| 
 
 
 | 
Pastırmalı Kuru Fasulye | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3291 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc183286 
Gönderme Tarihi: 31.May.2025 
59 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı kuru fasulye
 
1 adet kuru soğan
 
2 yemek kaşığı domates salçası
 
1 tatlı kaşığı biber salçası
 
100-150 gram çemensiz pastırma
 
4 yemek kaşığı sıvı yağ veya tereyağı
 
Tuz, karabiber, pul biber
 
4 su bardağı sıcak su
 
 
Fasulyeleri bir gece önceden suda bekletin. Ertesi gün haşlayın ve süzün.
 
Tencereye yağı alın, küçük doğranmış soğanı pembeleşene kadar kavurun.
 
Salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
 
Küp doğranmış pastırmaları ilave edin ve 1-2 dakika daha kavurun.
 
Haşlanmış fasulyeleri ekleyin, tuz ve baharatlarını ayarlayın.
 
Sıcak suyu ekleyip kapağını kapatın, kısık ateşte yaklaşık 30-40 dakika pişirin.
 
 
 
  
 | 
Pastırmalı Kuru Fasulye | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc179263 
Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2024 
130 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kilo kuru fasulye
 
250 gr pastırma
 
Yarım su bardağı sıvı yağ
 
2 yemek kaşığı salça
 
Tuz
 
Karabiber
 
1 adet kuru soğan
 
Yeteri kadar su
 
 
Kuru fasulyeler 1 gece önceden ıslatılır.
 
Düdüklü tencereye 1 adet kuru soğan yemeklik doğranır.
 
Yağ ile birlikte kavrulur, içine doğranmış pastırmalar atılır çok az kavrulup, salça, tuz, karabiber su ilave edilir.
 
Kuru fasulyeleri de katıp düdüklünün ağzı kapatılıp pişirip sıcak servis yapılır.
  
 | 
Pastırmalı Kuru Fasulye | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc172373 
Gönderme Tarihi: 31.May.2023 
262 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı
 
 
350 g kuru fasulye
 
75 g tereyağı veya sadeyağ
 
2 adet büyük boy soğan, ince kıyılmış
 
30 g salça 
 
1.6 litre et suyu veya su
 
1 tatlı kaşığı tuz 
 
200 g çemensiz pastırma, ince dilimlenmiş 
 
 
Fasulyeyi geceden yıkayın ve üzerine dört parmak geçecek kadar su koyun. 
 
Sabah fasulyeyi yıkadıktan sonra tekrar üzerine iki parmak geçecek kadar su ilâve edin, orta ateşte 30 dakika haşlayın. Süzgece dökerek süzdürün.
 
Bir tencereye 75 gram yağı koyun ve eritin. Soğanı ekleyip hafifçe 4-5 dakika renk alıncaya kadar kavurun ve salçayı ilave edin.
 
Tencereye fasulye, et suyu ve tuzu ekleyin. Kapağını kapatın. Ağır ateşte fasulyeler dağılmadan yumuşacık oluncaya kadar yaklaşık 1 saat pişirin.
 
Pastırmaların her bir dilimini dört eşit parçaya bölün. Bir tavada 25 gram tereyağında 1 dakika hafif kızarana kadar harlı ateşte kavurun. Pastırmayı kuru fasulyeye ekleyip yemeği bir taşım kaynatıp servis edin.
 
 
Not: Kuru fasulye yemeğine bir iki adet acı Arnavut biberi ilave edebilirsiniz. Fasulye, pastırma yerine soğanla birlikte kavrulmuş 200 gram kuşbaşı kuzu etiyle de pişirilebilir. Etli kuru fasulye yemeğini nohutla da, pişme süresini biraz daha uzun tutarak aynı şekilde hazırlamak mümkün. Baklagilleri tereyağı veya sadeyağ yerine zeytinyağıyla pişirerek vejetaryen bir seçenek sunabilirsiniz. Kuru fasulye Amerika kıtası kökenli bir bakliyat olmasına rağmen Türk mutfağında çabuk kabul görmüş, neredeyse milli yemek haline gelmiştir. Pastırmalı kuru fasulye en sevilen örnektir. Pastırma yerine Türk mutfağının en tipik et ürünlerinden sucuk da kullanılabilir.
 
 
 
  
 | 
Pastırmalı Kuru Fasulye | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc171607 
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2023 
620 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı kuru fasulye
 
1 adet soğan
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 yemek kaşığı salça
 
Yarım yemek kaşığı un
 
1 çay bardağı taze domates püresi
 
3 kalın dilim kesilmiş pastırma
 
Karabiber
 
Toz biber
 
Tuz
 
 
Kuru fasulyeleri bir gün önceden bekletin.
 
Ertesi gün suyu süzüp yeniden üzerine 4 su bardağı su ilave edip kaynatın.
 
O sırada bir tavaya zeytinyağını ekleyip içine soğan doğrayın.
 
Soğan kavrulduktan sonra içine unu koyup kavurun.
 
Domates püresi, salça ve baharatları koyun.
 
Yarım su bardağı su ilave edin.
 
Ardından pastırmaları dilimleyip atın ve diğer tenceredeki kuru fasulyelerin üzerine boşaltın.
 
 
 
  
 | 
Pastırmalı Kuru Fasulye | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc167611 
Gönderme Tarihi: 29.Eyl.2022 
336 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.dogrusucarrefoursa.com
 
 
1 su bardağı kuru fasulye
 
100 gram pastırma
 
1 yemek kaşığı biber salçası
 
2 adet domates
 
½ soğan
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
1 tatlı kaşığı un
 
1.5 yemek kaşığı sıvı yağ
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı karabiber
 
1 tutam kimyon
 
1 tutam pul biber
 
 
Güveç içerisinde sıvı yağ ile ince doğranmış soğanı hafifçe kavurun. Biber salçası ve küp doğranmış domatesleri ekleyin. Tereyağını koyduktan sonra, yağ eriyene kadar karıştırın. Un, karabiber, tuz ve kimyon ekleyin. Haşlanmış kuru fasulyeleri içine ekleyip yavaşça karıştırın. 2 bardak su ve pastırmaları ekleyin. Kapağını kapayın. 1.5 – 2 saat pişirin.
 
 
 
  
 | 
Pastırmalı Kuru Fasulye | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc166630 
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2022 
306 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
www.sefabdullahusta.com
 
 
Yarım kilo kuru fasulye
 
100-150 gr. pastırma
 
2 adet orta boy kuru soğan
 
3 adet sivri biber
 
1 adet orta boy domates
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
Tuz
 
Pul biber
 
 
Fasulyeler akşamdan ayıklanır ve ıslatılır.
 
Bir taşım kaynatılır ve suyu değiştirilmeden 1 gece bekletilir.
 
Yemek yapılacağı zaman suyu süzülür ve tekrar yıkanıp üzerini 3 parmak geçecek kadar su eklenerek ateşe konulur, kaynadıktan sonra altı kısılır kısık ateşte fasulyeler yumuşayana kadar pişirilir.
 
Kuru soğanlar küp doğranır ve ayrı bir tencereye alınır, 2 yemek kaşığı sıvı yağ eklenerek pembeleşene kadar kavrulur.
 
Soğanlar pembeleşince biber salçası, domates salçası, tuz ve kırmızı biber ilave edilerek biraz daha kavrulur ve yumuşamış olan fasulyeye ilave edilir.
 
15-20 dakika daha fasulyeleri pişirdikten sonra pastırmalar ister dilimlenerek ister bütün olarak tereyağı ile birlikte fasulyeye katılır, üzerine dilimlenmiş biber ve domatesler dizilir.
 
Kapağı kapalı olarak 5-10 dakika daha kısık ateşte pişirilir.
 
 
 
  
 | 
Pastırmalı Kuru Fasulye | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc165373 
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2022 
224 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı kuru fasulye
 
1 adet soğan
 
7-8 dilim pastırma
 
2 yemek kaşığı domates salçası
 
1 yemek kaşığı biber salçası
 
1 yemek kaşığı un
 
½ çay bardağı sıvı yağ
 
1 su bardağı su
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kimyon
 
 
Fasulyeyi bir gece önceden ıslatın. Eğer ertesi gün akşam pişirecekseniz sabah da suya koyabilirsiniz. Fasulyenin suyunu aralıklarla değiştirin ki gazı gitsin. Soğanı yemeklik doğrayın. Düdüklü tencereye sıvıyağı alın ve soğanı kavurun. Salçalarını da ekleyin ve kavurmaya devam edin. Un ve suyunu ilave edip çırpıcıyla karıştırın. Topaklanma olmamasına dikkat edin. Baharatlarını da ekleyin ve iri iri doğradığınız pastırmaları, fasulyeleri de ilave edin. Düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve tencerenizin kullanma talimatlarında belirtilen süreye uyarak pişirin. Acı ile aranız iyiyse tencereye 1 adet Arnavut biberi de atabilirsiniz.
  
 | 
Pastırmalı Kuru Fasulye | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc163004 
Gönderme Tarihi: 11.Şub.2022 
395 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.fakir.com.tr
 
 
1 su bardağı ispir kuru fasulye
 
1 adet kuru soğan
 
5 dilim pastırma
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
1/2 yemek kaşığı biber salçası
 
1 tatlı kaşığı kimyon
 
Tuz
 
Karabiber
 
Pul biber
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
3 su bardağı et suyu
 
Islatma için:
 
1 su bardağı süt	
 
1 su bardağı su	
 
1 çay kaşığı şeker	
 
 
Soğanları küçük küpler halinde pastırmaları ise şeritler halinde doğrayın.
 
Cuisinier'i açtığınızda ekranda görünen pişirme menülerinden “Baklagil” seçeneğine gelin. “Başlat” tuşuna 2-3 saniye basılı tuttuğunuzda pişirme işlemi başlar.
 
Cuisinier’in pişirme haznesine yağı ekleyip soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Salçaları ekleyerek kavurmaya devam edin. Bir gece öncesinden ıslattığınız ispir kuru fasulyeyi ekleyip suyunu dökün.
 
En son tuz, karabiber, kimyon ve pul biberi ilave ederek lezzetlendirin. Pastırma dilimlerini de ekleyip kapağı kapatarak bitiş sinyali gelene dek pişirin.
 
 
 
  
 | 
Pastırmalı Kuru Fasulye | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc157067 
Gönderme Tarihi: 05.Nis.2021 
408 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı kuru fasulye
 
5-6 dilim çemensiz pastırma
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
1 yemek kaşığı biber salçası
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 su bardağı et suyu
 
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
 
3 yemek kaşığı sıvıyağ
 
1 adet kuru soğan
 
 
Düdüklü tencerenizin içine sıvıyağını koyun.
 
Biraz ısındıktan sonra yemeklik doğradığınız soğanları katın ve kavurun.
 
Üzerine domates ve biber salçalarını ve toz biberi ekleyerek karıştırın.
 
5-6 dilim pastırmaları da elinizle parçalayın.
 
Tencereye ilave edin.
 
Üzerine de kuru fasulyeleri katın.
 
Et suyu ilavesiyle tencerenizin kapağını kapatın.
 
Piştikten sonra sıcak olarak servis edin.
 
 
 
  
 | 
Pastırmalı Kuru Fasulye | 
  | 
akşamsabah 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 10
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc155944 
Gönderme Tarihi: 07.Şub.2021 
526 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı kuru fasulye
 
2 adet yeşil biber
 
1 adet kuru soğan
 
2-3 diş sarımsak
 
1 tatlı kaşığı biber salçası
 
Yarım tatlı kaşığı domates salçası
 
1 litre et suyu
 
1/2 su bardağı domates rendesi
 
200 gram pastırma
 
1 tatlı kaşığı tereyağı
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Pul biber
 
Tuz
 
 
Kuru fasulyeleri bir gece önceden suda bekletin. Ardından haşlayın süzün ve tekrar haşlayın.
 
Küp doğranmış soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Tuz, karabiber, rendelenmiş sarımsak, salça ekleyin ve kavurmaya devam edin. Haşlanmış kuru fasulye, et suyu, domates rendesi ve bütün olarak sivri biberleri koyup 10 dakika kaynatın.
 
Bu esnada pastırmaları tereyağında kavurun.
 
Kuru fasulyelerin üzerine pastırmaları koyun ve bir taşım daha kaynatın. Ardından servis edin.
 
 
 
  
 | 
Pastırmalı Kuru Fasulye | 
  | 
çöl gülü 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.07.2019 
Mesajlar: 27 Şehir: Aydın | 
Kısa URL: https://ml.md/lc144441 
Gönderme Tarihi: 25.Tem.2019 
704 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram kuru fasulye
 
100-150 gram pastırma
 
2 adet orta boy kuru soğan
 
3 adet sivri biber
 
1 adet orta boy domates
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
Tuz
 
Pul biber
 
 
Fasulyeleri akşamdan ayıklayın ve ıslatın. Bir taşım kaynatın ve suyu değiştirmeden 1 gece bekletin.
 
Yemek yapılacağı zaman suyu süzün ve tekrar yıkayıp üzerini 3 parmak geçecek kadar su ekleyerek ateşe koyun. Kaynadıktan sonra altını kısın, kısık ateşte fasulyeler yumuşayana kadar pişirin.
 
Kuru soğanları küp küp doğrayıp ayrı bir tencereye alın. 2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyerek pembeleşene kadar kavurun. Soğanlar pembeleşince biber salçası, domates salçası, tuz ve kırmızı biber ilave edilerek biraz daha kavurun ve yumuşamış olan fasulyeye ilave edin.
 
15-20 dakika daha fasulyeleri pişirdikten sonra pastırmalar ister dilimlenerek ister bütün olarak tereyağı ile birlikte fasulyeye katın. Üzerine dilimlenmiş biber ve domatesleri dizin. Kapağı kapalı olarak 5-10 dakika daha kısık ateşte pişirin.
 
 
 
  
 | 
Pastırmalı Kurufasülye | 
  | 
adda 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.03.2016 
Mesajlar: 70 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc140566 
Gönderme Tarihi: 16.Şub.2019 
1,030 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
100 gram pastırma
 
2 su bardağı kuru fasulye
 
1 adet büyük boy soğan
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
1 çorba kaşığı salça
 
2 adet domates
 
3 adet sivri biber
 
1 tatlı kaşığı toz şeker
 
3 su bardağı su
 
Tuz
 
Karabiber
 
Pul biber
 
 
Kuru fasulyeyi bir gece öncesinden ıslatın ve ertesi gün süzün. Tencereye alın ve üzerine çıkacak kadar su ilave edip, yumuşayana kadar haşlayın. Yemeklik doğranmış soğanı tereyağında soteleyin. Salça, kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domates ile kıyılmış sivri biberi ekleyip, kokusu çıkana kadar kavurun. Toz şeker, fasulye ve sıcak su ekleyin. Tuz, karabiber ve pul biber kattıktan sonra şöyle bir karıştırıp, 15 dakika pişirin. Daha sonra üzerine iri parçalara ayırdığınız pastırmayı yerleştirin ve şöyle bir karıştırdıktan sonra güveç kabına alın. Üzeri açık bir şekilde, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin ve sıcak olarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Pastırmalı Kuru Fasulye | 
  | 
mikado 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.04.2018 
Mesajlar: 24 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc133158 
Gönderme Tarihi: 05.Nis.2018 
1,263 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
100 gr. pastırma
 
2 su bardağı kuru fasulye
 
1 adet kuru soğan
 
2 adet sivri biber
 
1 çorba kaşığı salça
 
1 çorba kaşığı margarin
 
Tuz ve karabiber
 
 
Akşamdan ıslatmış olduğunuz fasulyeleri süzün.Bir tencere içinde tuzlu veya karbonatlı suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Eğer düdüklünüz var ise daha kısa sürede pişecektir.
 
Tencerede doğradığınız küçük küçük soğanları kavurmaya başlayın.
 
Salçayı ilave edip kavurun. Fasülyeleri karıştırın. Sonra üzerini örtecek miktarda sıcak suyu ekleyip 10 dk. kadar pişirin.
 
Fırın kabına sırasıyla bir kat fasulye bir kat pastırma koyun. Tekrar fasulye ve tekrar pastırmaları dizerek yerleştirin. Sivribiberleri doğrayıp yemeğe karıştırın.
 
Suyunu da ilave ettikten sonra kapağını kapatıp 15 dk. kadar pişmeye bırakın.
 
 
 
  
 | 
Pastırmalı Kuru Fasulye | 
  | 
İ 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.09.2014 
Mesajlar: 539 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc122925 
Gönderme Tarihi: 07.Şub.2017 
3,587 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı kuru fasulye
 
100 gram pastırma
 
4 yemek kaşığı sıvı yağ
 
2 yemek kaşığı salça
 
 
Kuru fasulye akşamdan ıslatılır.
 
Ertesi gün ıslatma suyu dökülür, bir tencereye alınır, üzerine örtülünceye kadar su konarak ateşe oturtulur, takribi olarak 1 saat yumuşayıncaya kadar kaynatılır.
 
Bir tencereye yağ alınır, ateş yakılır, üzerine salça eklenerek eritilir.
 
Kaynar su hazırlanır, salçalı yağa eklenir, üzerine haşlanmış kuru fasulyeler eklenir, ateşe konur.
 
Pastırmalar enine şeritlere dilimlenir, çemeni ile birlikte fasulyeye eklenir.
 
Bir süre daha birlikte pişirilip ateşten alınır.
 
 
Not: Düdüklüde yapılırsa, ıslatmadan yarım saat haşlamak yeterlidir.
 
 
 
  
 | 
Pastırmalı Kuru Fasulye | 
  | 
krema 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.10.2014 
Mesajlar: 37 Şehir: Bilecik | 
Kısa URL: https://ml.md/lc102441 
Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2014 
3,398 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı akşamdan ıslatılmış fasulye
 
1 adet soğan
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
2 çorba kaşığı domates salçası
 
1 çorba kaşığı biber salçası
 
6 su bardağı sıcak su
 
200 gram pastırma
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
3 adet kırımız kuru biber acı
 
 
Kuru fasulyeleri akşamdan suya bırakın. Daha sonra tencerede tereyağını ve rendelenmiş soğanı 5 dakika kavurun. İçine irice doğranmış biberleri, sarımsakları ve salçayı ekleyip karıştırın. 6 su bardağı kadar su üzerine ilave edip kaynamaya bırakın. Su kaynayınca üzerine kuru fasulyeleri ekleyip kapağını kapatıp 40 dakika kadar pişmeye bırakın. Kısık ateşte uzun sure pişirilirse çok daha lezzetli olduğu için isterseniz fırında da pişirebilirsiniz. Servis yapmadan içine ince dilimlenmiş pastırmaları ekleyip 5 dakika daha pişirin. Servis tabağına aktarıp sıcak ikram edin.
 
 
 
  
 | 
PASTIRMALI KURU FASULYE | 
  | 
siyami 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 26.09.2006 
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc88858 
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2013 
3,319 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Ankara Büyükşehir Belediyesi
 
Belmek Yemek Kitabı
 
 
 
1 su bardağı kuru fasulye (akşamdan soğuk su ile ıslatılmış)
 
2 adet kuru soğan
 
1 -2 adet sivri biber
 
1 kahve fincanı sıvıyağ
 
1 çorba kaşığı domates salçası
 
1/2 çorba kaşığı biber salçası
 
50 gr pastırma (arzu edilir ise fazlada konabilir)
 
 
 
Fasulyeler, bir gün öncesi akşamdan ıslatılır. Ertesi gün bir tencere içesirinde üzerini örtecek kadar su ile 25 dk. haşlanır ve suyu süzülür. Kuru soğanlar, yemeklik doğranır ve sıvı yağ ile hafifçe kavrulur. İçine halka şeklinde doğranmış sivri biber ilave edilip, biraz daha kavrulur. Daha sonra salça ve fasulyeler ilave edilir. Üzerine 2 su bardağı su konulup kapağı örtülür. Fasulyeler, yumuşayana kadar kısık ateşte pişirilir. Suyu azalır ise arada sıcak su ilave edilir. Pastırmalar teflon tavada çok az yağda kızartılarak fasulyeye ilave edilir. 1-2 taşım daha kaynatılır, ocağın altı kapatılıp sıcak servis yapılır.
  
 | 
Pastırmalı Kuru Fasulye | 
  | 
Yolcu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.06.2006 
Mesajlar: 49 Şehir: Uşak | 
Kısa URL: https://ml.md/lc79473 
Gönderme Tarihi: 20.Ağu.2012 
3,156 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2,5 su bardağı kuru fasulye
 
2 soğan
 
3 diş sarımsak
 
3 sivri biber
 
100 gram pastırma
 
2 çorba kaşığı biber salçası
 
2 domates
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
 
Kuru fasulyeleri bir tencerede 15 dakika kaynatıp süzün. Daha sonra rendelenmiş soğanları tereyağında kavurup içine salça, rendelenmiş domates ekleyip 5 dakika kadar pişirin. İçine fasulyeleri de ekleyip suyunu verin. Çok su koymadan pişirirseniz daha lezzetli olur. Daha sonra bir güveç kabının içine aktarın. Üzerine sarımsakları, parçalanmış pastırmaları, irice doğranmış biberleri ekleyip kapağını kapatın ve tencereyi 180 derecedeki fırında 1 saat pişmeye bırakın.
  
 | 
PASTIRMALI KURU FASULYE | 
  | 
dobra 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.02.2012 
Mesajlar: 138 Şehir: Gaziantep | 
Kısa URL: https://ml.md/lc73042 
Gönderme Tarihi: 26.Şub.2012 
3,905 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Ümit Usta
 
 
1/2 kg kuru fasulye
 
3 adet orta boy kuru soğan
 
150 gr pastırma
 
2 adet domates
 
3 adet sivribiber
 
1 adet çuşka biber
 
5-6 diş sarımsak
 
1 tatlı kaşığı domates salçası
 
1 tatlı kaşığı biber salçası
 
100 gr margarin
 
Tuz
 
 
Akşamdan su ile ıslattığımız fasulyelerin suyunu değiştirip, haşlayalım.
 
Kuru soğanları ince ince kıyıp, margarinde pembeleştirelim.
 
İnce ince kıydığımız sivri biberleri ve pastırmaları da tencereye ilave edip, kavuralım.
 
Kıydığımız sarımsakları ve salçaları ilave edip, 1-2 sefer daha karıştırdıktan sonra, çuşka biberi ve kabuklarını soyup kuşbaşı kestiğimiz domatesleri de tencereye ilave edip, pişirelim.
 
Bu esnada haşlanmış olan fasulyelerin suyunu süzüp, tencereye ilave edelim.
 
Yeterince baharatını ve suyunu koyup, fasulyeler birazcık hermeleninceye kadar pişirelim.
 
Ocaktan indirip, pilav eşliğinde sıcak sıcak servis yapalım.
 
 
Not: Arzu edenler, 1 tatlı kaşığı kimyon ilave edebilirler.
  
 | 
Pastırmalı Kuru Fasulye | 
  | 
Esra R. 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.04.2011 
Mesajlar: 54 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc64434 
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2011 
3,869 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
100 gr. pastırma
 
2 su bardağı kuru fasulye
 
1 adet soğan
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
1 çorba kaşığı salça
 
2 adet domates
 
3 adet sivri biber
 
1 tatlı kaşığı toz şeker
 
3 su bardağı su
 
Tuz, karabiber, pul biber
 
 
Kuru fasulyeyi bir gece önceden ıslatın ve süzün. Ertesi gün yumuşayana dek haşlayın. Soğanı tereyağında soteleyin. Salça, küp doğranmış domates ve sivri biberi ekleyip kavurun. Toz şeker, fasulye ve sıcak su ekleyin. Tuz, karabiber ve pul biberi katıp 15 dakika pişirin. Üzerine iri parçalara ayrılmış pastırmayı koyup güveç kabına alın. Üzeri açık bir şekilde 200 derece fırında 20 dakika pişirin.
  
 | 
Pastırmalı Kuru Fasulye | 
  | 
bitmeyen şarkı 
Editor 
 
  
Kayıt: 07.01.2011 
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc62097 
Gönderme Tarihi: 06.Nis.2011 
4,216 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr (2+1/2 su bardağı) kuru fasulye (bir gece suda bırakılmış)
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
75 gr (5 çorba kaşığı) tereyağı
 
1 çorba kaşığı rafine yağ
 
1 küçük soğan (ince doğranmış)
 
1 dolmalık biber (sapı ve beyaz kısmı çıkarılıp, kareler halinde doğranmış)
 
100 gr pastırma
 
 
Orta boy bir tencereye fasulyeleri koyunuz. Üstlerini 5 cm aşacak kadar su doldurup orta ateşte 1 saat, fasulyeler rengini değiştirene kadar haşlayınız. Tencereyi ateşten indirip kevgirde fasulyelerin suyunu süzünüz.
 
Tencereyi yıkadıktan sonra, suyu süzülmüş fasulyeleri yeniden tencereye koyunuz. Fasulyelerin üstünü 1 cm aşacak kadar su koyunuz.
 
Tuzu ekleyip tencereyi hafif ateşte 35 dakika, fasulyelerin suyu azalana kadar pişiriniz. Tencereyi ateşten indiriniz. Küçük bir tavada tereyağı ve rafine yağı eritiniz.
 
Yağ kızınca önce soğanı, 2 dakika sonra da dolmalık biberi ekleyip, 4 dakika sonra pastırmayı katarak 4 dakika daha pişiriniz. Tavadaki pastırmalı karışımı fasulye tenceresine katıp karıştırınız. Tencereyi yeniden orta ateşe oturtup, 10 dakika pişiriniz. Pastırmalı fasulyeyi ısıtılmış bir servis tabağına boşaltıp, servis ediniz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |