| 
 
 
 | 
Paşa Böreği | 
  | 
gulsimsir 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.01.2006 
Mesajlar: 180
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc892 
Gönderme Tarihi: 18.Oca.2006 
3,018 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
HAMURU İÇİN
 
Minimum 6 adet yumurta
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
un
 
İÇİ İÇİN
 
1 adet kuzu ön kol
 
karabiber
 
tuz
 
maydanoz  Kızartmak için
 
sıvı yağ
 
SOSU İÇİN
 
Yoğurt
 
tereyağ
 
kırmızı toz biber  
 
 
Yapılışı
 
Enaz 6 adet yumurta sıvıyağ biraz tuz ve un kulak memesi yumuşaklığında hamur haline getirilir.Yarım saat dinlendirilir.Dinlendirmiş olduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak her biri kızartma yapılacak tava büyüklüğünde açılır. Ve kızgın yağda altı üstü kızarıncaya kadar kızartılır.Diğer taraftan bir adet kuzu kolu bol suda haşlanır.Haşlanmış olan etler tiftilerek içine maydanoz ve karabiber eklenir.Bir kenara bırakmış oluğunuz kızartılmış olan yufkaları kaynamakta olan et suyunun içine atarak yumuşayıncaya kadar haşlanır.Haşlamış olduğunuz yufkaları bir fırın tepsisine bir kat yufka bir kat hazırlanmış olan etli harçtan serpilerek en üstte yufka olmak kaydıyla yerleştirilir.Kalan et suyuda üzerine dökülerek kızgın fırında suyunu çekene kadar üzerini kızartmadan pişirilir.Pişmiş olan börekler kesilerek,üzerine yoğurt ve kızdırılmış biberli tereyağı gezdirilerek servis yapılır.
  
 | 
Paşa Böreği | 
  | 
Gülendam 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.03.2006 
Mesajlar: 79 Şehir: Balıkesir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2771 
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2006 
2,730 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yufkası için:
 
1 yumurta
 
1/2 çay bardağı su
 
Tuz
 
Aldığı kadar un
 
İçi için :
 
100 gr kıyma
 
Yarım demet maydanoz
 
1 küçük baş soğan
 
1 çorba kaşığı margarin (veya tereyağı)
 
Tuz
 
Karabiber
 
500 gr yoğurt
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
Kırmızıbiber
 
 
Hamurun malzemesini karıştırarak kulak memesi yumuşaklığında yoğurun. 4 eşit parçaya ayırın. Yufkaları yaklaşık 20-25 cm çapında fazla ince olmamak şartıyla açın. Ayçiçek yağında kızartın. 
 
İçinin hazırlanışı:
 
Kıymayı ve soğanı iyice kavurun. İçine maydanoz, karabiber, tuz katın
 
Hazırlanan yufkalar az miktarda haşlayın ve bir kat yufka bir kat iç olacak şekilde bir orta boy tepsiye koyun. Tepsinin içine çok az su koyarak hafif ateşte demlendirin.
 
Üzerine bolca yoğurt döküp üzerine kırmızı biberli tereyağı gezdirin.
  
 | 
Paşa Böreği | 
  | 
nln64 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.08.2007 
Mesajlar: 36 Şehir: Çorum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc17466 
Gönderme Tarihi: 01.Eyl.2007 
2,489 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 kahve fincanı un
 
1 kahve fincanı su
 
1 adet yumurta
 
3 çorba kaşığı margarin
 
1 çay kaşığı kabartma tozu
 
Tuz
 
Harcı için: 
 
1 su bardağı garnitür
 
10 adet doğranmış mantar
 
yarım demet maydanoz
 
100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
 
Tuz
 
Karabiber
 
3 adet sosis ya da yarım tavuk göğsü.
 
Sos için: 
 
1 çay bardağı süt
 
1 çay bardağı et suyu
 
1 adet yumurta
 
1 çorba kaşığı un
 
Tuz
 
 
Unu eleyip, ortasını açın. Suyu, yumurtayı, tuzu, kabartma tozunu ve margarini ortasına koyup iyice yoğurun.
 
Hamuru merdane ile açıp 26 cm. çapında bir kaba yerleştirin.
 
Garnitürü, mantarı, rendelenmiş kaşar peynirini, ince kıyılmış maydanozu, tuzu, karabiberi, doğranmış sosisi karıştırıp hamurun üzerine yayın.
 
