| 
 
 
 | 
Paşa Kebabı | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc182205 
Gönderme Tarihi: 19.Mar.2025 
66 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Köfte için:
 
400 gr dana kıyma
 
1 adet kuru soğan (rendelenmiş)
 
1 diş sarımsak (ezilmiş)
 
1 yumurta
 
2 yemek kaşığı galeta unu
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı kimyon
 
Diğer malzemeler:
 
2 adet büyük patlıcan
 
1 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)
 
Beşamel sos için:
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
1 yemek kaşığı un
 
1,5 su bardağı süt
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
Üzeri için:
 
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 
 
Bir kaba kıyma, rendelenmiş soğan, sarımsak, yumurta, galeta unu, tuz, karabiber ve kimyonu koyun. İyice yoğurup küçük yuvarlak köfteler yapın.
 
Az yağlı tavada köfteleri hafif kızartın ve kenara alın.
 
Patlıcanları uzunlamasına dilimleyin, tuzlu suda bekletip kurulayın. Kızgın yağda kızartın ve fazla yağını almak için havlu kağıda serin.
 
Tereyağını bir tavada eritin, unu ekleyip kavurun. Sütü yavaş yavaş ekleyerek karıştırın. Koyu kıvam alınca tuz ve karabiber ekleyip ocaktan alın.
 
 Kızarmış patlıcanları artı (+) şeklinde üst üste koyun. Ortasına bir köfte yerleştirip patlıcanları bohça gibi kapatın. Üzerine beşamel sos gezdirin ve kaşar peyniri serpin.
 
180 derece önceden ısıtılmış fırında 15 dakika, peynirler eriyip kızarana kadar pişirin.
 
Paşa Kebabınızı sıcak sıcak servis edin.
  
 | 
Paşa Kebabı | 
  | 
Yemek Tarifleri 
Robot 
 
Kayıt: 18.06.2006 
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye | 
Kısa URL: https://ml.md/lc52462 
Gönderme Tarihi: 04.Haz.2010 
1,832 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket mantar
 
250 gr kuşbaşı (sotelik doğranmış)
 
3 adet patlıcan
 
2 adet domates
 
1 adet kuru soğan
 
3 adet sivri biber
 
Kaşar peyniri
 
1 tatlı kaşığı salça
 
Patlıcanları kızartmak için sıvıyağ
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kırmızı biber
 
 
Patlıcanları halka doğradıktan sonra kızgın yağda kızart. Kızardıktan sonra derin bir borcama çıkar. Sonra sotelik doğranmış etleri ayrı bir tencerede pişir. Etler piştikten sonra sıvıyağda soğanla kavur. Daha sonra ince kıyılmış biberleri ve kabukları soyulmuş domatesleri ekle. Salçayla da kavurduktan sonra ince kıyılmış mantarları dök. Birazda su ve baharatları ekledikten sonra 10-15dk. pişir. Hafif suyu çekilince ve mantarlar pişince altını söndür. Borcama aldığın patlıcanların üzerine dök. Daha sonra üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serp. Fırında kaşarlar eriyene kadar pişir. Sıcak servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |