| 
 
| 
 
 
 | 
 
PATATES EKMEĞI | 
 
  | 
Baharat 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.04.2006 
Mesajlar: 124 Şehir: manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2786 
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2006 
3,477 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2 adet yumurta
 
1 su bardağı sıvı yağ
 
1 su bardağı yoğurt
 
2.5 su bardağı un
 
4 adet orta boy patates
 
2 adet orta boy soğan
 
1 demet maydonoz
 
1 su bardağı
 
peynir (isteğe bağlı)
 
kabartma tozu
 
tuz
 
kekik
 
nane
 
kırmızı biber
 
 
Patatesleri fındık iriliğinde, soğanları da yemeklik doğrayalım. Bir kapta çırptığımız yumurtaların içine yağı ve yoğurdu ekleyelim. Daha sonra unu, kabartma tozunu, peyniri, patatesleri, soğanları, yeşilliği ve baharatları ekleyip karıştıralım. Yağlanmış tepsiye harcı dökelim. Üzerine yumurta sarısı sürüp istenirse susam ve çörek otu serpelim. 180 derecede pişirelim.
 
 
 ML® Patatesli Ekmek için tıklayın
 
  
 | 
 
PATATESLİ EKMEK | 
 
  | 
EKO 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.09.2009 
Mesajlar: 22 Şehir: Sinop | 
Kısa URL: https://ml.md/lc40590 
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2009 
3,234 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
4 kahve fincanı un
 
225 gr sarı patates
 
1/2 kahve fincanı ılık su
 
Tepsiyi yağlamak için:
 
1/2 çorba kaşığı margarin
 
1/2 kahve fincanı süt
 
1 çay kaşığı maya
 
Ceviz iriliğinde tereyağı veya sofra margarini
 
Biraz tuz
 
 
Tencereye patatesler koyulur, üzerleri kapanacak kadar da su doldurulur. Patatesler iyice yumuşayıncaya kadar haşlanıp indirilir. Kabukları soyulduktan sonra da et makinesinin ince dişinden,ya da presden iki defa geçirilir. Ote yandan un hamur tahtasına koyulup üçe bölünür. Bir tanesinin ortası havuz gibi açılır. 2 çorba kaşığı suyla ıslatılıp karıştırılarak bulamaç haline getirilmiş maya ve yarım fincan da sıcağa yakın ılık su buraya dökülür. Ve yoğurulup hamur haline getirilir. Sonra ayrılmış unlar da ilâve edilir. Ve yarım saat dinlenmeye barıkılır. Yarım saat sonra tuz, süt ve yağla, patatesler ilâve edilir. Ve hepsi birlikte yoğrulur. Sonra da hamur, içi yağlanmış bir kaba koyulur. Üzeri de hafifçe yağlanır, kapağı kapatılır. İyice kabarıp bir misli artıncaya kadar ılık bir yerde bir saat dinlendirilir. Sonra da yine içi yağlanmış bir kalıba koyulur ve ılık bir yerde bir saat daha dinlendirilir. Daha sonra orta fırında 40 - 45 dakika pişirilip çıkarılır. Soğuduktan sonra servis yapılır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
PATATES EKMEĞI Tarifleri Hamur İşleri
 | 
 
 
 
 |