|
PASTIRMALI KURU FASULYE |
|
Şule
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.04.2006
Mesajlar: 60 Şehir: öveçler/ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc9615
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2006
4,464 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi: (6 kişilik)
500 gr. kuru fasulye
200 gr. pastırma
3 çorba kaşığı tereyağ
2 orta boy soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
1 dolmalık biber
2 orta boy domates
1 tatlı kaşığı tuz
3 bardak et suyu
Hazırlanışı:
Ön hazırlık olarak fasulyeleri bir gece öncesinden, üzerini üç parmak aşacak biçimde, suya koyup ıslatın. Sabahleyin, fasulyelerin suyunu dökün. Fasulyeleri orta boy bir tencereye koyup, üzerini iki parmak aşacak kadar su ilave edin. Tencereyi orta ateşe oturtup, fasulyeleri yarım saat haşlayın. Suyunu döküp, fasulyeleri bir kevgire çıkartarak soğumaya bırakın. Soğanı piyaz doğrayın. Domatesleri, kabuklarını soyup çekirdeklerini temizledikten sonra, iri zar biçimi doğrayın. Dolmalık biberi, sap ve çekirdekli kısmım çıkartıp attıktan sonra, ince şeritler halinde kesin. Fırınınızı orta hararette ısıtın. Orta boy bir tencereye tereyağı koyup orta ateşte eritin. Yağ erir erimez pastırmayı ilave edip yarım dakika sote edin. Birkaç çorba kaşığı su katıp yanm dakika daha pişirin. Soğanı ilave edip 2 dakika, sık sık karıştırarak pişirin. Salçasını koyup 2 dakika karıştırarak kavurun. Biber ve domatesini katıp 2 dakika daha pişirin. Tuz ve et suyunu koyup bir taşım kaynatın. Fırını kısın. Tenceredeki malzemenin tümünü, Borcama aktarın. Kabı firma sürüp, ağır ateşte, 1-1 1/2 saat pişirin. Sıcak olarak servis edin.
ML® İnegöl Usulü Kuru Fasulye için tıklayın
Fotoğraf "parametre" tarafından gönderildi. 30.07.2016
|
Pastırmalı Kuru Fasulye |
|
krema
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.10.2014
Mesajlar: 37 Şehir: Bilecik |
Kısa URL: https://ml.md/lc102441
Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2014
3,293 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı akşamdan ıslatılmış fasulye
1 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
6 su bardağı sıcak su
200 gram pastırma
1 çorba kaşığı tereyağı
3 adet kırımız kuru biber acı
Kuru fasulyeleri akşamdan suya bırakın. Daha sonra tencerede tereyağını ve rendelenmiş soğanı 5 dakika kavurun. İçine irice doğranmış biberleri, sarımsakları ve salçayı ekleyip karıştırın. 6 su bardağı kadar su üzerine ilave edip kaynamaya bırakın. Su kaynayınca üzerine kuru fasulyeleri ekleyip kapağını kapatıp 40 dakika kadar pişmeye bırakın. Kısık ateşte uzun sure pişirilirse çok daha lezzetli olduğu için isterseniz fırında da pişirebilirsiniz. Servis yapmadan içine ince dilimlenmiş pastırmaları ekleyip 5 dakika daha pişirin. Servis tabağına aktarıp sıcak ikram edin.
|
Pastırmalı Kuru Fasulye |
|
İ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 614 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc122925
Gönderme Tarihi: 07.Şub.2017
3,163 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı kuru fasulye
100 gram pastırma
4 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı salça
Kuru fasulye akşamdan ıslatılır.
Ertesi gün ıslatma suyu dökülür, bir tencereye alınır, üzerine örtülünceye kadar su konarak ateşe oturtulur, takribi olarak 1 saat yumuşayıncaya kadar kaynatılır.
Bir tencereye yağ alınır, ateş yakılır, üzerine salça eklenerek eritilir.
Kaynar su hazırlanır, salçalı yağa eklenir, üzerine haşlanmış kuru fasulyeler eklenir, ateşe konur.
Pastırmalar enine şeritlere dilimlenir, çemeni ile birlikte fasulyeye eklenir.
Bir süre daha birlikte pişirilip ateşten alınır.
Not: Düdüklüde yapılırsa, ıslatmadan yarım saat haşlamak yeterlidir.
|
Pastırmalı Kuru Fasulye |
|
mikado
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.04.2018
Mesajlar: 24 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc133158
Gönderme Tarihi: 05.Nis.2018
1,141 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 gr. pastırma
2 su bardağı kuru fasulye
1 adet kuru soğan
2 adet sivri biber
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı margarin
Tuz ve karabiber
Akşamdan ıslatmış olduğunuz fasulyeleri süzün.Bir tencere içinde tuzlu veya karbonatlı suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Eğer düdüklünüz var ise daha kısa sürede pişecektir.
Tencerede doğradığınız küçük küçük soğanları kavurmaya başlayın.
Salçayı ilave edip kavurun. Fasülyeleri karıştırın. Sonra üzerini örtecek miktarda sıcak suyu ekleyip 10 dk. kadar pişirin.
Fırın kabına sırasıyla bir kat fasulye bir kat pastırma koyun. Tekrar fasulye ve tekrar pastırmaları dizerek yerleştirin. Sivribiberleri doğrayıp yemeğe karıştırın.
Suyunu da ilave ettikten sonra kapağını kapatıp 15 dk. kadar pişmeye bırakın.
|
Pastırmalı Kurufasülye |
|
adda
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.03.2016
Mesajlar: 70 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc140566
Gönderme Tarihi: 16.Şub.2019
918 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
100 gram pastırma
2 su bardağı kuru fasulye
1 adet büyük boy soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
2 adet domates
3 adet sivri biber
1 tatlı kaşığı toz şeker
3 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kuru fasulyeyi bir gece öncesinden ıslatın ve ertesi gün süzün. Tencereye alın ve üzerine çıkacak kadar su ilave edip, yumuşayana kadar haşlayın. Yemeklik doğranmış soğanı tereyağında soteleyin. Salça, kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domates ile kıyılmış sivri biberi ekleyip, kokusu çıkana kadar kavurun. Toz şeker, fasulye ve sıcak su ekleyin. Tuz, karabiber ve pul biber kattıktan sonra şöyle bir karıştırıp, 15 dakika pişirin. Daha sonra üzerine iri parçalara ayırdığınız pastırmayı yerleştirin ve şöyle bir karıştırdıktan sonra güveç kabına alın. Üzeri açık bir şekilde, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin ve sıcak olarak servis yapın.
|
Pastırmalı Kuru Fasulye |
|
çöl gülü
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.07.2019
Mesajlar: 27 Şehir: Aydın |
Kısa URL: https://ml.md/lc144441
Gönderme Tarihi: 25.Tem.2019
606 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram kuru fasulye
100-150 gram pastırma
2 adet orta boy kuru soğan
3 adet sivri biber
1 adet orta boy domates
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Pul biber
Fasulyeleri akşamdan ayıklayın ve ıslatın. Bir taşım kaynatın ve suyu değiştirmeden 1 gece bekletin.
Yemek yapılacağı zaman suyu süzün ve tekrar yıkayıp üzerini 3 parmak geçecek kadar su ekleyerek ateşe koyun. Kaynadıktan sonra altını kısın, kısık ateşte fasulyeler yumuşayana kadar pişirin.
Kuru soğanları küp küp doğrayıp ayrı bir tencereye alın. 2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyerek pembeleşene kadar kavurun. Soğanlar pembeleşince biber salçası, domates salçası, tuz ve kırmızı biber ilave edilerek biraz daha kavurun ve yumuşamış olan fasulyeye ilave edin.
15-20 dakika daha fasulyeleri pişirdikten sonra pastırmalar ister dilimlenerek ister bütün olarak tereyağı ile birlikte fasulyeye katın. Üzerine dilimlenmiş biber ve domatesleri dizin. Kapağı kapalı olarak 5-10 dakika daha kısık ateşte pişirin.
|
Pastırmalı Kuru Fasulye |
|
akşamsabah
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 20
|
Kısa URL: https://ml.md/lc155944
Gönderme Tarihi: 07.Şub.2021
423 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı kuru fasulye
2 adet yeşil biber
1 adet kuru soğan
2-3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım tatlı kaşığı domates salçası
1 litre et suyu
1/2 su bardağı domates rendesi
200 gram pastırma
1 tatlı kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Pul biber
Tuz
Kuru fasulyeleri bir gece önceden suda bekletin. Ardından haşlayın süzün ve tekrar haşlayın.
Küp doğranmış soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Tuz, karabiber, rendelenmiş sarımsak, salça ekleyin ve kavurmaya devam edin. Haşlanmış kuru fasulye, et suyu, domates rendesi ve bütün olarak sivri biberleri koyup 10 dakika kaynatın.
Bu esnada pastırmaları tereyağında kavurun.
Kuru fasulyelerin üzerine pastırmaları koyun ve bir taşım daha kaynatın. Ardından servis edin.
|
Pastırmalı Kuru Fasulye |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc157067
Gönderme Tarihi: 05.Nis.2021
309 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı kuru fasulye
5-6 dilim çemensiz pastırma
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı et suyu
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet kuru soğan
Düdüklü tencerenizin içine sıvıyağını koyun.
Biraz ısındıktan sonra yemeklik doğradığınız soğanları katın ve kavurun.
Üzerine domates ve biber salçalarını ve toz biberi ekleyerek karıştırın.
5-6 dilim pastırmaları da elinizle parçalayın.
Tencereye ilave edin.
Üzerine de kuru fasulyeleri katın.
Et suyu ilavesiyle tencerenizin kapağını kapatın.
Piştikten sonra sıcak olarak servis edin.
|
Pastırmalı Kuru Fasulye |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163004
Gönderme Tarihi: 11.Şub.2022
296 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.fakir.com.tr
1 su bardağı ispir kuru fasulye
1 adet kuru soğan
5 dilim pastırma
1 yemek kaşığı domates salçası
1/2 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı kimyon
Tuz
Karabiber
Pul biber
2 yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı et suyu
Islatma için:
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 çay kaşığı şeker
Soğanları küçük küpler halinde pastırmaları ise şeritler halinde doğrayın.
Cuisinier'i açtığınızda ekranda görünen pişirme menülerinden “Baklagil” seçeneğine gelin. “Başlat” tuşuna 2-3 saniye basılı tuttuğunuzda pişirme işlemi başlar.
Cuisinier’in pişirme haznesine yağı ekleyip soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Salçaları ekleyerek kavurmaya devam edin. Bir gece öncesinden ıslattığınız ispir kuru fasulyeyi ekleyip suyunu dökün.
En son tuz, karabiber, kimyon ve pul biberi ilave ederek lezzetlendirin. Pastırma dilimlerini de ekleyip kapağı kapatarak bitiş sinyali gelene dek pişirin.
|
Pastırmalı Kuru Fasulye |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc166630
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2022
204 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.sefabdullahusta.com
Yarım kilo kuru fasulye
100-150 gr. pastırma
2 adet orta boy kuru soğan
3 adet sivri biber
1 adet orta boy domates
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Pul biber
Fasulyeler akşamdan ayıklanır ve ıslatılır.
Bir taşım kaynatılır ve suyu değiştirilmeden 1 gece bekletilir.
Yemek yapılacağı zaman suyu süzülür ve tekrar yıkanıp üzerini 3 parmak geçecek kadar su eklenerek ateşe konulur, kaynadıktan sonra altı kısılır kısık ateşte fasulyeler yumuşayana kadar pişirilir.
Kuru soğanlar küp doğranır ve ayrı bir tencereye alınır, 2 yemek kaşığı sıvı yağ eklenerek pembeleşene kadar kavrulur.
Soğanlar pembeleşince biber salçası, domates salçası, tuz ve kırmızı biber ilave edilerek biraz daha kavrulur ve yumuşamış olan fasulyeye ilave edilir.
15-20 dakika daha fasulyeleri pişirdikten sonra pastırmalar ister dilimlenerek ister bütün olarak tereyağı ile birlikte fasulyeye katılır, üzerine dilimlenmiş biber ve domatesler dizilir.
Kapağı kapalı olarak 5-10 dakika daha kısık ateşte pişirilir.
|
Pastırmalı Kuru Fasulye |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc167611
Gönderme Tarihi: 29.Eyl.2022
239 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.dogrusucarrefoursa.com
1 su bardağı kuru fasulye
100 gram pastırma
1 yemek kaşığı biber salçası
2 adet domates
½ soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı un
1.5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tutam kimyon
1 tutam pul biber
Güveç içerisinde sıvı yağ ile ince doğranmış soğanı hafifçe kavurun. Biber salçası ve küp doğranmış domatesleri ekleyin. Tereyağını koyduktan sonra, yağ eriyene kadar karıştırın. Un, karabiber, tuz ve kimyon ekleyin. Haşlanmış kuru fasulyeleri içine ekleyip yavaşça karıştırın. 2 bardak su ve pastırmaları ekleyin. Kapağını kapayın. 1.5 – 2 saat pişirin.
|
Pastırmalı Kuru Fasulye |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171607
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2023
517 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı kuru fasulye
1 adet soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
Yarım yemek kaşığı un
1 çay bardağı taze domates püresi
3 kalın dilim kesilmiş pastırma
Karabiber
Toz biber
Tuz
Kuru fasulyeleri bir gün önceden bekletin.
Ertesi gün suyu süzüp yeniden üzerine 4 su bardağı su ilave edip kaynatın.
O sırada bir tavaya zeytinyağını ekleyip içine soğan doğrayın.
Soğan kavrulduktan sonra içine unu koyup kavurun.
Domates püresi, salça ve baharatları koyun.
Yarım su bardağı su ilave edin.
Ardından pastırmaları dilimleyip atın ve diğer tenceredeki kuru fasulyelerin üzerine boşaltın.
|
Pastırmalı Kuru Fasulye |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc172373
Gönderme Tarihi: 31.May.2023
179 defa indirildi / yazdırıldı
|
Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı
350 g kuru fasulye
75 g tereyağı veya sadeyağ
2 adet büyük boy soğan, ince kıyılmış
30 g salça
1.6 litre et suyu veya su
1 tatlı kaşığı tuz
200 g çemensiz pastırma, ince dilimlenmiş
Fasulyeyi geceden yıkayın ve üzerine dört parmak geçecek kadar su koyun.
Sabah fasulyeyi yıkadıktan sonra tekrar üzerine iki parmak geçecek kadar su ilâve edin, orta ateşte 30 dakika haşlayın. Süzgece dökerek süzdürün.
Bir tencereye 75 gram yağı koyun ve eritin. Soğanı ekleyip hafifçe 4-5 dakika renk alıncaya kadar kavurun ve salçayı ilave edin.
Tencereye fasulye, et suyu ve tuzu ekleyin. Kapağını kapatın. Ağır ateşte fasulyeler dağılmadan yumuşacık oluncaya kadar yaklaşık 1 saat pişirin.
Pastırmaların her bir dilimini dört eşit parçaya bölün. Bir tavada 25 gram tereyağında 1 dakika hafif kızarana kadar harlı ateşte kavurun. Pastırmayı kuru fasulyeye ekleyip yemeği bir taşım kaynatıp servis edin.
Not: Kuru fasulye yemeğine bir iki adet acı Arnavut biberi ilave edebilirsiniz. Fasulye, pastırma yerine soğanla birlikte kavrulmuş 200 gram kuşbaşı kuzu etiyle de pişirilebilir. Etli kuru fasulye yemeğini nohutla da, pişme süresini biraz daha uzun tutarak aynı şekilde hazırlamak mümkün. Baklagilleri tereyağı veya sadeyağ yerine zeytinyağıyla pişirerek vejetaryen bir seçenek sunabilirsiniz. Kuru fasulye Amerika kıtası kökenli bir bakliyat olmasına rağmen Türk mutfağında çabuk kabul görmüş, neredeyse milli yemek haline gelmiştir. Pastırmalı kuru fasulye en sevilen örnektir. Pastırma yerine Türk mutfağının en tipik et ürünlerinden sucuk da kullanılabilir.
|
|