| 
 
 
 | 
Pastırmalı Bulgur Pilavı | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc181846 
Gönderme Tarihi: 22.Şub.2025 
158 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı pilavlık bulgur
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
10-15 adet arpacık soğan
 
1 çorba kaşığı domates salçası
 
7-8 dilim kıyılmış pastırma
 
1 tatlı kaşığı limon suyu
 
1 çay kaşığı kimyon
 
2 çorba kaşığı soya sosu
 
Tuz, karabiber
 
3 su bardağı su
 
Üzerine:
 
Yarım çay bardağı ceviz
 
1 adet küçük boy nar
 
 
Kabukları soyulmuş arpacık soğanları tereyağında kavurun.
 
Salça ve pastırmayı ilave edip kavurmaya devam edin.
 
Bulgur, limon suyu, kimyon, soya sosu, tuz ve karabiber ilave edip bütün malzemeyi karıştırın.
 
Suyunu ekleyin ve kısık ateşte pişirin.
 
10 dakika demlendikten sonra servis tabağına alın.
 
Ceviz ve nar ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Pastırmalı Bulgur Pilavı | 
  | 
Cankat 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.04.2009 
Mesajlar: 725 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc100405 
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2014 
2,028 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
2 su bardağı pilavlık bulgur
 
1 adet soğan
 
3 su bardağı sıcak su
 
2 adet domates
 
100 gr pastırma
 
1 çorba kaşığı nane
 
Karabiber
 
Tuz
 
 
Soğan ve domatesi soyup küp küp doğrayın. Pastırmaları ince şeritler halinde kesin.
 
Tencerede tereyağını eritip soğanı kavurun. Domatesi ekleyip karıştırın. Bulguru yıkayıp süzün ve tencereye ekleyin. 1-2 dakika karıştırarak kavurun. Pastırma, sıcak su ve tuzu ilave edip pişirin.
 
Pilav suyunu çekince karabiber ve nane ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Üzerine kağıt havlu serip 10 dakika dinlendirin. Sıcak olarak servis yapın.
  
 | 
Pastırmalı Bulgur Pilavı | 
  | 
delikanlı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.04.2011 
Mesajlar: 62 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc62772 
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2011 
3,428 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı bulgur
 
1 adet kuru soğan
 
1 çorba kaşığı salça
 
250 gr pastırma
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
4 su bardağı su
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
 
Tereyağı tencereye konur. Üstüne ince kıyılmış soğan atılır, kavrulur. Sonra salça eklenir. Bir kaç tur çevirdikten sonra yıkanmış, süzülmüş bulgur eklenir. Biraz kavurduktan sonra parçalara ayrılmış pastırma ve tuz ilave edilir. Su konur. Kapaklı olarak suyu çekene kadar pişirilir. 15 dakika dinlenince servis yapılır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |