Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Çörek Tarifleri > Pastane Simiti (4 adet - 92,642 defa bakıldı)

Pastane Simiti


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Açma Tarifleri
Ay Çöreği Tarifleri
Kete Tarifleri
Örgü Tarifleri
Poğaça Tarifleri
Ponçik Tarifleri
Rulo Çörek Tarifleri
Simit Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Pastane Simiti

hayal
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 16.12.2007
Mesajlar: 24
Şehir: Balıkesir
Kısa URL: https://ml.md/lc20134
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2007
12,796 defa indirildi / yazdırıldı




1 paket margarin (eritilecek)
1/2 su bardağı sıvı yağ + 2çorba kaşığı
1 çorba kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı sirke
1 çay bardağı süt (ılık)
1 tane yumurta (beyazı üzeri için)
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Tuz

Malzemelerin hepsini yoğurup yumuşak bir hamur elde edin. Yoğurduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde alıp simit şekli verelim. Önce yumurta beyazına sonrada susama batıralaım. Yağlanmış fırın tepsisine koyup üzeri pembeleşinceye kadar fırında tutalım.


Pastane Simidi

tron
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 27.04.2018
Mesajlar: 38
Şehir: Artvin
Kısa URL: https://ml.md/lc133690
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2018
1,307 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya
3 yemek kaşığı şeker
Tuz
Yeterince un
Üzeri için:
2.3 yemek kaşığı bal
1 çay bardağı su
1 kase susam

Yoğurma kabına maya ve ılık suyu alıp mayayı iyice eritiyoruz.
Diğer malzemelerimizi de sırasıyla ilave ettikten sonra yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Hamurumuzu 1 saat mayaladıktan sonra yumurta büyüklüğünde bezeler alıp uzunlamasına uzatıyoruz.
Ayrı bir kaba sulandırılmış bal koyuyoruz, diğer bir kabada susamlarımızı alıyoruz.
Hamurlardan iki tanesini birbirine sarıp simit şekli veriyoruz ve önce sulanmış bala sonrada susama bulayıp tepsiye yerleştiriyoruz.
15 dk tepside dinlenen simitlerimizi önceden ısınmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.



Pastane Usulü Simit

kremli
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 15.02.2019
Mesajlar: 28
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc140599
Gönderme Tarihi: 17.Şub.2019
778 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.sabah.com.tr

3 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya
2 yemek kaşığı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
3 tatlı kaşığı tuz
10 su bardağı un
Sos için;
Susam
1 tatlı kaşığı un
2 çay bardağı su
Yarım çay bardağı pekmez

Simit Sosu İçin; Simit sosu için bir tatlı kaşığı un, yarım çay bardağı pekmez, 2 çay bardağı su ekleyiniz. Bir tatlı kaşığı da tahin ilave ediniz. Hem lezzeti hem de susamı yapıştırması açısından etkilidir. Ardından güzelce karıştırınız. Susamları bulayacağınız sosunuz da hazır hale gelecektir.
Öncelikle yoğurma kabınıza üç su bardağı ılık suyu ekleyiniz. Güzel mayalı bir hamur yoğurmak için suyunuz mutlaka ılık olması gerekir. Ardından bir paket yaş maya veya bir buçuk yemek kaşığı kuru maya kullanabilirsiniz. Mayamızı da ekledikten sonra iki yemek kaşığı şekeri ilave ediniz. Daha sonra bu karışımı karıştırıp 5-10 dakika köpürmesini bekleyiniz. Bu şekilde mayamızı aktif hale getirmiş olacağız.
Susamları fırın tepsisinde ya da tava da istediği renge ulaşana kadar kavrulmasını bekleyiniz. Tavada kavrulduğunda eşit miktarda olmadığı için fırında kavurmanızı tavsiye ederiz.
Maya aktif olduktan sonra kabınıza yarım su bardağı sıvı yağ, üç tatlı kaşığı tuz ekleyip yavaş yavaş un ilave ederek karıştırınız. Hamurun kıvamı çok hafif ele yapışan bir hamur olana kadar kontrollü bir şekilde un ekleyiniz. İstediğimiz kıvama geldikten sonra hamuru elimizle tekrar yoğurup mayalanmaya bırakınız. Kabın üzerine poşet ve sofra bezi koyarak mayalanmasını bekleyiniz.
Mayalandıktan sonra hamurumuzu bölüp şekil vereceğiz. Bu tariften toplamda 16 adet simit çıkartabilirsiniz. Hamurlarınızı ufak ufak top haline bölüp şekillendiriniz. Şekillendirme sona erdikten sonra simitlerinizi susamlara bulayınız. Bu işlemin ardından simitleriniz fırına girmek için hazır hale gelecektir.
İlk önce 50 derecede 10 dakika ardından 180-190 derecede güzelce kızarana kadar pişiriniz.



Pastane Usulü Simit

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc178204
Gönderme Tarihi: 14.Haz.2024
84 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 paket kuru hamur mayası
1 çay bardağı sıvı yağı
1 çorba kaşığı toz şeker
3 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
5,5 su bardağı un
Üzeri İçin:
1,5 çay bardağı su
2,5 yemek kaşığı üzüm pekmezi
Susam

Maya, toz şeker, ılık suyu ve sütü içeren bir karışım hazırlayın.
Mayayı iyice çözdürdükten sonra sıvı yağ, sirke ve tuzu ekleyip karıştırın.
İçerisinde yavaş yavaş unu eleyerek ekledikten sonra hafif ele yapışan kıvamda bir hamur elde edene kadar yoğurunuz.
Hamurun üzerini streç film ile örttükten sonra 30-40 dakika kadar dinlendiriniz.
Mayalanan Hamurdan küçük bezeler kopardıktan sonra ikiye bölüp uzun yuvarlak şeritler elde ediniz.
Şeritlerin iki ucunu birleştirip simit şeklini veriniz.
Bir kap içerisinde suyu ve üzüm pekmezini karıştırdıktan sonra simitleri önce pekmeze sonra suya batırarak susama bulayınız.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklarla yerleştirdiniz simitleri 20 dakika mayalandırınız.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerleri kızarana kadar pişirin.







Pastane Simiti Tarifleri Çörek Tarifleri



(4 adet Pastane Simiti 92,642 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort