| 
 
 
 | 
Paskalya Çöreği | 
  | 
acara 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.07.2005 
Mesajlar: 143 Şehir: Mordoğan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc287 
Gönderme Tarihi: 09.Eyl.2005 
3,598 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım paket margarin
 
Yarım su bardağı pudra şekeri
 
3 adet yumurta
 
2 tatlı kaşığı toz maya
 
2 tatlı kaşığı mahlep
 
1 su bardağı süt
 
1,5 tatlı kaşığı tuz
 
4,5 su bardağı un
 
 
Unun ortası havuz gibi açılır, ortasına toz maya, erimiş soğumuş margarin, yumurta, pudra şekeri, ılık süt, mahlep koyularak yumuşak bir hamur elde edilir, üzeri kapalı olarak ılık bir yerde mayalandırılır. Mayalandıktan sonra 9 eşit parçaya bölünür ve her parçası ortası şişkin, kenarları ince çubuklar halinde yuvarlanır. 3 tanesi bir araya getirilirp saç örgüsü yapılır, tepsiye dizilir, üzerlerin yumurta sarısı sürülür, fındık serpilir, 200 derece kızgın fırına sürülür, kızarana kadar pişirilir.
 
 
 ML® Paskalya Çöreği için tıklayın
 
 
  
 | 
Paskalya Çöreği | 
  | 
Eylül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.09.2005 
Mesajlar: 48 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc415 
Gönderme Tarihi: 22.Eyl.2005 
3,483 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 Su bardağı toz maya
 
4 su bardağı un
 
Çeyrek bardak süt
 
125 gr. tereyağı
 
8 adet yumurta
 
1 kaşık mahlep
 
1,5 su bardağı pudra şekeri
 
100 gr. kıyılmış badem
 
 
Büyük bir tencere içine toz maya çeyrek su bardağı sıcak su ile karıştırılır, un ilave edilerek sulu bir hamur yapılır. Üzerine un serpilerel tencerenin ağzı kapatılır. Elenmiş un, yumurta, pudraşekeri, mahlep, süt, eritilmiş yağ maya ile beraber karıştırılır ve hamur savura savura dövülür. Hamur ne kadar dövülürse o kadar iyi olur. Üzeri kapanır, 1 - 2 saat kabarmaya bırakılır. Hamur tahtası üzerine hafif un serpilir hamur alınır. Küçük parçalara kesilir, uzatılır. Saç gibi örülerek 2 ucu birleştirilir, fırın tepsisine konur. Üzerine yumurta sarısı sürülür, kıyılmış iç badem serpilir, orta ateşli fırında pişirilir.
 
 
 ML® Tandır Çöreği için tıklayın
 
 
  
 | 
PASKALYA ÇÖREĞİ | 
  | 
Bahariye 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.03.2006 
Mesajlar: 89 Şehir: Kadikoy | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1425 
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2006 
6,552 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER:
 
4,5 su bardağı un
 
3 yumurta (1 yumurta sarısı üzerine sürmek için ayrılacak)
 
1,5 su bardağı pudra şeker
 
Yarım küçük paket margarin (65 gr.)
 
2 tatlı kaşığı yaş maya
 
2- 3 tatlı kaşığı mahlep
 
2- 2,5 kahve fincanı süt
 
1 çorba kaşığı fındık içi
 
Yarım kahve kaşığı tuz 
 
 
YAPILIŞI:
 
1- Un elenir. Ortasına ılık sütle ezilmiş maya, yağ yumurta, pudra şeker, tuz, mahlep konur yumuşak bir hamur yoğrulur.
 
2- Üzeri örtülüp ılık bir yerde mayalandırılır.
 
3- Hamur iki misli kabarınca dokuz parçaya ayrılır. Her parça, ortası şişkin kenarları ince çubuklar halinde yuvarlanır (20 cm).
 
4- Üç tanesi bir araya getirilip saç örgüsü yapılır. Yağlanmış tepsiye konup biraz daha mayalandırılır.
 
5- Üzerine yumurta sarısı sürülüp kıyılmış fındık serpilir. Orta hararetli fırında pişirilir.
 
6- Yumuşak kalması için bir tencereye alınır, üzerine ünce bir peçete, sonra da kapağı örtülür.
 
 
Not: Üzerine süreceğiniz yumurta sarısına 2- 3 damla pekmez koyarsanız daha güzel kızarır.
 
 
 ML® Dökme Çörek için tıklayın
 
 
  
 | 
PASKALYA | 
  | 
Gülendam 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.03.2006 
Mesajlar: 79 Şehir: Balıkesir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2772 
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2006 
3,323 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
3 adet yumurta 
 
2.5 fincan ılık süt 
 
1 su bardağı pudra şekeri 
 
1/2 paket erıtılmiş margarin 
 
2 kaşık marmelat 
 
5-5.5 bardak un 
 
1 küçük maya 
 
 
HAZIRLANIŞI
 
Mayayı ılık sütte eritin, diğer malzemeleri de koyarak hamuru mayalanmaya bırakın.(hamur çok yumuşak olma ki -kulak memesinden daha yumuşak-nerdeyse ele yapışacak) hamur mayalanınca hamura saç örgüsü şekli vererek üzerine yumurta sarısı sürün. İsterseniz yumurtanın üstüne fındık veya ceviz kırığı koyabilirsiniz, orta hararetli fırında 20 dak. pişirin
 
 
 ML® Puro için tıklayın
 
 
  
 | 
Paskalya Çöreği | 
  | 
HandeT 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.06.2005 
Mesajlar: 41 Şehir: Urfa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4308 
Gönderme Tarihi: 29.May.2006 
3,366 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
Mayali hamur için :
 
4.5 Su bardagi un
 
1 Su bardagi ilik süt
 
1 Kahve fincani tozseker
 
1 Adet yumurta
 
1 Kahve fincani margarin
 
3 Tatli kasigi toz maya
 
1 Çay kasigi tuz
 
Üzerine sürmek için : 1 adet yumurta sarisi
 
Arzuya göre üzerine susam veya çörekotu da serpebilirsiniz.
 
 
YAPILIŞI
 
Bir kapta mayali hamur malzemelerini karistirip hamur elde edin.
 
Üzerini temiz bir bezle örtüp 20-25 dakika sicak bir yerde dinlendirin.
 
Hamuru 5 parçaya bölün ve her birini elinizle yuvarlayip genis bir rulo yapin.
 
Dilediginiz biçimde örgü sekilleri verip yaglanmis firin tepsisine dizin ve 25 dakika dinlendirin.
 
Üzerine yumurta sarisi sürün.
 
Arzuya göre üzerine çörekotu da serpebilirsiniz.
 
200 dereceli önceden isitilmis firinda 15 dakika pisirin.
 
 
 ML® Tatlı S Çörek için tıklayın
 
 
  
 | 
Paskalya Çöreği | 
  | 
tolky 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.04.2006 
Mesajlar: 54 Şehir: istanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc5213 
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2006 
3,228 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
1 Kg Elenmiş Un
 
350 gr. Ilık Su
 
40 gr Maya
 
300 gr Pudra Şekeri, yoksa Toz Şeker
 
4 Adet Bütün Yumurta
 
2 Adet Yumurta Sarısı
 
1/2 Tatlı Kaşığı Mahlep
 
1 Çay Kaşığı Tuz
 
250 gr Erimiş, Suyu Alınmış Hafif Ilık Yağ
 
 
YAPILIŞI
 
Suyu bir kaba koyup içine şekerden 2 çay kaşığı ve mayayı ilave ediniz.
 
Maya eriyinciye kadar karıştırıp unun üçte birinden biraz fazlasını ilave ediniz. Karıştırarak yumuşak bir hamur yapınız ve üzerine kendi unundan biraz un serpip kabın üzerini kapatarak 20 dakika mayalandırınız. Sonra içine mahlep, tuz, şeker ve yumurtaları teker teker ilave ederek elinizle çalkalamadan 4 dakika çırparak yoğurup erimiş yağı ve kalan unu ilave edip karıştırınız.
 
Birbirlerine tamamen karıştırıp yediriniz. Fakat fazla yoğurmayınız. Kabın üzerini tekrar kapatıp 1-1.5 saat mayalanmaya bırakınız.
 
Mayası gelince hamurun uçlarını ortasın doğru elinizle çekip üzerine hafifçe bastırınız ve tekrar kapağını kapatarak 45 dakika daha mayalanmaya bırakınız. Sonra hafif un serpilmiş düz bir satıha veya hamur tahtasına çıkarıp 2 veya 3 eşit parçaya bölüp yoğurmadan elinizle yuvarlak şekil veriniz.
 
Hamurun tabak gibi açılacağını hesap ederek altına biraz genişce bir parşömen kağıdı hazırlayın ve hamuru kağıdın tam ortasına koyunuz ve elinizle bastırarak düzgün bir tabak gibi 1 cm kalınlığında hamuru açınız ve fırın tepsisine koyup diğerlerini de aynı şekilde hazırlayıp fırın tepsisine yerleştiriniz ve üzerlerine bastırmadan bir bez kapatıp 30-45 dakika ılık yerde mayalanmaya bırakınız. Sonra üzerine çırpılmış yumurtayı bir fırça ile bastırmadan hafifçe sürüp önce 15 dakika hızlı sonra 15 dakika ortadan hızlı fırında pişiriniz. Hamur daha büyük olursa pişiş müddeti 45 dakikaya kadar çıkar.
 
 
 ML® Milföy Çöreği için tıklayın
 
  
 | 
PASKALYA ÇÖREĞİ | 
  | 
Anne 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.07.2006 
Mesajlar: 368 Şehir: Turkey | 
Kısa URL: https://ml.md/lc6340 
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2006 
3,075 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler
 
3 Adet yumurta
 
Yarım bardak pudra şekeri
 
125 gr margarin
 
2 Tatlı kaşığı toz maya
 
3 tatlı kaşığı mahlep
 
2 fincan süt
 
1 Çorba kaşığı tuz
 
4.5 su bardağı un
 
 
Yapılışı
 
Unun ortasına toz maya, yağ, yumurta, pudra şekeri, tuz ve mahlep koyularak yumuşak bir hamur elde edilir. Ilık bir yerde mayalanır. Mayalandıktan sonra dokuz eşit parçaya bölün ve her parçayı ortası şişkin kenarları ince çubuklar halinde yuvarlayın. Üç tanesi bir araya getirilip saç örgüsü yapın ve  tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı ve fındık serperek fırına sürün.
 
 
 ML® Acı Çörek için tıklayın
 
  
 | 
Paskalya | 
  | 
Nimet Hanım 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.10.2006 
Mesajlar: 149
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc7744 
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2006 
3,374 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler:
 
500 gram un,
 
250 gram süt,
 
1 kahve fincanı tozşeker,
 
1 yumurta,
 
50 gram margarin,
 
yeterince tuz,
 
2 kesmeşeker kadar yaş maya,
 
1 yemek kaşığı tozşeker,
 
ılık su
 
1 yumurta sarısı.
 
 
Hazırlanışı:
 
Un, süt ve yumurta margarinle yoğrulur. Bir kahve fincanı ılık suya, maya ve bir yemek kaşığı tozşeker konularak maya hazırlanır ve hamura eklenir. Hamur 20-25 dakika dinlendirilir. Sonra 5'e bölünür. Oklava gibi 20-30 santim uzatarak örgülü şekiller verilir. Yağlanmış tepsiye dizilir ve kabarması beklenir. Daha sonra üzerine yumurta sarısı sürülerek ısıtılmış fırında 15 dakika pişirilir.
 
 
 ML® Pide Çöreği için tıklayın
 
  
 | 
PASKALYA ÇÖREĞİ | 
  | 
fert 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.11.2006 
Mesajlar: 35 Şehir: nice | 
Kısa URL: https://ml.md/lc8893 
Gönderme Tarihi: 25.Kas.2006 
2,995 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
4 1/2 su bardağı un (500 gr.)
 
1 1/4 su bardağı süt (250 gr.)
 
1 kahve fincanı toz şeker (50 gr.)
 
1 adet yumurta
 
1/5 paket margarin (50 gr.)
 
3/4 dolu çorba kaşığı kuru
 
Pakmaya (12 gr.)
 
1/4 çorba kaşığı tuz (8 gr.)
 
1 adet yumurta sarısı (üzerine sürmek için)
 
 
Hamuru hazırlayıp 20-25 dakika sıcak bir yerde dinlendirdikten sonra 5'e bölüp herbirine istediğiniz örgülü şekilleri vererek yağlanmış tepsiye dizin ve 30 dakika dinlendirin. Daha sonra üzerine yumurta sarısı sürerek 200°C ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dakika pişirin.
 
 
ML® Üçgen Çörek (görsel)
 
  
 | 
Paskalya Çöreği | 
  | 
Asegul 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 157 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc10767 
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2007 
3,049 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Kullanılacak malzeme: 
 
2 su bardağı un, 
 
125 gr tereyağı, 50 gr maya, 
 
1/4 bardak ılık su (maya için), 
 
1/4 bardak ılık su (hamur için), 
 
3/5 su bardağı pudraşekeri, 
 
1 çay kaşığı mahlep, 
 
3 yumurta.
 
Üzeri için: 
 
1 yumurtanın sarısı, 
 
25 gr kavrulmuş badem içi. 
 
 
Yapılışı: 2 su bardağı un elenir, dörtte biri bir kaba alınarak ortası çukurlaştırılır. Maya, 1/4 bardak ılık suda eritildikten sonra, hamurun ortasına boşaltılır, karışım yoğurularak oldukça sıkı hamur yapılır. Soba yanı gibi sıcak bir ortamda 30 dakika kadar dinlendirilerek kabartılır. Hamur kabarınca, kalan un yoğurma mermerinin üzerine boşaltılır, ortası çukuriaştırılarak pudraşeker, mahlep, yumurta ve parçalara bölünmüş olarak mayalanmış hamur konur. îyice yumuşatılmış tereyağı da ilave edildikten sonra 1/4 bardak sudan ara ara damlatılarak karışım iyice yoğurulur. Hamur, kıvamını bulunca yuvarlanıp bir kaba konur. Üzerine nemli bir bez örttükten sonra, sıcak bir yerde 4 saat dinlendirilir. Bu süre sonunda, hafifçe kabarmış olan hamur, hamur yoğurma mermerinde elle yuvarlanarak uzunca bir hale getirilir ve 12 eşit parçaya bölünür. Her parça, avuç içinde yuvarlanır ve tepsiye konup 30 dakika daha dinlendirilir. Bu süre sonunda, hamurlar teker teker hamur yoğurma mermerine alınır ve iki avuç arasında yuvarlanarak ortaların kalınca, uçları daha ince olacak biçimde 20 cm kadar uzatılır. Her hamur parçasının uçlarını daha ince yapabilmek için, uç kısımlarını avuç içinde daha çok bastırarak yuvarlamak gerekir. Bütün paçalar uzatılınca, üçer üçer alınır, yan yana konan üç parça, saç örer gibi örülür. Her iki ucundan bastırılarak yapıştırılır. Fırın tepsisine yağlı kâğıt serilir, hafifçe unladıktan sonra hazırlanmış çörekler bu kâğıdın üzerine aralıklı olarak sıralanır. Tepsi, ısıtıldıktan sonra söndürülmüş fırında, 2 saat kadar tutulup hamurların biraz daha kabarması sağlanır. 2 saat sonra tepsi fırından çıkarılır, ortadan ikiye açılmış badem içleri hamurların üzerine gömercesine gelişigüzel yerleştirilir. Bir yumurta çukurca bir kapta çırpıldıktan sonra fırçayla hamurların üzerine sürülür. Tepsi orta ısılı fırına sürülür. Çörekler nar gibi kızarınca (çörekler 30 dakika kadar fırında kalmalıdır) tepsi fırından alınır. Çörekler soğuyunca, kâğıttan ayrılır ve 18-24 saat kadar dinlendirildikten sonra servis yapılır.
 
 
 ML® Ispanaklı Çörek için tıklayın
 
  
 | 
Paskalya Çöreği | 
  | 
VENÜS 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.08.2007 
Mesajlar: 20 Şehir: Venüs | 
Kısa URL: https://ml.md/lc17212 
Gönderme Tarihi: 21.Ağu.2007 
3,077 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
8.5 su bardağı un
 
2 su bardağı tozşeker
 
250 gram margarin
 
1 paket yaş maya
 
5 adet yumurta
 
10 adet kakule
 
1 çorba kaşığı mahlep
 
Yarım su bardağı süt
 
Üzerine:
 
