| 
 
 
 | 
Patates Bastısı | 
  | 
artist 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.07.2008 
Mesajlar: 20
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc25187 
Gönderme Tarihi: 10.Tem.2008 
2,658 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr yağlı koyun eti
 
1 kilo ufak patates
 
4 adet soğan
 
Kızartmak için sıvıyağ
 
Karabiber, tuz
 
 
1 Dana veya koyun etinin yağlı kısımdan ve göğüs etlerinden muntazam parçalar çıkarılır. Tavada yağ kızdırılıp etler kızartılır.
 
2 Soğanlar soyulup halka halka doğranır. Alt ve üstü kızarmış ete soğan, karabiber ve tuz ilave edilip karıştırılır. Kızarıncaya ve etler akik gibi oluncaya kadar karıştırılır. Sonra üzerine çıkacak kadar su konup etler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
 
3 Ufak patatesler tencereye konup su ve tuz ile haşlanmaya bırakılır. Yarı pişince ateşten alınıp suyu süzdürülür.
 
4 Patatesin kabuklan soyulup tavada kızmış olan yağa atılıp karıştırılır; iyice pişinceye kadar kızartılır.
 
5 Servis tabağının ortasına etleri, kenarlanna ise kızarmış patatesleri dizip, sıcak olarak servis yapılır.
  
 | 
PATATES BASTISI | 
  | 
solo 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.07.2010 
Mesajlar: 41 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc53734 
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2010 
2,741 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Patatesleri soyunuz, ufak ufak doğrayıp soğuk suya atınız. Çentilmiş soğanı bir kaşık tereyağıyla kuvvetli ateşte tahta kaşıkla çeviriniz. Soğan pembeleşince kuşbaşı et ya da kıymayı koyarak kavurunuz, daha sonra birkaç domates doğrayınız, bir iki çevirdikten sonra patatesleri içine dökünüz. Bolca su ya da etsuyu ve tuz koyup kapalı olarak orta ateşte pişiriniz.
 
 
ML® Patates Kayganası (görsel)
 
  
 | 
Patates Bastısı | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc96224 
Gönderme Tarihi: 27.Şub.2014 
2,690 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı
 
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
 
Ankara 2006
 
 
500 g patates
 
250 g yağlı kuşbaşı et
 
1 iri soğan
 
2 domates veya 1 kaşık salça
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
 
2 su bardağı su
 
1 kaşık tereyağ veya kuyruk yağı
 
 
Et kuşbaşından daha büyük parçalar halinde doğrandıktan sonra yıkanarak kapağı kapatılır ve bıraktığı suyu çekinceye kadar pişmeye bırakılır.
 
Cızırdamaya başlayınca halka doğranmış soğanla birlikte kavrulur.
 
Etin üzerine soyulmuş ve doğranmış patatesler eklendikten sonra birkaç dakika kapağı kapalı olarak bekletilir.
 
Kapak açılarak patatesler kaşıkla çevrilir ve tekrar birkaç dakika kapağı kapalı olarak buğulanmaya bırakılır.
 
Kabuğu soyulmuş concasse domatesler eklenerek karıştırılır.
 
Salça su ve biberle birlikte karıştırıldıktan sonra yemeğin üzerine gezdirilir.
 
Hafif ateşte karıştırmadan pişirilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |