| 
 
 
 | 
Pastane Simiti | 
  | 
hayal 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.12.2007 
Mesajlar: 24 Şehir: Balıkesir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc20134 
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2007 
12,947 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket margarin (eritilecek)
 
1/2 su bardağı sıvı yağ + 2çorba kaşığı
 
1 çorba kaşığı toz şeker
 
2 çorba kaşığı sirke
 
1 çay bardağı süt (ılık)
 
1 tane yumurta (beyazı üzeri için)
 
1 paket kabartma tozu
 
Aldığı kadar un
 
Tuz
 
 
Malzemelerin hepsini yoğurup yumuşak bir hamur elde edin. Yoğurduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde alıp simit şekli verelim. Önce yumurta beyazına sonrada susama batıralaım. Yağlanmış fırın tepsisine koyup üzeri pembeleşinceye kadar fırında tutalım.
  
 | 
Pastane Simidi | 
  | 
tron 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.04.2018 
Mesajlar: 38 Şehir: Artvin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc133690 
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2018 
1,434 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet yumurta
 
1 su bardağı yoğurt
 
1 su bardağı sıvı yağ
 
1 su bardağı ılık su
 
1 paket yaş maya
 
3 yemek kaşığı şeker
 
Tuz
 
Yeterince un
 
Üzeri için:
 
2.3 yemek kaşığı bal
 
1 çay bardağı su
 
1 kase susam
 
 
Yoğurma kabına maya ve ılık suyu alıp mayayı iyice eritiyoruz.
 
Diğer malzemelerimizi de sırasıyla ilave ettikten sonra yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
 
Hamurumuzu 1 saat mayaladıktan sonra yumurta büyüklüğünde bezeler alıp uzunlamasına uzatıyoruz.
 
Ayrı bir kaba sulandırılmış bal koyuyoruz, diğer bir kabada susamlarımızı alıyoruz.
 
Hamurlardan iki tanesini birbirine sarıp simit şekli veriyoruz ve önce sulanmış bala sonrada susama bulayıp tepsiye yerleştiriyoruz.
 
15 dk tepside dinlenen simitlerimizi önceden ısınmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
 
 
 
  
 | 
Pastane Usulü Simit | 
  | 
kremli 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.02.2019 
Mesajlar: 28 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc140599 
Gönderme Tarihi: 17.Şub.2019 
893 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
3 su bardağı ılık su
 
1 paket yaş maya
 
2 yemek kaşığı şeker
 
Yarım su bardağı sıvı yağ
 
3 tatlı kaşığı tuz
 
10 su bardağı un
 
Sos için;
 
Susam
 
1 tatlı kaşığı un
 
2 çay bardağı su
 
Yarım çay bardağı pekmez
 
 
Simit Sosu İçin; Simit sosu için bir tatlı kaşığı un, yarım çay bardağı pekmez, 2 çay bardağı su ekleyiniz. Bir tatlı kaşığı da tahin ilave ediniz. Hem lezzeti hem de susamı yapıştırması açısından etkilidir. Ardından güzelce karıştırınız. Susamları bulayacağınız sosunuz da hazır hale gelecektir.
 
Öncelikle yoğurma kabınıza üç su bardağı ılık suyu ekleyiniz. Güzel mayalı bir hamur yoğurmak için suyunuz mutlaka ılık olması gerekir. Ardından bir paket yaş maya veya bir buçuk yemek kaşığı kuru maya kullanabilirsiniz. Mayamızı da ekledikten sonra iki yemek kaşığı şekeri ilave ediniz. Daha sonra bu karışımı karıştırıp 5-10 dakika köpürmesini bekleyiniz. Bu şekilde mayamızı aktif hale getirmiş olacağız.
 
Susamları fırın tepsisinde ya da tava da istediği renge ulaşana kadar kavrulmasını bekleyiniz. Tavada kavrulduğunda eşit miktarda olmadığı için fırında kavurmanızı tavsiye ederiz.
 
Maya aktif olduktan sonra kabınıza yarım su bardağı sıvı yağ, üç tatlı kaşığı tuz ekleyip yavaş yavaş un ilave ederek karıştırınız. Hamurun kıvamı çok hafif ele yapışan bir hamur olana kadar kontrollü bir şekilde un ekleyiniz. İstediğimiz kıvama geldikten sonra hamuru elimizle tekrar yoğurup mayalanmaya bırakınız. Kabın üzerine poşet ve sofra bezi koyarak mayalanmasını bekleyiniz.
 
Mayalandıktan sonra hamurumuzu bölüp şekil vereceğiz. Bu tariften toplamda 16 adet simit çıkartabilirsiniz. Hamurlarınızı ufak ufak top haline bölüp şekillendiriniz. Şekillendirme sona erdikten sonra simitlerinizi susamlara bulayınız. Bu işlemin ardından simitleriniz fırına girmek için hazır hale gelecektir.
 
İlk önce 50 derecede 10 dakika ardından 180-190 derecede güzelce kızarana kadar pişiriniz.
 
 
 
  
 | 
Pastane Usulü Simit | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc178204 
Gönderme Tarihi: 14.Haz.2024 
227 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı ılık süt
 
1 su bardağı ılık su
 
1 paket kuru hamur mayası
 
1 çay bardağı sıvı yağı
 
1 çorba kaşığı toz şeker
 
3 çorba kaşığı sirke
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
5,5 su bardağı un
 
Üzeri İçin:
 
1,5 çay bardağı su
 
2,5 yemek kaşığı üzüm pekmezi
 
Susam
 
 
Maya, toz şeker, ılık suyu ve sütü içeren bir karışım hazırlayın.
 
Mayayı iyice çözdürdükten sonra sıvı yağ, sirke ve tuzu ekleyip karıştırın.
 
İçerisinde yavaş yavaş unu eleyerek ekledikten sonra hafif ele yapışan kıvamda bir hamur elde edene kadar yoğurunuz.
 
Hamurun üzerini streç film ile örttükten sonra 30-40 dakika kadar dinlendiriniz.
 
Mayalanan Hamurdan küçük bezeler kopardıktan sonra ikiye bölüp uzun yuvarlak şeritler elde ediniz.
 
Şeritlerin iki ucunu birleştirip simit şeklini veriniz.
 
Bir kap içerisinde suyu ve üzüm pekmezini karıştırdıktan sonra simitleri önce pekmeze sonra suya batırarak susama bulayınız.
 
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklarla yerleştirdiniz simitleri 20 dakika mayalandırınız.
 
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerleri kızarana kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |