| 
 
 
 | 
Pastırmalı Domates Dolması | 
  | 
kerime talay 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.07.2010 
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc54078 
Gönderme Tarihi: 31.Tem.2010 
2,075 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
8 adet domates
 
16 dilim pastırma
 
2 dilim bayat ekmek içi
 
1 su bardağı kaşar rendesi
 
10-15 dal maydanoz
 
8 çorba kaşığı sıvıyağ
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Önce domateslerin arka kısmından, 1 santim aşağıdan kapak kesilir, içi oyulur, ters çevrilir.  Diğer tarafta pastırma küçük parçalara bölünür, üzerine ekmek kırıntısı, kaşar, kıyılmış maydanoz, sıvıyağ, domatesin çıkan iç kısmı ve tuz eklenir. İç domateslere doldurulur. Kesilen kapaklar üzerine kapatılır. Dolmalar yağlanmış fırın kabına dizilir. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında yarım saat kadar pişirilir.
  
 | 
Pastırmalı Domates Dolması | 
  | 
bakiye 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.11.2011 
Mesajlar: 72 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc69808 
Gönderme Tarihi: 11.Kas.2011 
1,802 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
8 adet orta boy domates
 
10 dilim pastırma
 
1 su bardağı pilavlık bulgur
 
10-15 dal maydanoz
 
1 çorba kaşığı salça
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Domatesler arkadan 1 santim kalınlığında kesilir içi boşaltılır. Çıkan iç ince doğranır. Ters çevrilerek içinin kalan suyunun akması sağlanır. Pastırma ufak doğranır, maydanoz ince kıyılır. Üzerine salça, domatesin içi, tuz, karabiber, yıkanmış bulgur ve sıvıyağ eklenir, karıştırılır. Domateslerin içine doldurulur. Kesilen kapaklar üzerine kapatılır ve tencereye dizilir. Üzerine 1 su bardağı su gezdirilir. Tencerenin kapağı kapatılır. Orta ateşte yarım saat pişirilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |