| 
 
 
 | 
Pastane Usulü Dereotlu Poğaça | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc161665 
Gönderme Tarihi: 06.Arl.2021 
431 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
125 gr tereyağı ya da margarin
 
1 çay bardağı ölçeğinde sıvı yağ
 
1/2 çay bardağı yoğurt
 
2 adet yumurta
 
1 tatlı kaşığı toz şeker
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
2 yemek kaşığı ölçüsü sirke
 
Kabartma tozu
 
Dereotu
 
3 - 4 su bardağı un
 
 
İlk olarak derin bir kap içerisine 125 gr tereyağı ya da margarini, 1 çay bardağı sıvı yağı, yarım çay bardağı yoğurdu, toz şeker, tuz, sirke ve kabartma tozu ve yumurtayı ekleyin. ( 1 yumurtanın tamamı, 1 yumurtanın beyazı)
 
Karıştırdığınız malzemelerin içerisine unu yavaş yavaş ekleyin ve kıvam alıncaya kadar yoğurun.
 
Hamur kıvama geldikten sonra doğradığınız dereotlarını hamurunuzun içine ekleyin.
 
Hamurunuzdan ceviz büyüklüklerinde toplar ayırın ve dinlenmeye bırakın.
 
Dinlenen poğaça hamurlarınızın üzerine daha önceden ayırdığınız yumurta sarısını sürün.
 
Daha önceden ısıttığınız fırına vererek üzeri kızarana kadar pişirin.
 
Pişen dereotlu poğaçalarınızı 10 dakika fırında dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
 
 
 
 
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 10.07.2023
  
 | 
Pastane Usulü Dereotlu Poğaça | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc182065 
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2025 
96 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 su bardağı yoğurt
 
1 adet yumurta (akı içine, sarısı üzeri için ayrılacak)
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı sirke (isteğe bağlı, poğaçayı daha çıtır yapar)
 
1 paket kabartma tozu
 
3-3,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
 
Yarım demet dereotu (ince kıyılmış)
 
İç Harcı (isteğe bağlı):
 
Beyaz peynir veya lor peyniri
 
Üzeri İçin:
 
Yumurtanın sarısı
 
Susam veya çörekotu
 
 
Derin bir karıştırma kabına tereyağını, sıvı yağı, yoğurdu ve yumurta akını ekleyin.
 
Güzelce karıştırın.
 
Tuz, kabartma tozu ve ince kıyılmış dereotunu ekleyin.
 
Unu azar azar ekleyerek yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
 
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avuç içinde yuvarlayın.
 
Eğer iç harç kullanacaksanız, ortasını açarak peyniri koyup kapatın.
 
Şekil verdiğiniz poğaçaları yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
 
Poğaçaların üzerine yumurta sarısını sürün.
 
İsteğe göre susam veya çörek otu serpin.
 
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri güzelce kızarana kadar (yaklaşık 20-25 dakika) pişirin.
 
Dereotlu poğaçalarınızı sıcak ya da soğuk şekilde çay eşliğinde servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |