| 
 
 
 | 
Pastırmalı Tavuk Sote | 
  | 
zyp27 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.10.2007 
Mesajlar: 63 Şehir: Konak/İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc18323 
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2007 
2,395 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kg tavuk kuşbaşı
 
8 dilim pastırma
 
4 çorba kaşığı zeytinyağı
 
2 adet sivri biber
 
2 adet domates
 
1 tatlı kaşığı kekik
 
Tuz, karabiber
 
 
Tavaya zeytinyağı konur, kızdırılır. Üzerine tavuk kuşbaşı atılır. Harlı ateşte suyunu çekene kadar kavrulur. Birkaç parçaya bölünmüş pastırma dilimleri ve ince kıyılmış biber katılır. 5 dakika sonra rende domates, tuz ve karabiber atılır. Domates yemeğe rengini verince kekik eklenir, karıştırılır, ateşten alınır. Sıcak servis yapılır.
  
 | 
Pastırmalı Tavuk Sote | 
  | 
hayal idi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.05.2011 
Mesajlar: 53 Şehir: Bingöl | 
Kısa URL: https://ml.md/lc63974 
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2011 
2,231 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Elif Korkmazel
 
 
400 gr. kuşbaşı tavuk eti
 
4 adet sivri biber
 
2 diş sarımsak
 
10-12 adet arpacık soğan
 
1/2 çay bardağı sıvı yağ
 
1 çay bardağı su
 
200 gr. pastırma
 
Tuz, karabiber, köri ve kırmızıbiber
 
 
Tavuk etini yüksek hararetli ateşte, suyunu salıp çekene kadar soteleyin. Tuz ve karabiber ekleyin. İnce doğranmış sivri biberleri ekleyin. Biraz daha soteleyip arpacık soğanları, sarmısağı ve kalan baharatları ilave edin. Hızlı bir şekilde karıştırarak pişirin. Sıvı yağı ekleyip beş dakika daha kavurun. İri doğranmış pastırmaları üzerine ilave edip iki-üç dakika daha karıştırdıktan sonra servis tabağına alın.
  
 | 
Pastırmalı Tavuk Sote | 
  | 
gündüz yüzlü 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.07.2011 
Mesajlar: 23 Şehir: Kocaeli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc72590 
Gönderme Tarihi: 13.Şub.2012 
1,978 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
400 gram tavuk kalça eti
 
1 soğan
 
2 diş sarımsak
 
100 gram pastırma
 
Tuz, karabiber
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
2 sivri biber
 
 
2 diş ezilmiş sarımsağı ve küçük parçalara ayrılmış tavuk etlerini beraber 3 dakika tereyağında kavurun. Soğanı rendeleyip biraz renkleri dönmüş olan tavuk etlerinin üzerine ekleyin. Birlikte 5 dakika kadar karıştırarak pişirin. Üzerine doğranmış sivri biberleri de ilave edin ve etler iyice pişinceye kadar kapağını kapatın. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. Pastırmaları iri parçalara ayırıp pişen tavuk etlerinin üzerine ekleyin, birlikte 2 dakika kavurup sıcak olarak servis tabaklarına aktarın.
 
 
 
 
Fotoğraf "incir çekirdeği" tarafından gönderildi. 02.09.2014
  
 | 
Pastırmalı Tavuk Sote | 
  | 
kırmızı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.08.2011 
Mesajlar: 39 Şehir: Kilis | 
Kısa URL: https://ml.md/lc66565 
Gönderme Tarihi: 08.Ağu.2011 
1,832 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
400 gram kuşbaşı tavuk eti
 
4 adet sivribiber
 
2 diş sarımsak
 
Tuz
 
Karabiber
 
Köri
 
Kırmızıbiber
 
10-12 adet arpacık soğan
 
Yarım çay bardağı sıvıyağ
 
1 çay bardağı su
 
100 gram pastırma
 
 
Tavuk etini yıkayıp, ısıtılmış geniş bir tavaya alın. Yüksek hararetli ateş üzerinde, suyunu salıp çekene kadar soteleyin. Tuz ve karabiber ekleyin. Sivri biberleri ince doğrayıp içine katın. Biraz daha soteleyip, arpacık soğanları, sarmısağı ve kalan baharatları ilave edin. Hızlı bir şekilde karıştırarak pişirin. Yarım çay bardağı sıvıyağı ekleyin. beş dakika kavurun. İri doğranmış pastırmaları ilave edip, iki ya da üç dakika daha karıştırın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |