| 
 
 
 | 
Pastane Açması | 
  | 
abi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.10.2016 
Mesajlar: 62 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc141806 
Gönderme Tarihi: 07.Nis.2019 
814 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
http://www.hurriyet.com.tr
 
 
1 paket yaş maya
 
1 çay bardağı ılık süt
 
1 çay bardağı ılık su
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 adet yumurta akı (sarısı üzerine)
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 çorba kaşığı toz şeker
 
4-4,5 bardak un
 
Aralarına sürmek için tereyağı
 
Susam
 
Çörekotu
 
 
Yoğurma kabına yaş mayayı, şekeri, ılık süt ve suyu koyup mayayı eritin. Bir-iki dakika kabarması için bekleyin. Yumurta akını, sıvı yağı ve tuzun ekleyin. Unu yavaş yavaş eleyerek ekleyin ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Üzerini bir bezle örtüp yaklaşık yarım saat kadar mayalanmaya bırakın.
 
Mayalanmış hamuru 16 adet bezeye bölün ve yuvarlayın. Bezelerin üzerine bir çay kaşığı kadar tereyağı koyup elinizle çay tabağı büyüklüğünde açın. Rulo şeklinde sarın ve hamurun iki ucundan tutarak iki elinizi ters yönlere doğru hareket ettirerek burun. Uç kısımlarından iyice birleştirin ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
 
Üzerine yumurta sarısını sürüp isteğinize göre susam ve çörek otu serpebilirsiniz. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üstleri kızarana kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
Pastane Açması | 
  | 
eda tırpan 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.07.2019 
Mesajlar: 26 Şehir: Rize | 
Kısa URL: https://ml.md/lc144607 
Gönderme Tarihi: 01.Ağu.2019 
1,051 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı ılık su
 
2 su bardağı ılık süt
 
1 su bardağı sıvı yağ
 
1 yumurta
 
2 yemek kaşığı şeker
 
2 tatlı kaşığı tuz
 
1 paket instant maya
 
Aldığı kadar un (6-7 bardak)
 
İçi için:
 
100 gram oda sıcaklığında erimiş tereyağı
 
Açmak için:
 
Bir miktar sıvı yağ
 
Üzeri için:
 
Susam
 
 
Mayayı yoğurma kabına alın.
 
İçine suyu ve sütü ekleyip eritin.
 
Yumurtanın sarısını bir kenara ayırın, beyazını mayaya ekleyin.
 
Kalan malzemeleri de ekleyip yoğurmaya başlayın.
 
Unu yavaş yavaş ilave edin ve yumuşak bir hamur elde edin.
 
Üzerini ıslak bir bezle örterek mayalanması için yarım saat bir kenara alın.
 
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın.
 
Elinizi sıvı yağa batırarak bu parçaları biraz açın.
 
İki çay kaşığı tereyağını hamurun üzerine sürüp rulo yapın ve yuvarlak şekil verin.
 
Tüm hamurlara aynı işlemi uygulayıp tepsiye dizin.
 
20 dakika kadar tepside bekleterek mayalandırın.
 
Bu esnada fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayın.
 
Ayırdığınız yumurta sarısını hamurların üzerine sürüp susam serpin.
 
Tepsiyi fırına verin ve 25 dakika pişirin.
 
 
 
  
 | 
Pastane Usulü Açma | 
  | 
perçin 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 07.02.2020 
Mesajlar: 18 Şehir: Edirne | 
Kısa URL: https://ml.md/lc148585 
Gönderme Tarihi: 16.Şub.2020 
1,310 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
Hamuru için:
 
1 su bardağı ılık süt
 
1 su bardağı ılık su
 
2 yemek kaşığı kuru maya
 
3 yemek kaşığı şeker
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Aldığı kadar un
 
Üzeri için:
 
Yumurta sarısı
 
Susam, çörekotu, mavi haşhaş (isteğe göre)
 
 
Öncelikle bir kaba ılık süt, maya ve şekeri alın. Karışımı sıcak bir ortamda maya aktifleşene kadar bekletin.
 
Ayrı bir kaba sıvı yağ, yoğurt, yumurta ve tuzu ardından aktifleşmiş mayayı ekleyin.
 
Sıvı karışımı iyice karıştırın, ardından elekten geçirdiğiniz unu yavaşça karışıma ekleyin.
 
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar hamuru iyice yoğurun.
 
Ardından hamuru nemli bir bezle örtün ve çalışan fırının üzerinde mayalanmaya bırakın.
 
Kabarmış hamuru nazikçe biraz daha yoğurun.
 
Açmalarınıza şekil verin. Üzerine yumurta sarısı sürün, çörekotu, susam veya mavi haşhaş serpin.
 
Açmalarınızı önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar 30 dakika pişirin.
 
İlk sıcağı çıktıktan sonra servis edebilirsiniz.
 
 
Not: Açmanızı sade değil de harçlı yapmak isterseniz iç harcı için; kaşar peynir ve zeytin ezmesi kullanabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Pastane Açması | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc157713 
Gönderme Tarihi: 15.May.2021 
712 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4.5 su bardağı un
 
1 su bardağı mısırözü yağı
 
4 yemek kaşığı şeker
 
1 paket kurumaya
 
1 adet yumurta sarısı
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 yemek kaşığı çörekotu
 
1.5 su bardağı ılık su
 
 
Eğer açmalarınız kabarıp puf puf olmasını istiyorsanız yapmanız gerekn ilk şey maya tuz ve şekeri karıştırıp üzerlerine ılık su eklemek. Ilık su mayayı aktive edecek.
 
Mısırözü yağı ve unu ekleyin. İlk önce 1 bardak su ekleyin yoğurun eğer hala hamur çok sulu olursa daha fazla un ekleyebilirsiniz.
 
Daha sonra hazırladığımız hamuru 1 saat dinlenmeye bırakalım. Dinlenen hamurdan parçalar koparıp şeritler haline getirin ve halkalar yapmaya başlayın.
 
Oluşturduğunuz halkaları bükün ve açma görünümü verin ardından bu halkları 30 dakika kadar daha mayalanmaya bırakın.
 
Mayalanan hamurların üzerlerine yumurta sürüp çörek otu dökün ve 200 derecelik fırında 25-30 dakika pişirin.
 
 
 
  
 | 
Pastane Usulü Açma | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc172149 
Gönderme Tarihi: 19.May.2023 
338 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamuru için:
 
2 su bardağı ılık süt (400 ml)
 
1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
 
1 adet yumurta akı
 
2 yemek kaşığı toz şeker
 
1,5 tatlı kaşığı tuz
 
1 paket instant maya
 
7 su bardağı un
 
Arasına sürmek için:
 
100 gr tereyağı
 
Üzeri için:
 
1 adet yumurta sarısı
 
Susam
 
Çörekotu
 
 
Hamuru için uygun bir yoğurma kabına ılık süt, sıvı yağ, yumurta akı, şeker ve tuzu ekleyerek karıştıralım.
 
Üzerine yavaş yavaş unu ve mayayı da ekleyerek karıştırmaya devam edelim.
 
Hamurumuz un ekledikçe kıvam alınca elimizle yoğuralım.
 
Kıvam alan hamurumuzu çok az un serptiğimiz tezgaha alalım ve biraz daha yoğuralım.
 
Hazır olan hamurumuzu tekrar yoğurma kabına alıp üzerini streçleyelim ve temiz bir bez örterek 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
 
Hamurumuzun mayası gelince üzerini açalım ve havasını alalım.
 
Tezgahımıza yağ damlatalım ve hamurumuzu tezgaha alalım, elimizle bastırarak genişletip inceltelim.
 
Yeteri kadar genişleyen hamurumuzun üzerine oda ısısındaki tereyağından sürelim ve kenarlarından tutarak orta kısımda birleştirelim.
 
Tekrar tereyağından sürelim ve hamurumuzu tekrar katlayalım.
 
Ardından hamurumuzun üzerine bastırarak genişletelim ve 1 parmak genişliğinde şeritler halinde keselim.
 
Açmalarımızı tüm hamur bitene kadar şekillendirelim ve pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olacak şekilde dizelim.
 
Açmalarımızı 20 dakika tepsi mayası için bekletelim.
 
Mayası geldikten sonra üzerine ayırdığımız yumurta sarısından sürüp susam, çörek otu serpelim ve önceden ısıtılmış 200°C fırında yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakalım.
 
Pişen açmalarımız servise hazır.
 
 
 
  
 | 
Pastane Usulü Açma | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc175701 
Gönderme Tarihi: 27.Arl.2023 
355 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.aksam.com.tr
 
 
2 su bardağı ılık süt
 
1 su bardağı sıvı yağ
 
2 adet yumurta (sarısı üzerine)
 
4 yemek kaşığı toz şeker
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 paket instant maya
 
4 su bardağı un (kontrollü)
 
 
Bir kabın içerisinde ılık sütü, şekeri ve mayayı karıştırın ve üzerini kapatın. Mayanın kabarmasını bekleyin.
 
Maya kabardığında diğer malzemeleri ekleyin ve kontrollü bir şekilde unu dökerek yumuşak bir hamur elde edin.
 
Hamurun kabarması için bir süre bekleyin. Ardından ceviz büyüklüğünde bezeler yapın ve silindir şeklinde uzatıp birbirine dolayarak birleştirin.
 
Fırın kağıdı serili tepsiye açmaları belirli aralıklarla dizin. Yarım saat tepsi mayası için bekleyin ve ardından üzerlerine yumurta sarısı sürün.
 
Önceden ısıtılmış 200 derece fanlı fırında açmaların üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |