| 
 
 
 | 
Pastırmalı Pide (Kayseri) | 
  | 
ayaktakımı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.02.2020 
Mesajlar: 30 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc148857 
Gönderme Tarihi: 29.Şub.2020 
1,266 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Kayseri Büyükşehir Belediyesi
 
 
4 su bardağı un
 
10 gr yaş maya
 
2 su bardağı ılık su
 
250 gr pastırma
 
200 gr kaşar peyniri
 
1 çay kaşığı tuz
 
 
Mayayı ılık suda erittikten sonra un ve tuz ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun ve 1 saat mayalandırın.
 
Hamuru 4 eşit parçaya bölün ve oklava ile incelterek uzun pide şekli verin.
 
Açtığınız hamurların içine kaşar peynirini yayın.
 
Yaydığınız peynirlerin üzerine parçalara ayırdığınız pastırmaları dizin ve kenarlarını 1 cm kalınlığında katlayın.
 
Pideleri yağladığınız tepsiye yerleştirip 230 derece fırında 10-15 dakika pişirip servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |