|
Paşa Köftesi |
|
nedimex
Super MOD
Kayıt: 17.07.2005
Mesajlar: 564 Şehir: Kadiköy/Istanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc718
Gönderme Tarihi: 15.Arl.2005
2,923 defa indirildi / yazdırıldı
|
800 gr. dana, kuzu karışık kıyma
1 yumurta
6 yemek kaşığı galeta unu
1 rendelenmiş soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı tuzot
1 çay kaşığı karbonat
Püre için;
4 adet küçük patates
1 bardak su
50 gr. rende kaşar
Köfte malzemelerini bir kaba koyup, 10 dakika yoğurun. 30 dakika dinlendirin ve 8 eşit parçaya ayırın, beze şekline getirerek elinizin arasında sıkıştırın. Yağlanmış tepsiye dizip, 160 derecede pişirin. Haşlanmış patatesleri rendeledikten sonra, süt ve kaşarı da ilave ederek, iyice çırpın ve kaynatın. Püreyi köftelere pay ettikten sonra, fırına verin, püre kızardıktan sonra, fırından alıp, domates ve biberle servis yapın.
|
Paşa Köftesi |
|
akşam yıldızı
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.07.2014
Mesajlar: 26 Şehir: Bilecik |
Kısa URL: https://ml.md/lc99866
Gönderme Tarihi: 14.Tem.2014
1,926 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Tutam Dereotu
Yarım Kg Kıyma
1 Adet Kuru Soğan
1 Yemek kaşığı Margarin
300 Gr Pirinç
5 Adet Yumurta
Karabiber
Köfte Harcı
Tuz
Pirinci yıkadıktan sonra kuru soğan, kıyma, dereotu, tuz, karabiber ve 2 yumurtanın sarısı ile birlikte köfteyi yoğurun. Bir avuç dolusu köfte harcından alıp kalın yuvarlak köfteler hazırlayın. Bu köfteleri erittiğiniz margarinde önlü arkalı kızartın. Kenarlı ve kapaklı bir tepsiye dizip köftelerin üzerine çıkacak kadar sıcak su ve bir yemek kaşığı margarin koyup köfteleri pişirin. Bu arada 3 yumurta ve 2 yumurta akını tuz ve karabiber ilavesi ile çırpıp köftelerin üzerine ekleyin ve tencerenin kapağını kapatıp yumurtaların pişmesini sağlayın. Yumurtalar pişince her köftenin üzerine üzerine gelecek şekilde bir tutam rendelenmiş kaşar peyniri serpip tencerenin kapağını tekrar kapatın.3-4 dakika sonra ocağı kapatıp 5 dakika daha demlendirdikten sonra pulbiber ile süsleyip servis edin.
|
Paşa Köftesi |
|
fundacan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.09.2015
Mesajlar: 36 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc111338
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2015
1,769 defa indirildi / yazdırıldı
|
600 gram kıyma
2 çay bardağı galeta unu
1 adet yumurta
1 adet soğanın suyu
3 diş sarımsak
5 çorba kaşığı su
6 dal maydanoz
Tuz
Karabiber
Yenibahar
3 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı sıvı yağ
Sosu için:
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı un
3 su bardağı un
Tuz
Karabiber
Köfteyi yapmak için soğanın suyuna ihtiyaç var. Önce rendeleyin sonra suyunu sıkın ve kıymanın üzerine ekleyin. Daha sonra diğer tüm köfte malzemesini içine koyup güzelce yoğurun. Bu köfteleri de una bulayıp yağda kızartın. Başka bir tencerede ise sosu için gerekenleri karıştırın. 4 dakika kadar kaynatıp salçalı sos yapın ve köfteleri kızartın. Bu sosun içine koyun 5 dakika birlikte kaynatıp sıcak servis yapın.
|
|