|
Patates Kavurması |
 |
zührem
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.12.2012
Mesajlar: 48 Şehir: Zonguldak |
Kısa URL: https://ml.md/lc84096
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2012
1,525 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Yemek Kaşığı Sana Klasik Kase
1 Yemek Kaşığı sıvı yağ
1 Yemek Kaşığı salça
1 Adet kuru soğan
4 Adet patates
1 Tatlı Kaşığı pul biber
1 Yemek Kaşığı ince kıyılmış reyhan
Önceden haşlanmış patateslerin kabuklarını soyup çatal yardımı ile ezelim. Tavada sana yağını ve sıvı yağı kızdırıp küp şeklinde doğradığımız soğanları pembeleşene kadar kavuralım. Salçamızı da ilave edip biraz daha kavuralım. Ezdiğimiz patatesleri de ekleyelim. Daha sonra tuz, reyhan ve pul biberi de ilave edip 5-6 dakika daha karıştırarak pişirelim. Sıcak yada soğuk servis edebilirsiniz
|
PATATES KAVURMASI |
 |
ezo
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 15.09.2008
Mesajlar: 58 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc76346
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2012
1,488 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çağ kaşığı pulbiber
5 Adet patates
1 çağ kaşığı tuz
1 çağ kaşığı tozbiber
1 çağ kaşığı kekik
3 Yemek Kaşığı Sana Klasik
PATATESLERİ SOYUP KÜP KÜP DOĞRA TEFLON TENCEREYE SANA MARGARİNİ KOYUP ERİT İÇİNE PATATESLERİ KOY 1-2 DAKİKA KAVUR ALTINI KISIP ÜSTÜNÜ KAPAT ARA ARA KARIŞTIR NAR GİBİ OLANA KADAR PİŞİR PİŞECEĞİNE YAKIN KAPAĞINI AÇIK BIRAK ÜSTÜNE BÜTÜN BAHARATLARINI İLAVE EDİP KARIŞTIR ALTINI KAPAT.
|
|