| 
 
 
 | 
Paşa Böreği (kıyma) | 
  | 
garagız 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.04.2012 
Mesajlar: 70 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc75324 
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2012 
1,709 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı yoğurt
 
2 diş sarımsak
 
Yarım kg kıyma
 
4 adet yufka
 
2 et suyu
 
5 su bardağı tereyağı
 
 
Önce paşa böreği yufkalarını birkaba koyun üstüne etsuyuyla ıslatın. Sonra iç harcı hazırlayın. Kıyma soğan salça kavurun. 2 adet ıslatılmış yufkanın üstüne harcı dökün. Onun üstüne diğer 2 yufkayı koyun ve sonra fırınlayın. 3 dk. bekletip üstüne sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı renği dökün.
  
 | 
Kıymalı Paşa Böreği | 
  | 
balerin 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.03.2014 
Mesajlar: 23 Şehir: Elazığ | 
Kısa URL: https://ml.md/lc96511 
Gönderme Tarihi: 10.Mar.2014 
1,525 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4,5 su bardağı un
 
Yeterince su
 
2-3 çorba kaşığı mısırözü yağı
 
250 gram kıyma
 
2 orta boy kuru soğan
 
Yarım çorba kaşığı salça
 
2 orta boy domates
 
Et suyu veya 1 adet et suyu tableti
 
2 çay kaşığı karbonat
 
1 su bardağı yoğurt
 
4-5 diş sarımsak
 
1 çorba kaşığı margarin
 
Tuz
 
Kırmızı biber
 
Karabiber
 
1 demet maydanoz
 
Kızartmak için sıvı yağ
 
 
Unu, hamur yoğuracağımız kaba alıp ortasını açalım. Azar azar su, 2 çay kaşığı karbonat, yeterince tuz ilave ederek, yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edelim. Hamurun üzerini nemli bezle örtüp 15 dakika dinlendirelim.
 
Hamurdan bezeler yapıp, merdane yardımıyla açalım. Daha sonra kase yardımıyla kızartacağımız tavanın boyutuna indirmek için kenarlarını çıkartalım. Hamurların tümünü açtıktan sonra kızgın yağda arkalı önlü kızartalım.
 
Soğanları küçük küçük doğrayıp 2-3 kaşık mısırözü yağında pembeleştirelim. Ardından kıymayı ilave ederek, kıymanın rengi değişene dek kavurmaya devam edelim.
 
Domateslerin kabuklarını soyup rendeleyerek, ince doğranmış maydanozu ve tuzu ilave edelim. 2 dakika daha pişirip salçayı ekleyelim. 1-2 dakika sonra ateşten alalım.
 
Aralarına kıymalı harçtan yayarak 4 yufkayı üst üste yerleştirelim. Sarmısaklan döğerek yoğurda ekleyelim. Diğer yufkaları da bu şekilde hazırladıktan sonra üzerlerine sarmısaklı yoğurdu gezdirelim. Margarin' ..eritip, tuz, biber ilave edip at ten alarak yoğurdun üzerinr dökelim. Böreği üçgen dilir halinde keserek servis yapın.
  
 | 
Kıymalı Paşa Böreği | 
  | 
hamur abla 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.07.2019 
Mesajlar: 40 Şehir: Sinop | 
Kısa URL: https://ml.md/lc144556 
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2019 
809 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram un
 
3 büyük yumurta
 
Yeterince su
 
Tuz
 
İçi için:
 
250 gram kıyma
 
Yarım demet maydanoz
 
1 iri boy kuru soğan
 
1 tatlı kaşığı karabiber
 
1 tatlı kaşığı toz biber
 
Tuz
 
Üzeri için:
 
500 gram süzme yoğurt
 
3-4 diş sarımsak
 
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
 
Kızartmak için:
 
1 su bardağı sıvı yağ
 
Haşlamak için:
 
2- 3 su bardağı su
 
Tuz
 
 
Hamurun malzemelerini bir araya getirip yoğurarak yumuşak bir hamur elde edin.
 
Üzerini örtüp mayalanması için 15 dakika kadar bekletin.
 
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp tavanın boyuna göre açın.
 
Her birini tavada önlü arkalı kızartın.
 
Bir başka tavada kıymayı kavurun.
 
İçine ince doğranmış soğanı ekleyip kavurmaya devam edin.
 
İnce kıyılmış maydanozları ve baharatları da ekleyip altını kapatın.
 
Genişçe bir tavada suyu kaynatıp içine tuzu ilave edin.
 
Hamurları bu tuzlu suda 1er dakikalığına tek tek haşlayın ve servis tabağına alın.
 
Üzerine kıymalı harçtan yayın.
 
Bu işlemi yufkalar bitene kadar sürdürün.
 
En üste yoğurt sosunu ve kırmızı biberli tereyağlı sosu gezdirin.
 
Dilimleyerek servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |