| 
 
 
 | 
Patates Kavurması | 
  | 
kırık testi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.03.2012 
Mesajlar: 213 Şehir: Nevşehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc75579 
Gönderme Tarihi: 08.May.2012 
2,735 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Ümit Usta
 
 
1 kg. patates
 
1 adet kuru soğan
 
1 tatlı kaşığı domates salçası
 
1 tatlı kaşığı biber salçası
 
Sıvıyağ
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Patatesleri, suda haşlayalım. Haşlandıktan sonra, kabuklarını soyup, küp küp doğrayalım.
 
Sıvıyağda, rendelediğimiz soğanı pembeleştirip, salçaları ilave edelim.
 
Sos kıvama gelince, patatesleri de tencereye katıp, karıştıralım.
 
Hazırladığımız patatesleri, ılık ılık servis yapalım.
 
 
Not: İsteyenler, ince ince kıydıkları 2-3 adet sivribiberi de ilave edebilirler.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 28.09.2023
  
 | 
Patates Kavurması | 
  | 
Vanya Dayı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.02.2014 
Mesajlar: 36 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc129515 
Gönderme Tarihi: 05.Kas.2017 
1,242 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 soğan
 
3 yemek kaşığı tereyağı
 
2 sivri biber
 
1 kırmızı kapya biberi
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
1 tatlı kaşığı biber salçası
 
5~6 haşlanmış patates
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kırmızı pul biber
 
Kimyon
 
 
Piyazlık doğradığınız soğanı tereyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Küp doğradığınız biberleri ilave edip sebzeler hafif yumuşayıncaya kadar sotelemeye devam edin. Kabuğunu soyup yuvarlak doğradığınız patatesleri ilave edip tuz ve baharatlarla tatlandırın. 7-8 dakika daha pişirip ocaktan alın. Sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Patates Kavurması | 
  | 
beyhude 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.05.2018 
Mesajlar: 24 Şehir: Çorum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc134437 
Gönderme Tarihi: 29.May.2018 
765 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 adet patates
 
1 büyük soğan
 
3 diş sarmısak
 
1 kaşık salça
 
Zeytinyağı
 
 
Patatesleri haşlayıp küp küp doğrayın.
 
Bir tencerede zeytinyağını kızdırıp, soğanı doğrayın.
 
Sonra sarmısakları ve salçayı koyup biriki karıştırın.
 
En son patatesleri ekleyip kavurun.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 28.09.2023
  
 | 
Patates Kavurması | 
  | 
çarşamba 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2019 
Mesajlar: 31 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc144509 
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2019 
898 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 adet patates
 
1 adet kuru soğan
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 yemek kaşığı salça
 
2 avuç doğranmış maydanoz
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
 
Patatesleri tuzlu suda haşlayın. Soyup küp küp doğrayın.
 
Yemeklik doğradığınız soğanları yağda kavurun. İçine salçayı ekleyip onu da biraz kavurduktan sonra doğradığınız patatesleri ve kıydığınız maydanozları ilave edin.
 
Tuz ve karabiberini de ekleyip yüksek ateşte birkaç dakika kavurduktan sonra yemeğiniz hazır.
 
 
 
  
 | 
Patates Kavurması | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc161922 
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2021 
749 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Patatesi haşladıktan sonra güzelce ezin. Bir tencere yağda soğan kavurun ve salça ekleyin. Ardından ezdiğiniz patatesi ekleyin ve karıştırın. Birkaç tur kavurduktan sonra patates kavurması hazır.
 
 
 
  
 | 
Patates Kavurması | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc168117 
Gönderme Tarihi: 25.Ekm.2022 
371 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet patates
 
3 adet yeşil biber
 
3 kaşık sıvı yağ
 
3 adet yumurta
 
Sucuk (sosis de kullanılabilir)
 
Kaşar peyniri
 
Pulbiber
 
Karabiber
 
Tuz
 
 
Tavaya sıvı yağı alıp küp küp doğradığımız patatesleri alalım. Kapağını kapatıp hafif kızara kadar pişirelim.
 
Ardından doğranmış biberlerimizi de ilave edip kavuralım.
 
Küp küp doğranmış sucukları ilave edip 1-2 dakika pişirelim.
 
Yumurta ve baharatları ekleyip yumurta pişene kadar pişirelim.
 
Rendelenmiş kaşarımızı ilave edip ocaktan alalım.
 
 
 
  
 | 
Patates Kavurması | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc174297 
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2023 
341 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet patates(haşlanmış)
 
1 adet soğan
 
3 adet yeşil biber
 
3 kaşık sıvı yağ
 
3 yumurta
 
4-5 adet sosis
 
Kaşar peyniri
 
Pulbiber
 
Karabiber
 
Tuz
 
 
Patatesleri haşlayın.
 
İlk önce soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavurmaya başlayın, yeşil biberleri ve sosisleri de küçük küçük doğrayıp ekleyerek kavurmaya devam edin.
 
Patateslerinizi küp şeklinde doğradıktan sonra onu da ilave edip karıştırmaya devam edin.
 
Bu arada yumurtaları bir kapta kırıp tuz, karabiber ve pulbiberini de atıp karıştırdıktan sonra kavrulan patatesin üzerine döküp tavanın kapağını kapatıp ocağın altını kısıp biraz pişirin.
 
Sonra üzerine rendelenmiş kaşar peyniri döküp eridikten sonra şeklini bozmadan tavayı servis tabağına kaydırarak servis edin.
 
 
Not: Patatesler önceden haşlanmalıdır. Kısık ateşte sıvıyağ da soğan, yeşil biber ve sosisleri diriliğini kaybedinceye kadar hafif kavrulmalı. Haşlanan patateslerin ilk sıcaklığı geçtikten sonra küp küp doğranmalı. Çırpılan yumurtaları döküldükten sonra üzerine uygun bir kapak kapatıp yumurtaların iyice pişirilmelidir. 
 
Her yerine gelecek şekilde kaşar serperek eridikten sonra sıcak sıcak servis yapabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Patates Kavurması | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc174693 
Gönderme Tarihi: 20.Ekm.2023 
257 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
15-20 adet bebe patates veya 5 adet orta boy elma dilim kesilmiş patates
 
5-6 yemek kaşığı yoğurt
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
1 tatlı kaşığı silme kekik
 
1 tatlı kaşığı silme nane
 
1 çay kaşığı reyhan
 
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
 
1 diş ezilmiş sarımsak
 
Tuz
 
 
Bebe patatesler kabukları soyulmadan güzelce yıkanır. Kesimleri ne çok ince nede çok kalın olmamalıdır.
 
Normal patates kullanacaksanız ve kabuklar kalınsa soymanızda fayda var. İnceyse iyice temizleyip, Soymadan da kullanabilirsiniz.
 
Derin bir kaba yoğurt, sıvı yağ ve baharatlar eklenip; patatesler ilave edilir. Sarımsak isteğe bağlı ezilerek konuya dahil olur.
 
Güzelce karıştırıldıktan sonra; yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize yayılarak, üst üste gelmeyecek şekilde yerleştirilir.
 
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstleri kızarana kadar kontrollü pişirilir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |