| 
 
 
 | 
Pastırmalı Börek | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc158320 
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2021 
627 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
4 adet yufka
 
4 adet havuç
 
160 gram tereyağı
 
750 gram ıspanak
 
250 gram pastırma
 
1 adet yumurta sarısı
 
 
Havuçları rendeleyip, 1 çorba kaşığı tereyağında soteleyin. Ayrı bir yerde kıyılmış ıspanağı 1 çorba kaşığı tereyağında soteleyin. Bir adet yufkayı düz bir zemine yayın. Eritilmiş 1 tatlı kaşığı tereyağı sürüp, üzerine ikinci kat yufkayı yayın. Ispanak yerleştirip, üçüncü kat yufkayı koyun. Eritilmiş 1 tatlı kaşığı tereyağı gezdirip, havucu yayın. Dördüncü yufkayı üzerine yayıp, kalan tereyağını gezdirin. Pastırma yerleştirip rulo şeklinde sarın. Çırpılmış yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kontrol ederek pişirin. Dilimleyip servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Pastırmalı Börek | 
  | 
çukurovalı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.06.2020 
Mesajlar: 32 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc151237 
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2020 
671 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
3 adet yufka
 
150 gr çemensiz pastırma
 
2 yumurta
 
1 şişe soda
 
3 yemek kaşığı sıvı yağ
 
 
2 adet yufkayı tepsiye buruşuk bir şekilde yerleştirin. Üzerine pastırmaları güzelce dizin. Tepsideki bu karışımı bıçakla dilimlere ayırın. Küçük bir kabın içinde önce iki yumurta ile yağı iyice çırpıp karıştırın daha sonra sodayı ekleyin. Köpüren karışımı tepsinin her yerine eşit dağılacak şekilde dökün ve 180 derecedeki fırında 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Pastırmalı Börek | 
  | 
cüneyt a. 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.08.2018 
Mesajlar: 37 Şehir: Kocaeli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc141247 
Gönderme Tarihi: 15.Mar.2019 
1,174 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
http://www.hurriyet.com.tr
 
 
2 tane yufka
 
150-200 gram pastırma
 
1 adet yeşil dolmalık biber
 
1-2 tutam maydanoz
 
1 adet domates
 
Sıvı yağ
 
 
Yufkaları istediğiniz büyüklükte üçgenlere ayırın. Pastırmaları bir tavada biraz sıvı yağ ile iyice soteleyin.
 
Yufkanın içine pastırmaları, ince kesilmiş biberleri ve domatesleri ekleyip sarın. Arzu ederseniz rendelenmiş kaşar peyniri de ilave edebilirsiniz.
 
Böreklerinizi kızgın yağda kızartın. Sıcak bir şekilde servis edin.
 
 
 
  
 | 
Pastırmalı Börek | 
  | 
cüneyt a. 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.08.2018 
Mesajlar: 37 Şehir: Kocaeli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc141246 
Gönderme Tarihi: 15.Mar.2019 
996 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 demet ıspanak
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 yemek kaşığı tuz
 
3 adet kuru soğan
 
5 adet yufka
 
15 dilim pastırma
 
Sos için:
 
1 bardak yoğurt
 
1 bardak sıvı yağ
 
3 adet yumurta
 
 
Ispanakları yıkayıp süzün, üstüne tuz serpip ovun. Tavla zarı formunda doğradığınız soğanları, karabiberi ve tuzu ekleyin. Pastırmaları küçük küçük doğrayıp ıspanağa karıştırın.
 
Yoğurt, yumurta ve sıvı yağı karıştırarak sosu hazırlayın. 
 
Fırın tepsisini yağlayıp 1 kat yufka serin. Sostan bol miktarda sürüp ikinci yufkayı serin ve yine sos sürün. Üçüncü yufkayı da serdikten sonra üstüne hazırladığınız karışımı yayın. En son dördüncü ve beşinci yufkaları da üzerine serin.
 
180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis edin.
 
 
 
  
 | 
Pastırmalı Börek | 
  | 
bağdagül 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.02.2018 
Mesajlar: 23 Şehir: Muğla | 
Kısa URL: https://ml.md/lc132073 
Gönderme Tarihi: 21.Şub.2018 
1,272 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet yufka
 
12 dilim pastırma
 
2 yemek kaşığı margarin
 
6 dilim kaşar peyniri
 
3 adet orta boy domates
 
2 adet sivri biber
 
1 adet yumurta
 
2 yemek kaşığı yoğurt
 
1 su bardağı galeta unu
 
250 gr kızartma yağı
 
 
Sivri biberler ince ince dilimlenerek yağda öldürülür. Üzerine rendelenmiş domatesler ilave edilerek, domatesler suyunu çekene kadar pişirilir.
 
Bu arada pişen pastırmalar da küçük küçük didiklenerek karışımın üzerine eklenir ve yağda iyice çevrilir.
 
Yufka düz bir zemin üzerine serilir.
 
Ayrı bir kapta 1 yumurtanın sarısı, 2 kaşık yoğurt ve 2 kaşık yağ karıştırılarak yufkanın üzerine sürülür ve diğer yufka da üzerine kapatılır.
 
Bütün olan yufka 6 eşit parçaya ayrılarak, herbir üçgenin geniş olan kenarına pastırmalı harçtan, onun üzerine de bir tutam kaşar peyniri rendesi konularak, kalın bir sigara böreği sarar gibi sarılır.
 
İyice çırpılmış yumurtanın akına batırılarak galeta ununa bulanır.
 
Kızgın yağda, ancak çok harlı olmayan bir ateşte, içindeki kaşar eriyecek şekilde ve altın görünümünü alana kadar yavaş yavaş kızartılır.
 
Sıcak olarak servis edilir.
 
 
 
  
 | 
Pastırmalı Börek | 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc96583 
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2014 
2,785 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet yufka
 
100 gr. pastırma
 
100 gr. kaşar peyniri
 
2 adet domates
 
2 adet sivribiber
 
1 adet yumurta akı
 
1 demet maydanoz
 
 
Yufkaları üst üste ve temiz bir zemine serin. Enine ve boyuna keserek 4 parçaya ayırın. Pastırmayı, peyniri, domatesleri ve sivribiberi doğradıktan sonra hepsini karıştırın. Üçgen şeklindeki yufkaların geniş kenarlarına nazırladığınız içten bir parça koyun. Yufkanın iki tarafını içe doğru kapatıp, kalınca bir rulo şeklinde sarın. Daha sonra yağlı bir tavada kızartıp, servis yapın.
  
 | 
Pastırmalı Hazır Yufka Böreği | 
  | 
Figen Hanlı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.01.2013 
Mesajlar: 89 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc85425 
Gönderme Tarihi: 06.Oca.2013 
2,791 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4-5 dilim pastırma
 
3 adet yufka
 
1 çay bardağı zeytinyağı İçi için:
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
2'şer çorba kaşığı dolmalık fıstık ve kuş üzümü
 
Karabiber
 
2 çay bardağı pirinç
 
Tuz
 
1 adet soğan
 
Pul biber
 
1 çorba kaşığı zeytinyağı
 
 
Dolmalık fıstığı yağda kavurun. Kuş üzümünü ve pirinci ekleyip 2 dakika daha kavurun. Üzerini geçecek kadar su ekleyip 20 dakika pişirin. Soğanı kavurun. Kıyılmış pastırmayı ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurun ve pilava katın. Tuz, karabiber ve pul biber ekleyip karıştırın. Yufkaları ortadan ikiye bölüp zeytinyağı sürün. Düz tarafına harçtan koyup rulo yapın. Üzerine zeytinyağı sürüp 200 derece fırında pişirin.
  
 | 
Pastırmalı Börek | 
  | 
kasabanınnamusu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.06.2007 
Mesajlar: 63 Şehir: Turgutlu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74607 
Gönderme Tarihi: 11.Nis.2012 
3,119 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 dilim pastırma
 
3 adet yufka
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 kaşık margarin
 
2 şer kaşık kuşüzümü ve fıstık
 
2 çay bardağı pirinç
 
1 çorba kaşığı karabiber pulbiber tuz
 
1 adet soğan
 
 
İÇİ için bir tencereye tereyağını alın ve dolmalık fıstığı kavurun. Kuşüzümünü ekleyip, kavurmaya devam edin. Yıkanmış pirinci katın ve 2 dakika daha kavurun. Üzerini 1 parmak geçecek kadar su ekleyin. Tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte 20 dakika pişirin. Ayrı bir tencerede yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun. İnce kıyılmış pastırmayı ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurun. Pastırmalı karışımı pilava katın. Tuz, karabiber ve pulbiber ekleyip karıştırın. Soğuması için bir kenara alın. Yufkaları düz bir zemine serin ve üzerine zeytinyağı sürün. Ortadan ikiye kesin ve toplam 4 parça yufka elde edin. Yufkanın düz tarafına pastırmalı iç harçtan 4-5 çorba kaşığı yayın. Yufkayı rulo yapıp sonra gül şeklinde sarın ve yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Diğer yufka parçalarını da aynı şekilde hazırlayın ve tepsideki yufkanın etrafına sarın. Üzerine zeytinyağı sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
  
 | 
Pastırmalı Yufka Böreği | 
  | 
aksel 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.09.2011 
Mesajlar: 43 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc67880 
Gönderme Tarihi: 13.Eyl.2011 
3,759 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 yufka
 
1 kase peynir
 
1 paket galeta unu
 
1 yumurta
 
Yarım su bardağı süt
 
4 kaşık yoğurt
 
İsteğinize göre yarım dilim kalınlığında pastırma
 
 
Taze yufkalarımızı üst üste koyarak herbirini aynı anda 8 eşit parçaya bölerek üçgen şeklini almasını saglıyoruz. İç sosumuz için hazırlanan tum malzemeleri karıştırıp elde çırpıp üçgen yufkalarımızın içine fırça ile yarım kaşık koyarak sürüyoruz. Peynirimizden 1 tatlı kaşığı alıp yufkamızın arasına koyup üzerine ince ince kesilmiş pastırma dilimlerinden 1 ince dilimini alıp sigara böreği gibi sarıyoruz. Galeta ununa arkalı önlü bulayıp kızartılması için kızgın yağa atıyoruz.kızaran börekler servise hazırdır.
  
 | 
Pastırmalı Börek | 
  | 
sultaniye 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.06.2011 
Mesajlar: 64
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc64931 
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2011 
4,004 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
100 gr. pastırma
 
2 adet domates
 
2 adet sivri biber
 
1/2 demet maydanoz
 
1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 
3 çorba kaşığı yoğurt
 
2 adet yumurta
 
4 çorba kaşığı sıvı yağ
 
1 adet yufka
 
 
Pastırma, biber ve maydanozları ince kıyın, küp doğranmış domates ve kaşar peyniriyle karıştırın. Bir kapta yoğurt, yumurta ve sıvı yağı çırpın. Yufkayı 8 üçgen parçaya kesin. Üzerlerine yoğurtlu karışımdan sürüp geniş ucuna pastırmalı karışımdan koyun ve gevşekçe sarın. Onların da üzerlerine kalan yoğurtlu harcı sürüp çörek otu serpin. 190 derece fırında 15 dakika pişirin.
 
 
 
 
Fotoğraf "lezzet doktoru" tarafından gönderildi. 23.12.2014
  
 | 
Pastırmalı Börek (Hazır Yufkadan) | 
  | 
Baharat 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.04.2006 
Mesajlar: 124 Şehir: manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2775 
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2006 
4,301 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet yufka 
 
100 gram pastırma
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
4 dilim çedar peyniri
 
2 adet domates
 
Bir tutam kekik
 
 
Bir bütün yufka yağlanmış payreks bir kaba yayılır. (Kenarları dışa taşacak şekilde) İkinci yufka ufak ufak parçalanarak kabın içine yerleştirilir. Bir kaşık kadar yağ gezdirilir. Sonra sırasıyla yan yana gelecek şekilde pastırmalar dizilir. Üzerine kabuğu çıkarılmış ve daire şeklinde kesilmiş domatesler yerleştirilir. Domateslerin üzerine kekik serpilir. En üste de çedar peyniri dizilir ve yufkanın kenarları katlanarak kapatılır. Kalan yağ yufkanın üzerine gezdirilir ve 170 derece ısıtılmış fırında 45 dakika kadar pişirilir.
 
 
 ML® Pastırmalı Gözleme için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 14.07.2021
  
 | 
 
 
 
 
 
 |