|
|
Pastırmalı Yaprak Sarması |
|
Zerdali
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.06.2007
Mesajlar: 28 Şehir: Nallıhan |
Kısa URL: https://ml.md/lc72777
Gönderme Tarihi: 18.Şub.2012
2,580 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr. yaprak
250 gr. bir defa çekilmiş kıyma
3 dilim ince kıyılmış pastırma
1 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı bulgur
1 çorba kaşığı dolusu biber domates karışık salça
Yarım demet maydanoz
Tuz
Karabiber
Nane
1 Limon suyu
2 Adet ince kıyılmış soğan
Bir kapta kıyma, pastırma, pirinç, bulgur, salça, maydanoz, soğan, tuz, karabiber ve zeytinyağını karıştırın, yaprakları iyice yıkayın. Sıcak suya batırıp çıkarın, sıkın. Yapraklardan bir tanesini bir tabağa yayın. Hazırladığınız içten bir tatlı kaşığı koyup sarın. Tencerenin dibine etin kemiklerinden dizin. Üzerine hazırladığınız sarmaları koyun. Hepsini bu şekilde hazırlayın. Üzerine porselen bir tabak kapatıp sarmaların üzerini iki parmak geçecek kadar su koyun. Kaynayınca ocağı kısın. Kısık ateşte 30 dakika pişirin. Nane ile limon suyunu karıştırıp üzerine dökün. Sıcak servis yapın.
|
Pastırmalı Yaprak Sarması |
|
nirvana
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.06.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc37442
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2009
2,334 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg salamura asma yaprağı
100 gr pastırma
1,5 su bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı sıvıyağ
Yarım demet maydanoz
1 adet iri domates
Yarım tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı karabiber
2,5 su bardağı et suyu
Salamura yapraklar en az 4 saat önceden bol suya ıslatılır. Pastırma ince doğranır. Üzerine yıkanmış pirinç, ince kıyılmış soğan, maydanoz, salça, rende domates, tuz, karabiber ve sıvıyağ katılır, karıştırılır. Yaprakların damarlı kısmı üste gelecek şekilde tabağa yayılır. Üst kısmına yeteri kadar iç konur. Sağdan ve soldan katladıktan sonra fazla sıkı olmayan bir rulo yapılır. İç bitene kadar işlemler tekrarlanır. Düz bir tencereye dizilir. Üzerine et suyu gezdirilir. Kapaklı olarak, orta ateşte 35-40 dakika pişirilir.
|
|
Pastırmalı Yaprak Sarması Tarifleri Dolmalar
|
|