| 
 
| 
 
 
 | 
 
PASTIRMALI TAVUK SARMASI | 
 
  | 
siyami 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 26.09.2006 
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc88821 
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2013 
1,886 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Ankara Büyükşehir Belediyesi
 
Belmek Yemek Kitabı
 
 
10 dilim dövülmüş tavuk göğüs eti
 
10 dilim kaşar peyniri
 
10 dilim pastırma
 
5-6 çorba kaşığı galeta unu
 
1 çay bardağı sıvı yağ (kızartmak için)
 
Piliç harcı
 
Tuz
 
 
 
Tavuk göğüsleri, bifteklik olarak dövülür, üzerine tuz ve piliç harcı sürülür
 
Her parçanın üzerine 1 dilim pastırma ve 1 dilim kaşar peyniri konulur.
 
Kenar kısımları hafifçe içe doğru bükülerek rulo şeklinde sarılır.
 
Önce suya batırılır, sonrada galeta ununa bulanır. Kızgın yağda altı ve üstü pembeleşinceye kadar çevrilerek pişirilir. Dilimlenerek kızartılmış patates ve pilavla servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Pastırmalı Tavuk Sarma Tarifleri Dolmalar
 | 
 
 
 
 |