Dövülmüş fındık veya badem
 
 
Küçük bir tencereye yarım su bardağı sütü alın. içine bir küçük paket yaş mayayı ekleyerek, eritin. Eriyen mayanın üzerine 2 su bardağı un ekleyin ve karıştırın. Kabın üzerine bir kapak kapatın. Sıcak bir yerde 10 dakika mayalanmaya bırakın. Başka bir kapta iki su bardağı şekeri, 4 adet yumurta ile köpük haline gelene kadar çırpın. Küçük bir tencerede 250 gram margarini eritin. Soğumaya bırakın. Kalan unu, hamur yoğuracağınız kaba alın. Üzerine mayalanmaya bıraktığınız unlu karışımı, şeker ve yumurta karışımını, erimiş margarini, mahlebi ve kabukları temizlenrnjş, toz haline getirilmiş kakuleyi ekleyin. Malzemeler özleşene dek yoğurun. Hafif yapışkan hamuru iyice yoğurduktan sonra sıcak bir yerde tekrar mayalanmaya bırakın. Mayalanıp kabaran hamuru 3 eşit parçaya ayırın. Her parçayı elinizde yuvarlayarak, uzatın. Sonra hamurları saç örgüsü şeklinde örün. Üzerine bir fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün. Dövülmüş fındık veya badem serpiştirin. Önceden ısıtılmış orta dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin.
 
 
 ML® Linz Çöreği için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 10.08.2021
  
 | 
Paskalya Çöreği | 
  | 
yüzbaşınınkızı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.06.2007 
Mesajlar: 42 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc17336 
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2007 
3,384 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 tatlı kaşığı toz maya
 
2 adet yumurta
 
Yarım paket margarin
 
1 çay bardağı süt
 
1 çay bardağı su
 
1 çay bardağı pudra şekeri
 
alabildiği kadar un
 
1 tatlı kaşığı mahlep
 
Üzeri İçin;
 
Dövülmüş badem
 
 
Maya, ılık su, bir tutam pudra şekeri karıştırılır, 10 dakika bekletilir, üzerine erimiş ılımış margarin, 1 tam yumurta, 1 yumurtanın beyazı, süt, mahlep ve yumuşak bir kıvam alana kadar elenmiş un katarak, yoğrulur. Hamur 1 saat kadar dinlendirildikten sonra, 6 eşit parçaya bölünür, 3 parça 1 karış boyunda çubuk yapılır, üçünü ucu birleştirilir, saç örgüsü gibi örülür, biten ucu birleştirilir, yağlanmış tepsiye konur, kalan 3 parçada aynı şekilde örülür. Paskalyalar fırına vermeden önce yarım saat daha bekletilir, üzerine yumurta sarısı sürüldükten sonra badem serpilir, 200 derece fırında kıpkırmızı olana kadar pişirilir.
 
 
 ML® Üçgen Çörek için tıklayın
 
  
 | 
Paskalya Çöreği | 
  | 
elvan 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.09.2007 
Mesajlar: 24
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc17499 
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2007 
3,052 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
10-12 kişilik Gerekli malzeme:
 
4.5 su bardağı un
 
1 su bardağı süt
 
1 kahve fincanı tozşeker
 
1 yumurta
 
1 kahve fincanı margarin
 
3 tatlı kaşığı kuru maya
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 yumurta sarısı (üzerine sürmek için)
 
 
Un, süt, tozşeker, 1 yumurta, margarin, kuru maya ve tuzu elerin bir kapta karıştırıp yoğurun. Üzerini örtüp sıcak bir ortamda 20-25 dakika dinlendirin.
 
Dinlenmiş hamuru 5 parçaya bölün ve herbirine örgü şeklini verin. Yağlanmış fırın tepsisine dizip 30 dakika dinlendirin.
 
Hamurların üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.
 
 
 ML® Vişneli Çörek için tıklayın
 
  
 | 
Paskalya çöreği | 
  | 
cavidan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.09.2007 
Mesajlar: 51
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc17694 
Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2007 
3,096 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
yarım su bardağı süt, 
 
1 küçük paket yaş maya, 
 
8,5 su bardağı un
 
2 su bardatğı tozşeker
 
4 adet yumurta,
 
250 gram margarin
 
15 adet kakule, 
 
1 çorba kasıp mahlep, 
 
üzerine: 
 
1 adet yumurtanın sarısı,
 
ince kıyılmış fındık
 
 
Bir tencereye sütü alın. İçine yaş mayayı ekleyerek, eritin. Eriyen mayanın üzerine 2 su bardağı unu ekleyin ve karıştırın. Kabın üzerine bir kapak kapatın. Sıcak bir yerde 10 dakika mayalanmaya bırakın. Başka bir kapta tozşekeri, yumurtalarla köpük haline gelene dek çırpın. Küçük bir tencerede margarini eritin. Soğumaya bırakın. Kalan unu hamur yoğuracağınız kaba alın. Üzerine mayalanmaya bıraktığınız unlu karışımı, şeker ve yumurta karışımını, erimiş margarini, mahlepi ve kabukları temizlenmiş, toz haline getirilmiş kakuleleri ekleyin. Malzemeler özleşene dek yoğurun. Hafif yapışkan hamuru iyice yoğurduktan sonra sıcak bir yerde tekrar mayalanana dek bekletin. Mayalanıp, kabaran hamuru 3 eşit parçaya ayırın. Her parçayı elinizde yuvarlayarak, uzatın. Sonra hamurları saç örgüsü şeklinde örün. Üzerine yumurta sarısı sürün. İnce kıyılmış fındık serpin. Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında üzeri kızarana dek pişirin.
 
 
 ML® Nuriş Çöreği için tıklayın
 
  
 | 
PASKALYA ÇÖREĞİ | 
  | 
özgülarıca 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.10.2007 
Mesajlar: 135 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc18497 
Gönderme Tarihi: 19.Ekm.2007 
3,045 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket yaş maya
 
1 su bardağı süt
 
1 çay bardağı pudra şekeri
 
1 paket margarin
 
1 tatlı kaşığı mahlep
 
1 fiske tuz
 
Alabildiği kadar un
 
Üzeri için:
 
1 çay bardağı fındık
 
 
Ilık sütün içine maya ve pudra şekeri konur, eritilir. Üzerine yumuşak margarin, mahlep, 1 yumurta, 1 yumurta beyazı ( sarısı üzeri için ayrılır) ve ele yapışmayan kıvam alana kadar un eklenerek yoğrulur. Hamur ağzı kapalı olarak 1 saat dinlendirilir. Süre sonunda 6 parçaya bölünür. Her parça çubuk yapılır. 3'ü bir araya getirilir. Saç örgüsü yapılır. Diğer 3 parça da aynı biçimlendirilir. Yağlanmış tepside 20 dakika daha dinlendirilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Fındık serpilir. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
 
 
 ML® Kabaklı Çörek için tıklayın
 
  
 | 
PASKALYA ÇÖREĞİ | 
  | 
astronot 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.02.2008 
Mesajlar: 38 Şehir: İzmit | 
Kısa URL: https://ml.md/lc21429 
Gönderme Tarihi: 17.Şub.2008 
3,085 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 su bardağı un
 
1,5 kibrit kutusu kadar yaş maya
 
1/2 su bardağı pudra şekeri
 
1/4 su bardağı süt
 
Bir fiske tuz
 
3 yumurta
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
1 çorba kaşığı kıyılmış fındık
 
1 tatlı kaşığı mahlep
 
 
Mayayı ılık sütle ıslatınız. Unu derin bir kaba eleyip ortasını açınız. Mahlep, yağ, sütlü maya, pudra şekeri, tuz ve yumurta (birisinin sarısını ayırınız) koyup yumuşak bir hamur yapınız. Kapağını örterek ılık  bir yerde  hacminin 2 misli oluncaya kadar mayalandırınız.
 
 
 ML® Kaşarlı Lokum için tıklayın
 
  
 | 
PASKALYA | 
  | 
Suzanna 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.04.2008 
Mesajlar: 28 Şehir: Roma | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23074 
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2008 
2,826 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme:
 
5 kaşık margarin
 
6 adet yumurta
 
8 su bardağı un
 
1 su bardağı şeker
 
2 çay kaşığı mahlep
 
1 çay kaşığı maya
 
1 çay kaşığı tuz
 
2 su bardağı ılık su
 
 
Yapılışı:
 
Unun ortasını açıp, mayayı ılık suda eritip, dökün. Hamuru yapıp, yarım saat dinlendirin. Yumurtanın birini ayırıp, diğer malzemeleri katın. Şeker eriyinceye kadar yoğurun. İki saat dinlendirin. Şekil verip, çırpılmış yumurta sürün ve fırına verin.
 
 
 ML® Biberli Çörek için tıklayın
 
  
 | 
PASKALYA ÇÖREĞİ | 
  | 
kahveci güzeli 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.05.2008 
Mesajlar: 20 Şehir: Antalya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23717 
Gönderme Tarihi: 09.May.2008 
2,579 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme:
 
2 su bardağı süt
 
1 tatlı kaşığı mahlep
 
3 yumurta
 
1 çay kaşığı tuz
 
30 gr yaş hamur mayası
 
1 su bardağı tereyağı ve sıvı yağ karışımı
 
2 çay bardağı şeker
 
aldığı kadar un (tahminen 1 kilo)
 
 
Yapılışı:
 
Süt, maya, yumurta, tuz, mahlep, şeker, tereyağı, biraz da un katarak kek gibi çırpılıp mayalandırılmaya bırakılır. Mayalandıktan sonra tekrar un katarak normal bir kıvamda yoğrulur, mayalandırılmaya bırakılır. Kabarınca 5'e bölünür. Her bir parça üçe bölünür. Uzun uzun yuvarlanıp örülür. Yağlanmış tepsiye dizilir. Diğerleri de aynı şekilde hazırlanır. Üzerine yumurta sarısı ve kırılmış fındık, fıstık serpilir. Yarım saat tepsi mayası verdirilir. Kızgın fırına verilir.
 
 
 ML® Soğanlı Patates Çöreği için tıklayın
 
  
 | 
Paskalya Çöreği | 
  | 
Neslihan Sak 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.08.2008 
Mesajlar: 23 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc26610 
Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2008 
2,444 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet yumurta (1 sarı üzeri için)
 
Yarım paket tereyağı (eritilmiş)
 
1 paket instant maya
 
2 su bardağı süt
 
1 çorba kaşığı pudra şekeri
 
Alabildiği kadar un
 
 
Malzemeyle yumuşak bir hamur yapılır. 1 saat kadar dinlendirdikten sonra 6 eşit parçaya ayrılır. Her parça 1 karış boyunda çubuk yapılır. 3'ü bir araya getirilir, gevşek bir saç örgüsü yapılır. Hazırlanan 2 adet çöreğin üzerine yumurta sarısı sürülür, fındık serpilir. Tepsiye yerleştirilir. Önceden ısıtılmış 190 derece fırındakızarana kadar pişirilir.
 
 
 ML® Pandufla için tıklayın
 
  
 | 
PASKALYA ÇÖREĞİ | 
  | 
amber 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.06.2009 
Mesajlar: 22 Şehir: Aydın | 
Kısa URL: https://ml.md/lc37597 
Gönderme Tarihi: 22.Haz.2009 
2,800 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemesi:
 
600 gr. un
 
3 adet yumurta
 
50 gr. margarin
 
100 gr. pudra şekeri
 
1 kahve kaşığı toz maya
 
1 çay bardağı ılık su
 
1 çay kaşığı mahlep
 
1 çay kaşığı kıyılmış fındık
 
1 tutam tuz.
 
 
Hazırlanışı:
 
Hamur tahtasına unu eleyin. Ortasını açarak mayayı koyun, suyun yarısı ile iyice ezin. Etrafından unları alarak mayanın üzerini örtün. 10-15 dakika bekletin. Unun üzeri çatlayınca tekrar ortayı açıp ortasına 2 yumurtayı, yağı, etrafına pudra şekeri, mahlebi, tuzu koyup kalan su ile yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. Özerini örtüp ılık bir yerde 15-20 dakika dinlendirin. Mayalanınca, hamuru tekrar bir iki defa daha yoğurup 12 eşit parçaya ayırın. Her parçadan unlanmış tahta üzerinde ortası biraz kalın, kenarları ince 15-20 cm. boyunda çubuklar hazırlayın. Sonra üç çubuğu uçlarından biraz birleştirip diğer kısımları gevşekçe saç örgüsü şeklinde sarın. Hafif yağlanmış tepsiye dizip tekrar ılık bir yerde 15-20 dakika daha mayalandırın. Mayalanınca üzerine yumurta sarısı sürüp, orta hararetli fırında 30-35 dakika pişirin.
 
 
Not: Paskalya çöreğinin yumuşak ve lezzetli olması için hamuru bir kaç kez mayalandırmak gerekir. Verdiğimiz süre hamurun kabarması için yeterli değilse, mayalanması için hamuru biraz daha fazla bekletebilirsiniz.
 
 
 ML® Nal Çöreği için tıklayın
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |