| 
 
| 
 
 
 | 
 
Pastırmalı Köfte | 
 
  | 
Banu Atabay 
Yazar 
 
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 1486 Şehir: Beşevler ÇANKAYA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc34953 
Gönderme Tarihi: 31.Mar.2009 
3,281 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
750 gr dana - koyun karışımı kıyma
 
4 dilim bayat ekmek içi
 
1 adet iri kuru soğan
 
1 tatlı kaşığı biber salçası
 
1 çay kaşığı karbonat
 
1 tatlı kaşığı kimyon
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
İçi için:
 
15 dilim pastırma
 
15 dilim taze kaşar peyniri
 
 
# Yoğurma kabına kenarları alınmış bayat ekmek dilimleri, rende soğan ve tuz konur. Ekmek şeklini kaybedene kadar karıştırılır.
 
# Üzerine kıyma, salça, kimyon, karabiber ve karbonat eklenir. En az 5 dakika yoğrulur. 
 
# Hazırlanan harç buzdolabında yarım saat dinlendirilir. Bu arada kaşar dilimleri 4, pastırma dilimleri 2 parçaya kesilir.
 
# Köfte harcından ceviz kadar parça alınır. İki avuç arasında çay tabağı kadar açılır.
 
# Ortasına önce bir parça kaşar, üzerine pastırma, en son tekrar kaşar konur. Kenarlardan üzerine doğru kapatarak toplanır.
 
# Bütün köfteler aynı şekilde hazırlanır ve yağlanmış orta büyüklükteki fırın tepsisine dizilir.
 
# Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-35 dakika pişirilir.
 
 
Not: Bu tarifte pastırma yerine kurutulmuş et, kavurma, sucuk da kullanılabilir.
 
 
Sevgiler...
 
 
 
 
 
ML® Pastırmalı Köfte (görsel)
 
  
 | 
 
Pastırmalı Köfte | 
 
  | 
dağlar kızı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.12.2009 
Mesajlar: 20 Şehir: Rize | 
Kısa URL: https://ml.md/lc44165 
Gönderme Tarihi: 01.Arl.2009 
2,490 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 kg. yağlı köftelik kıyma
 
12-18 dilim yağlı pastırma dilimi (çemeni ayrılacak)
 
1 dilim bayat ekmek
 
Yeterince tuz, biber, kekik köfte baharı ve sıvıyağ
 
 
YAPILIŞI:
 
Kıymayı iki defa makineden geçirtiniz. Tuzunu, ekmek içini, biberini, kekiğini, baharatını koyup iyice yoğurunuz. Hamurunuz bütünleşince, altı parçaya bölünüz. Avucunuzun içinde her birini birer iri köfte haline getiriniz. Her köfteyi 2 veya üç dilim pastırmayla sarınız. Yaptığınız köfteyi çok hafif yağlanmış alüminyum kağıda sarıp, kızgın fırında 20 dakika pişiriniz. Sıcak sıcak ikram ediniz.
 
 
Not: Aynı işlemi yaptıktan sonra fırın yerine kömür ateşinde de pişirebilirsiniz. Arzu eden köfte hamuruna havanda dövülmüş sarımsak da katabilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Pastırmalı Köfte Tarifleri Köfteler
 | 
 
 
 
 |