| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Pastane Usulü Islak Kek Tarifleri Kek Tarifleri
| 
 |  
| Pastane Usulü Çikolatalı Islak Kek |  
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc160637 Gönderme Tarihi: 15.Ekm.2021
 612 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 3 adet yumurta
 1,5 su bardağı şeker
 1,5 su bardağı süt
 1 su bardağı sıvı yağ
 1 paket kakao (25g)
 1 paket kabartma tozu
 1 paket vanilya
 2 su bardağı un
 Üst sosu için:
 1 su bardağı kakaolu karışım (bu karışımı kek hamurunu yaparken ayıracağız)
 Yarım su bardağı süt
 Üzeri için:
 Ceviz
 
 Islak kek tarifi için ilk olarak Yumurta, şeker iyice çırpıldıktan sonra süt, sıvı yağ, kakao eklenerek tekrar çırpılır. Bu karışımdan bir su bardağı ayrılır. Kalan karışıma kabartma tozu, vanilya ve un karıştırılarak kek hamuru oluşturulur. Yağlanmış tepsiye dökülerek 170 derecede fırına sürülür. Keki beklerken üzeri için ayırdığınız karışıma yarım bardak süt ilave ederek 1 taşım kaynatılır. Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra 10 dk kadar sonra üzerine yavaş yavaş soğuk şerbet dökülür. Üzerine ceviz serpilir. Birkaç saat dinlendirildikten sonra ıslak kek servis edilebilir.
 
 
  
 
 |  
| Pastane Usulü Islak Kek |  
|  | İskender Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 23.06.2016
 Mesajlar: 25
 Şehir: Bursa
 | Kısa URL: https://ml.md/lc117784 Gönderme Tarihi: 24.Haz.2016
 2,400 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 Nihal Sarpdağ
 
 4 adet yumurta
 1 su bardağı süt
 1 su bardağı sıvı yağ
 1,5 su bardağı toz şeker
 1,5 su bardağı un
 3-4 yemek kaşığı kakao
 1 paket vanilya
 1 paket kabartma tozu
 Sosu için:
 1 su bardağı toz şeker
 1,5 su bardağı süt
 ½ su bardağı sıvı yağ
 2-3 yemek kaşığı kakao
 
 Öncelikle yumurta sarılarını mikserle 5 dk çırpın. Üzerine süt ve yağı da ekleyin. Daha sonra eleyerek un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin, iyice çırpın. Yağlanmış kare cam tepsiye dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Sosu için sütü, şekeri, sıvı yağı, kakaoyu bir tencerede karıştıra karıştıra pişirin. Kaynayınca ocaktan alın. Fırından çıkardığımız keki 5 dk dinlendirin. Dilimleyin ve sosu üzerine dökün. Dilediğiniz gibi süsleyin.
 
 
  
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |