir: manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2790 
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2006 
3,146 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr yağsız kıyma
 
1/2 kg patates 
 
1 adet soğan 
 
2 diş sarımsak 
 
1 demet maydanoz 
 
1/2 kg yoğurt  
 
1 çay bardağı sıvı yağ 
 
Tuz 
 
Karabiber 
 
Acı pul biber
 
1 çorba kaşığı salça 
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
 
Patatesleri para şeklinde kesip az yağda kızartın ve boş bir kaba koyun aynı tavaya biraz dağa yağ ilave ederek soğanı icçne ufak ufak doğrayın. Arkasından 1/2 demet maydanozu içine doğrayın ve salçayı koyup karıştırın. Hemen kıymayı ilave edip, bir diş sarımsak, tuz, karabiber, acı pul biberi ilave edin iyice karıştırın. Daha sonra kızartın ve  bir fırın tepsisinin altına dağa önceden kızarttığımız patateslerin yarısını dizin, üzerine kalan patatesleri dizin. 5 dakika kadar fırında orta ateşle ısıtın, kalan bir diş sarımsak ve yarım demet maydanozu yoğurdun içine doğrayıp kaşıkla çırpın. Fırından çıkarttıktan sonra yoğurdu üzerine dökün ve düz olacak şekilde yayın. Tereyağı yanacak kıvamına geldikten sonra üzerine dökün.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |