Kısa URL: https://ml.md/lc142921
Gönderme Tarihi: 22.May.2019
791 defa indirildi / yazdırıldı
1 demet marul
Yarım fincan yeşil biber
Yarım fincan kereviz sapı
1 su bardağı bezelye
Yarım su bardağı kuru üzüm
1 su bardağı kıyılmış fındık
10-12 dilim pastırma
Sosu için:
Çeyrek fincan limon suyu
2 yemek kaşığı mayonez
1 yemek kaşığı elma sirkesi
1 çay kaşığı şeker
İlk olarak doğranmış marulları bir salata tabağına ekleyin. Ardından bütün malzemeleri yine aynı kabın içerisine ekleyerek karıştırın. Salatanın üzerine 2 su bardağı mayonez, 1/4 bardak şeker ve 1 çorba kaşığı elma sirkesi ile sos hazırlayabilirsiniz. Bu sos için gerekli malzemeleri ayrı bir kapta karıştırın ve salatanızın üzerine dökün.
Kısa URL: https://ml.md/lc12347
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2007
2,257 defa indirildi / yazdırıldı
Malzemeler
1 Adet kıvırcık salata
Yarım demet maydanoz
200 gr mantar
1 Adet kırmızı soğan
150 gr pastırma
4-5 Yemek kaşığı elma sirkesi
130 ml. sıvıyağ
Tuz, karabiber
Kıvırcık yapraklarını parçalara bölün ve yıkayıp, iyice kurulayın. Mantarları ayıklayıp, yıkayın ve dilimleyin. Maydanozu kıyın, soğanları soyun ve minik küplere doğrayın. Sirke, 125 mi sıvıyağ, soğan ve maydanozu iyice karıştırın. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Pastırmayı kalan sıvıyağda kızartın. Yağının süzülmesi için mutfak kağıdı üzerine çıkartın. Salata yapraklarını, bir kasede mantar ve sos ile birlikte karıştırın. Üzerine pastırma yerleştirerek servis yapabilirsiniz.