| 
 
| 
 
 
 | 
 
Pastırmalı Börek | 
 
  | 
ufuk05 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.11.2007 
Mesajlar: 41 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc19637 
Gönderme Tarihi: 30.Kas.2007 
2,030 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Malzemesi: 
 
1 su bardağı yoğurt, 
 
1 paket margarin
 
5 su bardağı (625 gr) Un, 
 
1 yumurta , 
 
2 paket kabartma tozu, 
 
1 çay kaşığı tuz, 
 
100 gr pastırma. 
 
1 yumurta sarısı. 
 
 
Hazırlanışı: 
 
Margarini küçük küçük doğrayıp una ekleyin ve bıçak ile un ve yağı kıyın. Yumurta, yoğurt, kabartm tozu ve tuz ilave edip yoğurun. Streç folyoya sarıp buzdolabında, 1 saat bekletin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde açın. Ortasına bir parça pastırma koyup kapatın ve börekleri yağlanmış tepsiye dizin. 175 dereceye ayarlı ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
  
 | 
 
PASTIRMALI BÖREK | 
 
  | 
yasemin&mükremin 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.03.2010 
Mesajlar: 39 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc48996 
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2010 
1,909 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
150 gr pastırma (ince dilinmiş)
 
2 adet yumurta
 
300 gr tereyağı
 
1/2 bardak un
 
1,5 kahve kaşığı tuz
 
 
Tereyağı donması için geceden buzdolabına konur. Hamur tahtasına biraz un serpilir, üstüne elenmiş un konur, ortası açılarak tuz atılıp 1 adet yumurta kırılır. Su ılık-laştırılarak hamura dökülür ve yoğrulur. Top şekline getirilen hamur yaş beze sarılır. 10 dakika bekletilir. Hamur, oklava ya da merdane ile inceltilerek daire şekline getirilir. Donmuş yağın üzerine kırarak biraz sertliği alınır. Açılmış hamurun ortasına bir yağ konur ve hamur 3 defa peçete gibi katlanır, yağ ortada kalır. Hamur tekrar açılarak içine un serpilmiş bir kaba alınır ve ıslak beze sarılarak buzdolabında bekletilir. Yarım saat sonra'tekrar açılıp yine katlanır. Böylece baştan itibaren bu işlem beş kez tekrarlanmış olur. Sonra ince ince doğranan hamurun içine istenilen büyüklük ve istenilen sayıda pastırma konur. Dört taraftan kapatılır. Ters, yüz yapılarak kapatılan taraf alta getirilir ve çok hafif yağlanmış tepsiye yerleştirilir. En üstlerine yumurta sarısı sürülür, fırında pişirilir ve sıcak sıcak servis yapılır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Pastırmalı Börek Tarifleri Börek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |