| 
 
 
 | 
Paşa Pilavı | 
  | 
siyami 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 26.09.2006 
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc88897 
Gönderme Tarihi: 01.May.2013 
2,178 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Ankara Büyükşehir Belediyesi
 
Belmek Yemek Kitabı
 
 
2 su bardağı pirinç
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
1/2 çay bardağı sıvı yağ
 
300 gr. köftelik kıyma
 
1 adet soğan
 
2 diş sarımsak
 
Köfte baharatı
 
Kara biber
 
Kırmızı biber
 
Tuz
 
1/2 demet maydanoz
 
 
Yıkanmış pirinçler, sıcak su ile ıslatılıp süzülür. Üçbuçuk su bardağı su konularak kısık ateşte pişirilir. Maydanozlar ince ince kıyılır, kıyılan maydanozlar pilava karıştırılır.
 
Köftenin hazırlanışı: Sarımsak, tuz katılarak dövülür. Soğan rendelenir. Kıyma ve baharatlar katılarak iyice yoğrulur. Yapılan karışımdan küçük parçalar alınarak yuvarlanır. Köfteler teflon tavada sıvı yağ ile kızartılıp pilavın üzerine dizilir. (Daha hoş bir görüntü için çorba kasesine konan pilav, servis tabağına ters çevrilir.) Değişik bir lezzet katması için servisten önce üzerine bolca kimyon ve kara biber serpilip servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
Paşa Pilavı | 
  | 
fazilett 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.11.2010 
Mesajlar: 24 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc58356 
Gönderme Tarihi: 08.Arl.2010 
2,603 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
200 gram koyun kıymasını, ekmek içi, tuz ve karabiberle iyice yoğurup fındık büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzun içinde yuvarlayarak köfteler yapın. Yarım kilo pirinci tuzlu suda ıslatın. 2 kahve fincanı fıstık ile 2 kahve fincanı kuş üzümünü de ıslatıp süzün. 4 çorba kaşığı yağı tencerede kızdırın, fıstığı katıp fıstıklar pembeleşinceye kadar döndürün, sonra üzümü ve suyu, süzülmüş, yıkanmış pirinçle birlikte 4 bardak kaynar et suyunu katıp 15 dakika pişirdiken sonra ateşten alın. Kızarttığınız köfteleri pilavın ortasına boca edip servis yapın.
  
 | 
Paşa Pilavı | 
  | 
tomurcuk 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.09.2008 
Mesajlar: 20 Şehir: Kütahya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc27483 
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2008 
4,035 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler:
 
150 gr. tereyağı
 
1 adet soğan
 
2 su bardağı pirinç
 
3 su bardağı etsuyu yada tavuksuyu
 
1 su bardağı kuru erik
 
1 su bardağı kuş üzümü
 
Yarım su bardağı kuru üzüm
 
Yarım su bardağı dolmalık fıstık
 
Yarım su bardağı antepfıstığı
 
Yarım su bardağı çekilmiş badem
 
1 tatlı kaşığı safran
 
Tuz
 
 
Yapılışı:
 
Yağın 100 gramını tencerede eritin. Soğanı rendeleyip, sararıncaya kadar kavurun. Tuzunu ekleyin. Daha önceden ayıklayıp, yıkadığınız pirinci ekleyin. 2-3 dk. çevirerek kavurun. Kaynar etsuyunu veya tavuksuyunu ve safranı ilave edin. Tuzunu ayarlayın. Tencerenin kapağını kapatıp, pirinç suyunu çekinceye kadar pişirin. Geriye kalan 50 gr. tereyağını tencerede eritin. Kuru meyveleri ve yemişleri yağda birkaç dk. kavurun. Meyvelerin ve yemişlerin yarısını pişmekte olan pilava ekleyin. Pilav demlenince, servis tabağına aktarın. Üzerine kalan meyve ve yemişleri koyup, servis yapın.
 
 
 ML® Ali Paşa Pilavı için tıklayın
 
 
  
 | 
Paşa Pilavı | 
  | 
Baharat 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.04.2006 
Mesajlar: 124 Şehir: manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2779 
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2006 
2,603 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg yağsız kuşbaşı dana eti et, dana  
 
100 gr tereyağı ( ya da margarin)
 
1 adet havuç, rendelenmiş
 
1 tatlı kaşığı kimyon
 
1 kg konserve bezelye
 
4 su bardağı pirinç
 
5 su bardağı su
 
2 adet soğan 
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
4 su baradağı pirinci sıcak su ile haşlayın. İki adet orta boy soğan, iki kaşık yağ ve tuz ile rengi sararıncaya kadar kavurup, yıkadığınız kuşbaşı etleri katın, beraberce karıştırın. Otuz dakika kadar buhar çıkarmayan bir tencerede hafif ateşte pişirin. Bu malzemeyi, geniş tabanlı bir pilav tenceresine boşaltın, üzerine bezelyeleri ilave edin. Bezelyelerin de üstüne ince bir tabaka  havuç rendesi ve bir tatlı kaşığı kimyon serpin. Daha sonra bunların üzerine haşlanmış pirinci düzgün bir şekilde, eşit dağılacak biçimde  döküp, beş du bardağı kaynar suyu ve yağın kalan kısmını ağır ağır döküp, ağır ateşte yirmi dakika kadar, pilav suyunu çekinceye dek pişirin. Ateşten alıp on dakika kadar dinlendirin. Tencereden daha geniş bir tepsinin içine dikkatlice ters çevrip pilavı boşaltın servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |