Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Barbunya Tarifleri > Pastırmalı Kuru Fasulye (26 adet - 3,939,239 defa bakıldı)

Pastırmalı Kuru Fasulye


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Barbunya Tarifleri
Fava Tarifleri
İç Bakla Tarifleri
Kuru Börülce Tarifleri
Kuru Fasulye Tarifleri
Mercimek Tarifleri
Nohut Tarifleri
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Pastırmalı Kuru Fasulye

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc163004
Gönderme Tarihi: 11.Şub.2022
296 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.fakir.com.tr

1 su bardağı ispir kuru fasulye
1 adet kuru soğan
5 dilim pastırma
1 yemek kaşığı domates salça
1/2 yemek kaşığı biber salça
1 tatlı kaşığı kimyon
Tuz
Karabiber
Pul biber
2 yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı et suyu
Islatma için:
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 çay kaşığı şeker

Soğanları küçük küpler halinde pastırmaları ise şeritler halinde doğrayın.
Cuisinier'i açtığınızda ekranda görünen pişirme menülerinden “Baklagil” seçeneğine gelin. “Başlat” tuşuna 2-3 saniye basılı tuttuğunuzda pişirme işlemi başlar.
Cuisinier’in pişirme haznesine yağı ekleyip soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Salçaları ekleyerek kavurmaya devam edin. Bir gece öncesinden ıslattığınız ispir kuru fasulyeyi ekleyip suyunu dökün.
En son tuz, karabiber, kimyon ve pul biberi ilave ederek lezzetlendirin. Pastırma dilimlerini de ekleyip kapağı kapatarak bitiş sinyali gelene dek pişirin.



Pastırmalı Kuru Fasulye

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc167611
Gönderme Tarihi: 29.Eyl.2022
239 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.dogrusucarrefoursa.com

1 su bardağı kuru fasulye
100 gram pastırma
1 yemek kaşığı biber salçası
2 adet domates
½ soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı un
1.5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tutam kimyon
1 tutam pul biber

Güveç içerisinde sıvı yağ ile ince doğranmış soğanı hafifçe kavurun. Biber salçası ve küp doğranmış domatesleri ekleyin. Tereyağını koyduktan sonra, yağ eriyene kadar karıştırın. Un, karabiber, tuz ve kimyon ekleyin. Haşlanmış kuru fasulyeleri içine ekleyip yavaşça karıştırın. 2 bardak su ve pastırmaları ekleyin. Kapağını kapayın. 1.5 – 2 saat pişirin.



Pastırmalı Kuru Fasulye

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc166630
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2022
204 defa indirildi / yazdırıldı




www.sefabdullahusta.com

Yarım kilo kuru fasulye
100-150 gr. pastırma
2 adet orta boy kuru soğan
3 adet sivri biber
1 adet orta boy domates
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Pul biber

Fasulyeler akşamdan ayıklanır ve ıslatılır.
Bir taşım kaynatılır ve suyu değiştirilmeden 1 gece bekletilir.
Yemek yapılacağı zaman suyu süzülür ve tekrar yıkanıp üzerini 3 parmak geçecek kadar su eklenerek ateşe konulur, kaynadıktan sonra altı kısılır kısık ateşte fasulyeler yumuşayana kadar pişirilir.
Kuru soğanlar küp doğranır ve ayrı bir tencereye alınır, 2 yemek kaşığı sıvı yağ eklenerek pembeleşene kadar kavrulur.
Soğanlar pembeleşince biber salçası, domates salçası, tuz ve kırmızı biber ilave edilerek biraz daha kavrulur ve yumuşamış olan fasulyeye ilave edilir.
15-20 dakika daha fasulyeleri pişirdikten sonra pastırmalar ister dilimlenerek ister bütün olarak tereyağı ile birlikte fasulyeye katılır, üzerine dilimlenmiş biber ve domatesler dizilir.
Kapağı kapalı olarak 5-10 dakika daha kısık ateşte pişirilir.



Pastırmalı Kuru Fasulye

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc172373
Gönderme Tarihi: 31.May.2023
179 defa indirildi / yazdırıldı




Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı

350 g kuru fasulye
75 g tereyağı veya sadeyağ
2 adet büyük boy soğan, ince kıyılmış
30 g salça
1.6 litre et suyu veya su
1 tatlı kaşığı tuz
200 g çemensiz pastırma, ince dilimlenmiş

Fasulyeyi geceden yıkayın ve üzerine dört parmak geçecek kadar su koyun.
Sabah fasulyeyi yıkadıktan sonra tekrar üzerine iki parmak geçecek kadar su ilâve edin, orta ateşte 30 dakika haşlayın. Süzgece dökerek süzdürün.
Bir tencereye 75 gram yağı koyun ve eritin. Soğanı ekleyip hafifçe 4-5 dakika renk alıncaya kadar kavurun ve salçayı ilave edin.
Tencereye fasulye, et suyu ve tuzu ekleyin. Kapağını kapatın. Ağır ateşte fasulyeler dağılmadan yumuşacık oluncaya kadar yaklaşık 1 saat pişirin.
Pastırmaların her bir dilimini dört eşit parçaya bölün. Bir tavada 25 gram tereyağında 1 dakika hafif kızarana kadar harlı ateşte kavurun. Pastırmayı kuru fasulyeye ekleyip yemeği bir taşım kaynatıp servis edin.

Not: Kuru fasulye yemeğine bir iki adet acı Arnavut biberi ilave edebilirsiniz. Fasulye, pastırma yerine soğanla birlikte kavrulmuş 200 gram kuşbaşı kuzu etiyle de pişirilebilir. Etli kuru fasulye yemeğini nohutla da, pişme süresini biraz daha uzun tutarak aynı şekilde hazırlamak mümkün. Baklagilleri tereyağı veya sadeyağ yerine zeytinyağıyla pişirerek vejetaryen bir seçenek sunabilirsiniz. Kuru fasulye Amerika kıtası kökenli bir bakliyat olmasına rağmen Türk mutfağında çabuk kabul görmüş, neredeyse milli yemek haline gelmiştir. Pastırmalı kuru fasulye en sevilen örnektir. Pastırma yerine Türk mutfağının en tipik et ürünlerinden sucuk da kullanılabilir.



Pastırmalı Kuru Fasulye

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc165373
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2022
133 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı kuru fasulye
1 adet soğan
7-8 dilim pastırma
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı un
½ çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Kimyon

Fasulyeyi bir gece önceden ıslatın. Eğer ertesi gün akşam pişirecekseniz sabah da suya koyabilirsiniz. Fasulyenin suyunu aralıklarla değiştirin ki gazı gitsin. Soğanı yemeklik doğrayın. Düdüklü tencereye sıvıyağı alın ve soğanı kavurun. Salçalarını da ekleyin ve kavurmaya devam edin. Un ve suyunu ilave edip çırpıcıyla karıştırın. Topaklanma olmamasına dikkat edin. Baharatlarını da ekleyin ve iri iri doğradığınız pastırmaları, fasulyeleri de ilave edin. Düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve tencerenizin kullanma talimatlarında belirtilen süreye uyarak pişirin. Acı ile aranız iyiyse tencereye 1 adet Arnavut biberi de atabilirsiniz.


Pastırmalı Kuru Fasulye

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc179263
Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2024
50 defa indirildi / yazdırıldı




Yarım kilo kuru fasulye
250 gr pastırma
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı salça
Tuz
Karabiber
1 adet kuru soğan
Yeteri kadar su

Kuru fasulyeler 1 gece önceden ıslatılır.
Düdüklü tencereye 1 adet kuru soğan yemeklik doğranır.
Yağ ile birlikte kavrulur, içine doğranmış pastırmalar atılır çok az kavrulup, salça, tuz, karabiber su ilave edilir.
Kuru fasulyeleri de katıp düdüklünün ağzı kapatılıp pişirip sıcak servis yapılır.






Pastırmalı Kuru Fasulye Tarifleri Barbunya Tarifleri



(26 adet Pastırmalı Kuru Fasulye 3,939,239 defa bakıldı)

Sayfa: « Önceki  1, 2


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort