Kısa URL: https://ml.md/lc167281
Gönderme Tarihi: 13.Eyl.2022
367 defa indirildi / yazdırıldı
Yarım Paket Nuh’un Ankara Makarnası Kelebek
6 Dilim Pastırma
2 Adet Kırmızı Biber
1 Adet Yeşil Biber
1 Dal Taze Fesleğen
1 Fincan Tulum Peyniri
3 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Tarifimize yarım paket Nuh’un Ankara Makarnası Kelebek makarnamızı haşlayarak başlıyoruz.
1 çay kaşığı tuz ilave ediyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
Makarnalarımız haşlanırken kırmızı ve yeşil biberlerimizin sap kısımlarını kesip çekirdeklerini ayıklıyoruz.
Biberlerimizi eşit büyüklüklerde olacak şekilde jülyen doğruyoruz.
Tavamıza zeytinyağımızı ilave ediyoruz.
Doğradığımız biberleri tavamıza alıyoruz ve üzerine tuz ve karabiberi ekleyerek güzelce karıştırıyoruz.
Biberlerimiz kavrulurken pastırmalarımızı şeritler halinde dilimliyoruz ve bir kaba alıyoruz.
Yaklaşık 3 dakika kavrulan biberlerimizin üstüne pastırmalarımızı ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.
Sebzelerimiz ve pastırmalarımız kavrulmaya devam ederken taze fesleğenimizi küçültüyoruz.
Fesleğeni de tavamıza ekliyoruz ve hafifçe karıştırıyoruz.
Makarnalarımız yaklaşık 10 dakika haşlandı, biberlerimiz ve pastırmalarımız kavruldu.
Hazırladığımız sosu makarnamıza ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.
Pastırmalı makarnamızı tulum peyniri ve taze fesleğen ile servis ediyoruz.
Kısa URL: https://ml.md/lc186420
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2025
6 defa indirildi / yazdırıldı
100 Gram Pastırma
1 Adet Kırmızı Biber
1 Adet Kuru Soğan
150 Gram Mantar
1 Çay Bardağı Zeytinyağı
1 Tutam Taze Fesleğen
4 Çay Kaşığı Tuz
½ Paket Nuh’un Ankara Makarnası Vitaminli Boncuk Makarna
Tarifimize 1 adet soğanımızı piyazlık doğrayarak başlıyoruz.
1 adet kırmızı biberimizin sap kısmını çıkarıyoruz. Kırmızı biberimizi dörde bölüyoruz
Çekirdekli kısımlarını ayıklıyoruz. Kırmızı biberimizi küçük küçük doğruyoruz.
Bir kase yaklaşık 150 gram mantarımızı doğruyoruz.
Tavamızın altını yakıyoruz ve 1 çay bardağı zeytinyağı ilave ediyoruz. Tavamıza soğanları alıyoruz ve karıştırıyoruz.
Soğanlarımız yaklaşık 2 dakika kavruldu.
Tavamıza doğradığımız kırmızı biberleri ekliyoruz. Malzemelerimizi karıştırıyoruz. Soğanlarımız ve kırmızı biberlerimiz birlikte 2 dakika kadar kavruldular.
Doğradığımız mantarları tavamıza ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
Makarna haşlama tenceremizin altını yakıyoruz ve içerisine 500 mililitre sıcak su ilave ediyoruz.
Makarna haşlama suyumuza 4 çay kaşığı tuz ekliyoruz. Yarım paket vitaminli boncuk makarnamızı tenceremize ekliyoruz ve suyunu çekene kadar pişmeye bırakıyoruz.
100 gram pastırmayı ince ince dilimliyoruz. Pastırmaları tavamıza ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
Makarnalarımız yaklaşık 10 dakikada sularını çektiler. Makarnalarımızı tavamıza ilave ediyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
Pastırmalı makarnamızı taze fesleğen ile birlikte servis ediyoruz.