Patateslerin kabuklarını soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın. Kızdırılmış sıvı yağda kızartın ve derin bir kaba alın. Tavada tereyağını eritin ve içine kızarttığınız patatesi koyun. Üzerine çırpılmış yumurtaları ekleyin. Tuz, karabiber katıp tavanın ağzını bir kapakla örterek pişmeye bırakın. Yumurtalar pişince, üzerine kaşar peyniri serpin ve pastırma dilimlerini yerleştirin. Tekrar kapağı kapatıp bir-iki dakika daha pişirin.
Fotoğraf "nilperi" tarafından gönderildi. 07.09.2014
Kısa URL: https://ml.md/lc106619
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2015
1,705 defa indirildi / yazdırıldı
2 adet pırasa
2000 gram pastırma
1 demet maydanoz
2 çorba kaşığı tereyağı
4 adet yumurta
1 adet domates
2 adet patates
Tuz, karabiber
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
6 adet çeri domates
Öncelikle patatesleri küp şeklinde doğrayın ve kızartın. Üzerine kıyılmış pırasaları da ekleyip kavurmaya devam edin. Maydanozu kıyın yumurtayla çırpın. Üzerine döküp iki yüzünü de pişirin. Son olarak pastırmaları, domatesleri de üzerine ekleyip sunum yapın. Bekletmeden sıcak olarak ikram edin.