| 
 
 
 | 
Pastırmalı Mücver | 
  | 
ziver47 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.11.2007 
Mesajlar: 52 Şehir: Mardin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc19032 
Gönderme Tarihi: 03.Kas.2007 
2,252 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
8 dilim pastırma
 
5 adet taze soğan
 
3 adet yumurta
 
1 demet maydanoz
 
1 çay bardağı un
 
2 çorba kaşığı rende kaşar
 
2 çorba kaşığı süt
 
Pul biber
 
Tuz
 
Kızartma yağı 
 
 
Soğan, pastırma ve maydanoz ince kıyılır. Üzerine diğer malzemeler eklenir. Akıcı ancak kıvamlı bir mücver harcı elde edilir. Tavaya 1 parmak derinliğnde yağ konur. Islatılmış kaşıkla harçtan alınır, kızgın yağa dökülür. İki yüzü pembe renkte kızartılır. Kağıt havluya çıkarılır.
  
 | 
Pastırmalı Mücver | 
  | 
hayriye abla 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.02.2011 
Mesajlar: 25 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc60400 
Gönderme Tarihi: 14.Şub.2011 
1,960 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
8 dilim pastırma
 
2 adet yumurta
 
1 demet maydanoz
 
2 adet taze soğan
 
1,5 çay bardağı un
 
1 tatlı kaşığı pul biber
 
1 çay kaşığı tuz
 
Kızartmak için:
 
Sıvıyağ
 
 
Pastırmalar çemenleriyle birlikte ufak doğranır. Üzerine kıyılmış maydanoz, soğan, yumurta, un, pul biber ve tuz eklenir, karıştırılır. Kızgın yağa kaşıkla dökülür, iki yüzü kızartılır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |