Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Kete Tarifleri > Paskalya Çöreği (51 adet - 2,344,904 defa bakıldı)

Paskalya Çöreği


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Açma Tarifleri
Ay Çöreği Tarifleri
Kete Tarifleri
Örgü Tarifleri
Poğaça Tarifleri
Ponçik Tarifleri
Rulo Çörek Tarifleri
Simit Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Paskalya Çöreği

latifa
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 15.11.2010
Mesajlar: 21
Şehir: Kahire
Kısa URL: https://ml.md/lc57511
Gönderme Tarihi: 15.Kas.2010
2,579 defa indirildi / yazdırıldı




Ayşe Tüter

150 gr margarin
250 gr pudra şekeri
4 yumurta
1 tatlı kaşığı mahlep
Kibrit kutusu kadar yaş maya
Aldığı kadar un
1 su bardağı sıcak su veya ılık süt
Kıyılmış fındık

Mayayı ılık süt ve şeker ile eritin. Eritilmiş margarin, mahlep ve yumurtaları koyun. Aldığı kadar unla ele yapışmayacak kıvamda bir hamur yapın. Oda sıcaklığında hamuru iki kat büyüyene kadar bekletin. Üç parçaya ayırın. 30 cm boyunda rulo şekli verin. Üç hamuru yan yana getirip saç örgü şeklinde örün. Yağlanmış tepsiye koyun. 20 dakika daha tepside bekletin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Kıyılmış fındık serpip 170 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.


PASKALYA ÇÖREĞİ

kahveci güzeli
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 09.05.2008
Mesajlar: 20
Şehir: Antalya
Kısa URL: https://ml.md/lc23717
Gönderme Tarihi: 09.May.2008
2,458 defa indirildi / yazdırıldı




Malzeme:
2 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı mahlep
3 yumurta
1 çay kaşığı tuz
30 gr yaş hamur mayası
1 su bardağı tereyağı ve sıvı yağ karışımı
2 çay bardağı şeker
aldığı kadar un (tahminen 1 kilo)

Yapılışı:
Süt, maya, yumurta, tuz, mahlep, şeker, tereyağı, biraz da un katarak kek gibi çırpılıp mayalandırılmaya bırakılır. Mayalandıktan sonra tekrar un katarak normal bir kıvamda yoğrulur, mayalandırılmaya bırakılır. Kabarınca 5'e bölünür. Her bir parça üçe bölünür. Uzun uzun yuvarlanıp örülür. Yağlanmış tepsiye dizilir. Diğerleri de aynı şekilde hazırlanır. Üzerine yumurta sarısı ve kırılmış fındık, fıstık serpilir. Yarım saat tepsi mayası verdirilir. Kızgın fırına verilir.


ML® Soğanlı Patates Çöreği için tıklayın


Paskalya Çöreği

Neslihan Sak
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 16.08.2008
Mesajlar: 23
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc26610
Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2008
2,324 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet yumurta (1 sarı üzeri için)
Yarım paket tereyağı (eritilmiş)
1 paket instant maya
2 su bardağı süt
1 çorba kaşığı pudra şekeri
Alabildiği kadar un

Malzemeyle yumuşak bir hamur yapılır. 1 saat kadar dinlendirdikten sonra 6 eşit parçaya ayrılır. Her parça 1 karış boyunda çubuk yapılır. 3'ü bir araya getirilir, gevşek bir saç örgüsü yapılır. Hazırlanan 2 adet çöreğin üzerine yumurta sarısı sürülür, fındık serpilir. Tepsiye yerleştirilir. Önceden ısıtılmış 190 derece fırındakızarana kadar pişirilir.


ML® Pandufla için tıklayın


PASKALYA ÇÖREKLERİ

fahriye burhan
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 28.10.2010
Mesajlar: 21
Şehir: Malatya
Kısa URL: https://ml.md/lc57069
Gönderme Tarihi: 28.Ekm.2010
2,277 defa indirildi / yazdırıldı




1 kilo ince elenmiş has un
100 gram toz maya
300 gram şeker
250 gram tereyağı
5 gram mahlep,
6 adet taze yumurta.

Evvelâ un, bir kap içine konur. Ortasında yumruk kadar bir çukur açılır.
Öbür tarafta, 100 gram maya biraz su içinde eritilip o çukur içine dökülür. Un ile beraber pelte haline gelinceye kadar karıştırılır ve böylece, mayalanmak üzere bir saat kadar kendi haline bırakılır.
Sonra, yukarıda yazılı malzemeden tereyağı eritilip ılık olarak maya içine katılır. Taze yumurtalar da birer birer kırılıp, muayeneden sonra, bir kapta iyice çalkanarak hamura ilâve edilir. Bir bardak su yerine bir bardak süt konursa, daha âlâ ve lezzetli olur. 5 gram mahlep de sütle halledilerek karıştırılır.
Malûm mikdarda şeker de, sulandırılarak, hamurun her tarafına dökülür.
Daha sonra, fırında gördüğümüz manzarayı alabilmeleri için, saç örmesi gibi şekil verilerek, çörekler tertip edilir. Üzerlerine de sulandırılmış yumurta sürülerek tekrar hamurun mayalandığı yâni kabardığı zaman çörekler fırına verilir.
Paskalye çörekleri, hafif ateşte pişirilir ve fırın tepsisine yerleştirilirken altlarına temiz kâğıtlar serilir.


ML® Kaba Çörek için tıklayın


Paskalya Çöreği

pembe&beyaz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 07.06.2011
Mesajlar: 63
Şehir: Eskişehir
Kısa URL: https://ml.md/lc64185
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2011
2,027 defa indirildi / yazdırıldı




Elif Korkmazel

1/2 kg. un
1 kahve fincanı toz maya
1 çay bardağı ılık su
3 adet yumurta
1 tutam tuz
2 çorba kaşığı margarin
3/4 su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı mahlep

Unu bir kaba eleyip ortasını açın. Mayayı koyup ılık suyun yarısıyla iyice ezin ve iki dakika bekleyin. Ardından iki adet yumurtayı, margarini, pudra şekerini ve mahlebi ekleyin. Kalan tuzu ve suyu koyup kulak memesi yumuşaklığında yoğurun. Üzerini örtüp ılık bir yerde 15 dakika dinlendirin. Üç parçaya bölün. Bir parçasını kalın, iki parçasını ince çubuklar haline getirin ve saç örgüsü şeklinde sarın. Yağlanmış tepsiye koyup 10 dakika daha dinlendirin. Üzerine kalan yumurtanın sarısını sürüp 175 dereceli fırında pişirin.


Fotoğraf "Ay-Su" tarafından gönderildi. 08.02.2015


PASKALYA ÇÖREĞİ

ferda
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 10.09.2009
Mesajlar: 20
Şehir: Trabzon
Kısa URL: https://ml.md/lc40582
Gönderme Tarihi: 10.Eyl.2009
2,015 defa indirildi / yazdırıldı




6 kaşık tereyağı
1/2 kg un
1/4 bardak ılık su
50 gr maya
1 kahve fincanı ılık su (hamura)
150 gr pudra şekeri
3 tane yumurta
1 kahve kaşığı mahlep
üstüne:
1 yumurta sarısı
25 gr badem içi (kavrulmuş)

Uu elenir. Dörtte biri hamur açılacak yere, ortası çukur olacak şekilde, dökülür. 1/4 bardak ılık su içinde maya eritilir ve çukurluğa dökülür. Sıkıca bir hamur elde edilene kadar yoğurma işlemine devam edilir. Bundan sonra hamur, yarım saat kadar dinlenmeye ve kabarmaya bırakılır.
Hamur kabardıktan sonra unun geri kalanının ortası çukurlaştırılır. Bu çukura, parçalara bölünmüş mayalı hamur, mahlep, pudra şekeri, yumurtalar ve iyice yumuşamış tereyağı konulur. 1 kahve fincanı ılık su da zaman zaman damlatılarak karışım hamur haline getirilir. Hamur kıvamını bulduktan sonra yuvarlanıp bir kaba alınır ve üstü nemli bezle örtültükten sonra ılık bir yerde dört saat dinlendirilir.
Bundan sonra hamur yuvarlanarak uzunca bir hale getirilir ve on iki eşit parçaya bölünür. Her parça top gibi yuvarlandıktan sonra bir tepsiye dizilir ve yarım saat daha dinlendirilir. Dinlenmiş hamurlar teker teker, avuç içinde ortaları kalın, kenarları ince olacak şekilde ve 20 cm çapında yuvarlanır. Bu işlem bitince parçalar üçer üçer yanyana konur. Ortadaki kalın taraftan başlayarak önce bir tarafa, sonra da öbür tarafa doğru uçları saç örer gibi örülür. Her iki uçları da bastırılarak birbirlerine yapıştırılır.
Bir tepsinin içine yağ kâğıdı serilir ve üstü unlanır. Hazırlanmış çörekler bu kâğıdın üstüne aralıklı olarak dizilir. Fırın biraz ısıtılır ve söndürülür. Bu şekilde hazırlanmış fırının içine konulan tepsi iki saat bekletilir. Bu süre sonunda fırından alınan tepsideki hamurların üstlerine ikiye ayrılmış bademler serpilir, gömülmeleri sağlanır. Bir yumurta da bir kapta hafifçe çırpılarak çöreklerin üstüne sürülür. Orta ısılı fırına sürülen tepsi yaklaşık yarım saat kadar pişirilir. Çöreklerin üstü nar gibi kızarınca fırından alınır. Soğuduktan sonra altındaki kâğıtlar soyulur ve çörekler bir gün bekletilir. Bundan sonra servis yapılır.


ML® Tahinli Bahçe Çöreği için tıklayın
ML® Ballı Çörek için tıklayın



Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 13.11.2016


Paskalya Çöreği

Yemek Tarifleri
Robot

Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595
Şehir: Türkiye
Kısa URL: https://ml.md/lc52755
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2010
1,917 defa indirildi / yazdırıldı




Ayşe Ört Onat

Yarım su bardağı süt
1 paket yaş maya
8,5 su bardağı un
2 su bardağı toz şeker
4 adet yumurta
250 g margarin
1 çorba kaşığı mahlep
1 yumurtanın sarısı
Yarım çay bardağı kıyılmış fındık

Sütü bir tencereye alın. İçine yaş mayayı ekleyerek, eritin. Daha sonra 2 su bardağı unu ilave edin ve karıştırın. Kabın üzerine bir kapak kapatın ve sıcak bir yerde 10 dk mayalanmaya bırakın. Diğer tarafta bir kasede toz şekeri yumurtalarla birlikte köpük haline gelene dek çırpın.
Margarini eritip, ılımaya bırakın. Kalan unu yoğurma kabına alın. Üzerine mayalanmaya bıraktığınız unlu karışımı, toz şekerve yumurta karışımını, erimiş margarin, mahlebi ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun ve sıcak bir yerde mayalanmaya bırakın. Kabaran hamuru 3 eşit parçaya ayırın. Her bir parçayı elinizle yuvarlayarak, uzatın. Sonra hamurları saç örgüsü şeklinde örün ve yağlanmış fırın tepsisine alın. Üzerine çırpılmış yumurta sarısını sürün ve ince kıyılmış fındık serpin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana dek pişirin.


Paskalya

şelale
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 10.11.2010
Mesajlar: 24
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc57413
Gönderme Tarihi: 10.Kas.2010
1,864 defa indirildi / yazdırıldı




Pozcu Restore - Mersin

6 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket margarin
2 adet yumurta
1 paket yaş maya
1 yemek kaşığı tuz
1,5 bardak su
Yeteri kadar çörekotu

Derince bir kapta bütün malzemeler karıştırılarak kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğrulur. Yoğrulma işlemi bittikten sonra 15 dakika kadar mayalanmaya bırakılır. Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır, üçer parça hâlinde saç örgüsü gibi örülerek birleştirilir. Üzerine yumurta sarısı ve çörekotu atılarak mayalanmaya bırakılır. Mayalanmış paskalya daha önceden 200 derece ısıtılmış olan fırına sürülerek üzeri kızarana kadar pişirilir. Soğuduktan sonra servis yapılır.

ML® Kaba Çörek (görsel)


Paskalya Çöreği

Palamut Pilaki
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 15.05.2010
Mesajlar: 42
Şehir: Bahçelievler Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc51699
Gönderme Tarihi: 16.May.2010
1,847 defa indirildi / yazdırıldı




8 su bardağı un
5 çorba kaşığı sadeyağ
6 yumurta
1 su bardağı toz şeker
2 çay kaşığı mahlep
1 çay kaşığı toz maya
1 çay kaşığı tuz
2 su bardağı ılık su

Unun ortası havuz şeklinde açılır. Maya ılık suda eritilerek buraya dökülür, hamur haline getirilir. Yarım saat dinlendirildikten sonra yumurtalardan biri ayrılıp geri kalan tüm malzemeler eklenir ve toz şeker eriyinceye kadar iyice yoğurulur. İki saat dinlenmeye bırakılır.


ML® Eylül Güneşi için tıklayın


ML® Rus Bohçası (görsel)


Paskalya Çöreği

Yemek Tarifleri
Robot

Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595
Şehir: Türkiye
Kısa URL: https://ml.md/lc44009
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2009
1,819 defa indirildi / yazdırıldı




İnstant kurumaya - 1/2 paket
Un 4.5 su bardağı - 500 gr.
Süt-su 5 su bardağı 300 gr.
Yumurta 1 adet
Tuz 1 tatlı kaşığı 8 gr.
Toz şeker 2 yemek kaşığı - 40 gr.
Margarin 50 gr.
Üzeri için:
Susam veya çörekotu
Bir miktar Yumurta sarısı

Hamur malzemelerinin tamamı karıştırılarak homojen bir hamur yoğurulur. 20 dk. dinlendirilir. Hamur 5 eşit parçaya bölünür. Her bir bezeden örgülü şekiller verilerek yağlanmış tepsiye dizilir. Oda sıcaklığında yaklaşık 30-40 dk. kabarması için bekletilir. Daha sonra üzerine yumurta sarısı sürülerek susam veya çörekotu serpilir, 200 derecede ısıtılmış fırında 15 dk. pişirilir.


PASKALYA ÇÖREĞİ

mutfak perisi
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 24.12.2010
Mesajlar: 20
Şehir: Konya
Kısa URL: https://ml.md/lc58854
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2010
1,786 defa indirildi / yazdırıldı




500 gr. un
Maya
120 gr. pudra şekeri
120 gr. tereyağı
10 gr. mahlep
Yarım litre süt
3 adet yumurta
Tuz

Maya, sütle ezilir. 100 gr. un ilâve edilir. Yoğurulur. Kapak örtülerek ılık bir yerde mayalanmaya bırakılır. 400 gr. un hamur tahtasına elenir. Ortası açılır. Kenarlarına pudra şekeri, mahlep tuz serpilir. Ortasına tereyağı, maya konur. İki yumurta kırarak ilâve edilir. Ortadakiler ezildikten sonra un çekerek yoğurulur. Yaş bez örtülerek ılık yerde bir daha mayalandıktan sonra yumurtadan daha büyük parçalara bölünür. Avuç arasında muntazam bir şekilde yuvarlanır. Tahta üzerinde, ortası üç, uçları bir santimetre çapında, 20 cm. boyunda silindirler yapılır. Bu silindirlerin üç parçası bir araya getirilerek saç örgüsü şeklinde çörekler yapılır. Hafifçe yağlanmış tepsilere 5 - 6 cm. ara ile dizilir. Ilık bir yerde biraz daha mayalandırılır. Yumurta sarısı sürülür. Fırında pişirilir.


Paskalya Çöreği

Şükran Arık
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 24.06.2007
Mesajlar: 25
Şehir: Kayseri
Kısa URL: https://ml.md/lc71557
Gönderme Tarihi: 11.Oca.2012
1,768 defa indirildi / yazdırıldı




3 su bardağı un
20 gram yaş maya
1 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı tozşeker
125 gram tereyağı
2 adet yumurta
1 çorba kaşığı mahlep
Üzeri için:
1 adet yumurtanın sarısı
File fındık

Derin bir kabın içine unu koyup ortasını havuz gibi açın. Ortasına yaş mayayı koyup ılık su ile eritin. Üzerine tozşeker, margarin, yumurta ve mahlebi ekleyip unu katmadan diğer malzemeyi karıştırın. Daha sonra unu katın, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar tüm malzemeyi yoğurun. Hamuru 15 dakika dinlendirin ve 4 eşit parçaya ayırın. Her parçayı üçe bölün ve un serpilmiş tezgahın üzerinde 10 dakika dinlendirin. Hamurları avucunuzun içinde yuvarlayarak 15 cm uzunluğunda çubuklar elde edin. 3 adet çubuğu yan yana koyun ve uç kısımlarını birleştirin. Birbirinin içinden geçirip saç örgüsü şekli verin ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Kabarmaları için 15-20 dakika dinlendirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve file badem serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-30 dakika pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.


Paskalya Çöreği

bakiye
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 11.11.2011
Mesajlar: 72
Şehir: Amasya
Kısa URL: https://ml.md/lc69840
Gönderme Tarihi: 12.Kas.2011
1,734 defa indirildi / yazdırıldı




1 yemek kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tozşeker
1.5 su bardağı ılık süt
4 su bardağı un
100 greritilmiş tereyağı
2 adet yumurta
1 çay bardağı tozşeker
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı anason
1 adet yumurtanın sarısı
2 yemek kaşığı süt

Maya, 1 kaşık şeker ve ılık sütü bir kaseye alıp karıştırın. 15 dakika mayalanmaya bırakın. Elenmiş unu ekleyip yoğurun ve üzerini nemli bir bezle örtüp kabarıncaya kadar bekletin. Tereyağı, iki yumurta, tuz, şeker ve anasonu ilave edin. 10 dakika daha yoğurup yağlanmış bir kaba alın. Üzerini nemli bir bezle örtüp ılık bir yerde bekletin. Hamuru unlanmış bir zemine alıp tekrar yoğurun. 6 eşit bezeye ayırın. Her bezeden 30 santim uzunluğunda,rulo şeklinde çubuklar hazırlayın. 2 çubuğu birbirine verev olarak sarıp çember haline getirin ve uçlarını birleştirin. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Üç örgü hamuru çiçek şeklinde birleştirip yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerini Örtüp 45 dakika daha bekletin. Üstüne sütle karıştırılmış yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. Ilık servis yapın.


Paskalya Çöreği

rekortmen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.09.2011
Mesajlar: 46
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc68507
Gönderme Tarihi: 29.Eyl.2011
1,569 defa indirildi / yazdırıldı




Yarım paket margarin
Yarım su bardağı pudra şekeri
3 adet yumurta
2 tatlı kaşığı toz maya
2 tatlı kaşığı mahlep
1 su bardağı süt
1.5 tatlı kaşığı tuz
4.5 su bardağı un
Üzeri için:
Yumurta sarısı ve fındık

Karıştırma kabına unu alalım, havuz gibi açalım ortasına margarini(eritilmiş ve soğutulmuş) alalım, toz mayayı, yumurtayı, sütü (ılık olmalı) pudra şekerini ve mahlebi ilave edip yoğuralım. Yumuşak bir hamur elde edelim. Mayalanması için dinlendirelim. Dinlenen hamuru 9 eşit parçaya bölelim. Her parçayı elimizde ortası şişkin uçları ince şekiller verelim, 3 parçayı birleştirip saç örgüsü yapalım. 3 adet paskalya çöreğimiz olacak. İşlem bittikten sonra,ısıya dayanıklı fırın tepsisini yağlayalım.çörek hamurlarını alalım. Üzerine yumurta sarısını fırça yardımıyla sürelim fındık serperek. 200 derecelik fırında pişmeye bırakalım.


Paskalya Çöreği

dava adamı
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 17.08.2011
Mesajlar: 24
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc66924
Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2011
1,546 defa indirildi / yazdırıldı




Yarım kg. un
3 adet yumurta
1 kahve fincanı toz maya
1 çay bardağı ılık su
Bir tutam tuz
2 çorba kaşığı margarin
3/4 su bardağı pudraşekeri
1 çay kaşığı mahlep

Unu bir kaba eleyip, ortasını açın. Mayayı koyup, ılık suyun yarısıyla iyice ezin ve 2 dakika bekleyin. Ardından 2 adet yumurtayı, margarini, pudraşekerini ve mahlebi ekleyin. Kalan tuzu ve suyu koyup, kulak memesi yumuşaklığında yoğurun. Üzerini örtüp, ılık bir yerde 15 dakika dinlendirin. Üç parçaya bölün. Bir parçasını kalın, iki parçasını ince çubuklar haline getirin ve saç örgüsü şeklinde sarın. Yağlanmış tepsiye koyup, 10 dakika daha dinlendirin. Fırına vermeden önce üzerine kalan yumurtanın sarısını sürün. 175 dereceli fırında 30 dakika pişirin.


Paskalya Çöreği

Beki
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 29.08.2014
Mesajlar: 30
Şehir: Mardin
Kısa URL: https://ml.md/lc101213
Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2014
1,509 defa indirildi / yazdırıldı




3 su bardağı un
10 gram yaş maya
1 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı toz şeker
125 gram tereyağı
2 adet yumurta
1 çorba kaşığı mahlep
Üzeri için:
1 adet yumurtanın sarısı
File fındık ya da badem

Derin bir kabın içine unu koyup ortasını havuz gibi açın. Ortasına yaş mayayı koyup ılık suyla eritin. Üzerine toz şeker, yağ, yumurta ve mahlebi ekleyip, unu katmadan diğer malzemeyi karıştırın. Daha sonra unu katıp, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar tüm malzemeyi yoğurun. Hamuru 15 dakika dinlendirin ve 4 eşit parçaya ayırın. Her parçayı üçe bölün ve un serpilmiş tezgâhın üzerinde 10 dakika dinlendirin. Hamurları avucunuzun içinde yuvarlayarak 15 cm uzunluğunda çubuklar elde edin. 3 adet çubuğu yan yana koyun ve uç kısımlarını birleştirin. Birbirinin içinden geçirip saç örgüsü şekli verin ve yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Kabarmaları için 15-20 dakika dinlendirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve file badem serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-30 dakika pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.



Paskalya Çöreği

abi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 31.10.2016
Mesajlar: 62
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc141804
Gönderme Tarihi: 07.Nis.2019
1,457 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet yumurta
5 bardak un
1 bardak pudra şekeri
3 yemek kaşığı tereyağı
3 tatlı kaşığı mahlep
2 tatlı kaşığı yaş maya
1 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı fındık içi
Tuz

Derin bir kaba ılık süt ve yaş mayayı koyup, karıştırın. Sırayla şeker, yağ, yumurta, mahlep ve bir tutam tuz atın. Unu yavaş yavaş karıştırarak yumuşak bir hamur tutun. Üstünü örtüp 45 dakika bekletin.
Hamur kabarınca 9 eşit parçaya bölün, her parçaya çubuk şeklini verin. Çubuklardan üçünü saç örgü yapın. Yağlanmış tepsiye 3 adet paskalya çöreğini sıralayın. Üstlerine yumurta sarısı sürüp fındık serpin.
175 derecelik fırında 30 dakika pişirin.



PASKALYA ÇÖREĞİ

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc94921
Gönderme Tarihi: 06.Oca.2014
1,396 defa indirildi / yazdırıldı




500 GRAM UN
3 YUMURTA
1 ÇORBA KAŞIĞI MARGARİN
5 TATLI KAŞIĞI PUDRA ŞEKERİ
1 KAHVE KAŞIĞI TOZ MAYA
1 ÇAY BARDAĞI ILIK SU
2 ÇAY KAŞIĞI MAHLEP
1 FİSKE TUZ
2 YEMEK KAŞIĞI FİLE FINDIK

UNU ELEYİP ORTASINI AÇIN VE MAYAYI KOYUN SUYUN YARISI İLE İYİCE EZİN ÜZERİNE UN SERPİN BİRAZ BEKLEYİN UNUN ÜZERİ ÇATLAYINCA YUMURTAYI YAĞI PUDRA ŞEKERİNİ MAHLEP VE TUZU KOYUP KALAN SU İLE KULAK MEMESİ KIVAMINDA HAMUR YAPIN ÜZERİNİ ÖRTÜP 15 20 DAKİKA DİNLENDİRİN MAYALANAN HAMURU 12 EŞİT PARÇAYA AYIRIN EŞİT ÇUBUKLAR YAPIN 3 ÇUBUĞU BİRLEŞTİRİN SAÇ ÖRGÜSÜ ÖRÜN YAĞLI KAĞITLI TEPSİYE DİZİP 15 20 DAKİKA MAYALANDIRIN ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜP FINDIK SERPİN ORTA HARARETLİ FIRINDA 170 180 DERECEDE 20 25 DAKİKA PİŞİRİN.


Paskalya Çöreği

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc108687
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2015
1,373 defa indirildi / yazdırıldı




1 küçük paket yaş maya
2 su bardağı süt
5 çorba kaşığı tozşeker
4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı mahlep
1 su bardağı sıvı yağ
1 yumurta sarısı
100 gram fındık

Mayayı, ılık sütte eritin. Mayalı süt, şeker, un, mahlep ve sıvı yağı karıştırıp yoğurarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Hamurun üzerini örtüp, kabarması için, oda sıcaklığında en az 2 saat bekletin.
Hamurdan parçalar koparın. Her parçayı uzun, rulo haline getirdikten sonra düğüm yapın. Bir ucu altta, bir ucu üstte gelecek şekilde birleştirin.
Çörekleri aralıklı olarak yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, ince kıyılmış findik serpin. Ilık fırında 10 dakika bekletin.
Paskalya çöreklerini 200 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra yarım saat sonra servis yapın.



Paskalya Çöreği

gülüver
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 03.01.2014
Mesajlar: 21
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc94877
Gönderme Tarihi: 03.Oca.2014
1,322 defa indirildi / yazdırıldı




5 su bardağı Un
Bir paket Instant Maya
125 gram Yumuşak margarin
Yarım çay bardağı Toz şeker
1 Yumurta
1 su bardağı Ilık süt
1 Yumurta sarısı

Unu eleyip maya ile karıştırın. Üzerine margarin, toz şeker, yumurta ve ılık sütü ekleyip yaklaşık 5-10 dakika yoğurun. Üzerini kapatıp oda sıcaklığında hamur hacmi iki katına çıkıncaya kadar (yaklaşık 40-50 dakika) bekletin. Süre sonunda hamuru 21 eşit parçaya bölün, her birini 15 cm boyunda uzatın. Bu hamurları üçerli olarak saç örgüsü şeklinde gevşek örün. Fırın tepsisine aralıklı sıralayın, üzerini kapatıp 30 dakika bekletin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve pişirin.






Paskalya Çöreği Tarifleri Kete Tarifleri



(51 adet Paskalya Çöreği 2,344,904 defa bakıldı)

Sayfa: « Önceki  1, 2, 3  Sonraki »


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort