| 
 
 
 | 
Pastırmalı Patates Musakkası | 
  | 
Mira 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 15.03.2011 
Mesajlar: 14 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc61311 
Gönderme Tarihi: 15.Mar.2011 
2,065 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg patates
 
8-10 dilim pastırma
 
1 adet kuru soğan
 
1 çorba kaşığı salça
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
2 su bardağı su
 
Tuz
 
 
Soğanlar ince kıyılır ve yağda pembeleştirilir. Üzerine ufak doğranmış pastırma, salça ve tuz eklenir. Patatesler soyulur, kuşbaşı şeklinde doğranır, bir tencereye konur. Üzerine pastırmalı karışım ve sıcak su konur. Orta ateşte yarım saat kadar kapaklı olarak pişirilir.
  
 | 
Pastırmalı Patates Musakkası | 
  | 
lüle 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.02.2015 
Mesajlar: 36 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc105013 
Gönderme Tarihi: 07.Şub.2015 
1,663 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg patates
 
200 gr pastırma
 
1 adet kuru soğan
 
1 çorba kaşığı salça
 
1 çay kaşığı kimyon
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
 
Soğan çok ince kıyılır. Tencereye bırakılır, tereyağı eklenir. Orta ateşe yerleştirilir. Şeffaflaşınca doğranmış pastırma ve salça ilave edilir, bir kaç tur çevrilir. Patatesler soyulur, kuşbaşı büyüklüğünde doğranır. Başka bir tencereye aktarılır. Üzerine tuz, kimyon serptikten sonra kavrulmuş pastırmalı malzeme ilave edilir. 2 su bardağı su gezdirilir. Kapağı kapatılır. Yaklaşık 40 dakika pişirilir.
  
 | 
Pastırmalı Patates Musakkası | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc105014 
Gönderme Tarihi: 07.Şub.2015 
1,492 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg patates
 
2 adet soğan
 
15 dilim pastırma
 
1 çorba kaşığı salça
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
Kızartma yağı
 
 
Patatesler soyulur, kuşbaşından biraz büyük doğranır. Kızgın yağda renk alacak kadar kızartılır. Soğan ince çentilir, tereyağında pembeleştirilir. Salça, tuz ve doğranmış pastırma katılır, bir kaç dakika daha kavrulur. Kızaran patatesler bir tencereye konur. Üzerine pastırmalı harç yeyılır. 1 su bardağı su gezdirilir. Kapak kapatılır. Orta ateşte 25 dakika pişirilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |