|
Pasta Görünümlü Patates Salatası |
|
cüneyt a.
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.08.2018
Mesajlar: 37 Şehir: Kocaeli |
Kısa URL: https://ml.md/lc136029
Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2018
789 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg patates
3 adet büyük boy havuç
1 su bardağı süzme yoğurt
2 diş büyük sarımsak
1 su bardağı Ceviz (irice çekilmiş)
3 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı deniz tuzu
1 çay kaşığı karabiber
Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun. Varsa patates ezme aparatı ile yoksa çatalla ya da rendeleyerek püre haline getirin.
Tuzunu, karabiberini dövülmüş 1 diş sarımsağı ve 1,5 yemek kaşığı eritilmiş tereyağınıi ekleyip karıştırın, soğumaya bırakın.
Havuçları soyup rendeleyin. 1,5 çorba kaşığı tereyağını koyduğunuz tavaya alıp, yumuşayana kadar soteleyin, tuzunu ekin, soğumaya bırakın.
Patates püresinin yarısını küçük boy kelepçeli kalıba ya da varsa benim kullandığım tupperware kalıbına iyice bastırarak koyun.
Süzme yoğurdu biraz su ile inceltip koyu bir kıvama getirin (ya da süzme yoğurdunuz yoksa normal yoğurdu süzgüye alıp, buzdolabında üstü açık yarım saat kadar bekletin).
Yoğurda tuz ve sarımsak ilave edip bir kısmını sotelediğiniz soğumuş havuca ekleyin. Havuçla yoğurdu karıştırdıktan sonra birazını üzerini süslemek amaçlı yapacağımız minik toplar için ayırın. Kalanını kalıba koyduğumuz yarım pürenin üzerine yayın.
Kalan patates püresini de, havuçlu karışımın üzerine yayıp, üzerini kapatın ve buzdolabında 1 saat kadar bekletin.
Kalıptan servis tabağına çıkarın. Servisten hemen önce kalan yoğurdu patatesin üzerine döküp, dövülmüş ceviz ve havuç topları ile süsleyerek servis yapın.
|
Salata Pasta |
|
elmalı
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.10.2018
Mesajlar: 26 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc137717
Gönderme Tarihi: 17.Ekm.2018
802 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg patates
2 adet havuç
½ demet maydanoz
½ demet yeşil soğan
2 limon suyu
1 çay bardağı zeytinyağı
8-10 adet dilimlenmiş siyah zeytin
1 yemek kaşığı tuzot
6-7 dilim salam
Patatesleri kabukları ile haşlayın. Haşlama suyuna 1 yemek kaşığı tuzot ilave edin.
Zeytinyağı ve limon suyunu bir kasede karıştırın. Patatesleri soyup rendeleyin.
Havuçları haşlayıp püre haline getirin. Maydanoz ve yeşil soğanı ince kıyın.
Patates püresini 3 eşit parçaya ayırın. Bir parçasına havuç püresini karıştırıp zeytinyağlı sostan katın.
Diğer yarısına kıyılmış soğan, salam ve maydanozu ilave edin. Kalan patateslere zeytin dilimlerini ilave edip her 3 malzemeyi iyice karıştırın.
Bir kalıba şeffaf folyo serin. Önce havuçlu, sonra soğanlı, en üste zeytinli püreyi iyice bastırarak yayın.
Üzerini kenardan sarkan folyolarla kapatın. Buzdolabında dinlendirip dilimleyip servis yapın.
|
|