Sütü, et suyunu, yumurtayı, unu, tuzu iyice çırpıp, üzerine dökün. 1 saat bekletin. Beklemeye almış olduğunuz böreği 200 dereceli fırında kızarana dek pişirin. Sıcak servis yapın.
  
 | 
Paşa Böreği | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc156738 
Gönderme Tarihi: 19.Mar.2021 
537 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamuru için:
 
2 su bardağı un
 
1/2 su bardağı su
 
1 adet yumurta
 
2-3 su bardağı et suyu
 
Harcı için:
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
1 adet kuru soğan
 
500 gr. kıyma
 
1 tatlı kaşığı mahlep
 
1 avuç çam fıstığı
 
1 avuç kuş üzümü
 
Kızartmak için:
 
Ayçiçek yağı
 
 
Unun içerisine dolu bir tutam tuz atın ve karıştırın. Orta kısmını açıp yumurtayı içerisine kırın. Çatal yardımı ile yumurtayı çırpın ve ardından suyu yavaş yavaş ekleyerek çatalla karıştırın. Hafif toparlanan hamurunuzu tezgaha alın ve elinizle yumuşak bir kıvam elde edene kadar yoğurun. Hazırladığınız hamuru dört eşit parçaya bölün ve tazgahın üzerinde bu parçaları yuvarlayın. Her bir bezeyi tezgahın üzerinde hafif unlayarak merdane yardımı ile tatlı tabağı boyunda açıp kenara alın. Küçük bir tavaya bir parmak kadar yağ koyun ve ocağa alıp yağı ısınmaya bırakın.
 
Yağ ısınırken soğanları tahtanın üzerinde yemeklik doğrayın. Genişçe bir tavayı ocağa alın ve ısınmaya bırakın. Isınan tavaya zeytinyağı ve tereyağını ekleyip ısıtın. Isınan tavaya soğanları ekleyin ve kavurmaya başlayın. Bu arada iyice ısınan Ayçiçek yağına açtığınız hamuru ekleyip kızartmaya başlayın.
 
Hafif yumuşayıp kendini bırakan soğanlara kıymayı ilave edin ve tuz ile tatlandırarak iyice kavurun. Et suyunun olduğu genişçe tencereyi ocağın bir başka gözüne alın ve ısınmaya bırakın. Kızaran hamurunuzun diğer tarafını çevirip arkalı önlü kızartmaya devam edin.
 
Kavrulan kıymanın üzerine mahlep, karabiber, çam fıstığı ve kuş üzümü ekleyip kavurmaya devam edin. Bu arada iyice renk alıp kızaran hamuru önce bir peçetenin üzerine alıp yağından arındırın, ardından hiç vakit kaybetmeden et suyunu alın. Hamur iyice ıslandıktan sonra suyundan süzüp servis tabağına alın. Aynı anda diğer bir hamuru da kızartıp aynı şekilde et suyunu batırın. Tüm hamuru bu şekilde hazırlayın.
 
Kavurduğunuz kıymalı harcı dörde bölün ve hamurlarının arasını bu harç ile kaplayın. Son hamuru en üste koyduktan sonra hamurun üzerine süzme yoğurdu koyup üzerine son kalan kıymayı yoğurdun üzerine koyun. Küçük bir tencerede 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı kızdırın. Isınan yağa pul biber ekleyip böreğin üzerine gezdirerek servis edin.
 
 
 
  
 | 
Paşa Böreği | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc176866 
Gönderme Tarihi: 15.Mar.2024 
278 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
1 kg un
 
3 yumurta
 
1 fincan zeytinyağı veya ay çiçek yağı
 
½ kg taze dana kıyması
 
½ kg yoğurt
 
Bir su bardağı çam fıstığı
 
2 bardak et suyu
 
Yarım demet maydanoz
 
Karabiber
 
Kırmızı tozbiber
 
Tuz
 
 
Önce biraz yağ, karabiber varsa çam fıstığı ve maydanoz karıştırılarak bir tavada kavrulur. Un sadece yumurta ile yoğurulur. Bir yemek tabağı çapında yarım santim kalınlığında yufkalar açılır. (Sekiz tane kadar). Her biri teker teker tavada kızartılır. Geniş bir kapta et suyu kaynatılır. Daha önce pişirilen yufkalar et suyunda her iki tarafı ıslanarak tek tek kabartılır. Aralarına hazırlanan kavrulmuş kıymalar konan 3 yufkanın en üstüne yeniden kıyma ve yoğurt konulur. Tereyağı ile tavada kızdırılan kırmızıbiberle hazırlanan renkli sos üzerine gezdirilir. Sıcak olarak servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |