|
PATATES ÇORBASI |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc47148
Gönderme Tarihi: 13.Şub.2010
1,718 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
250 gr. Patates
1 su bardağı Bulgur veya pirinç
100 gr. Kıyma veya kavurma
1 çay bardağı YONCA ayçiçeği yağı
1 adet rendelenmiş Soğan
Nane
Tuz
Toz biber
Hazırlanış:
250 gr. patates küp küp doğranır. Kıyma ile soğanı YONCA ayçiçeği yağında kavrulup patatesler eklenir 1-2 litre su ilave edilir.. Tuz biber ekilir. 1 kâse dolusu bulgur veya pirinçle pişirilir. Çorba ateşten indirildikten sonra 1 çorba kaşığı YONCA ayçiçeği yağı kızdırılıp, 1 tatlı kaşığı kuru nane ilave edilerek üzerine dökülür.
|
Patates Çorbası |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc60035
Gönderme Tarihi: 04.Şub.2011
1,738 defa indirildi / yazdırıldı
|
Müjgan Avcıoğulları
3 adet patates
3 yemek kaşığı yonca ayçiçek yağı
5 su bardağı su (varsa et suyu)
1 yumurta sarısı
1 bardak süt
Patatesler rendelenir, yonca ayçiçek yağında kavrulur, üzerine su ilave edilip kaynamaya bırakılır, patatesler piştikten sonra terbiye için 1 bardak süt ile yumurta sarısı çırpılır ve kaynamakta olan çorbaya eklenir. İsteğinize göre pul biber veya roka ile servis edebilirsiniz.
|
|