| 
 
 
 | 
Parmak Tatlısı | 
  | 
mutfak 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.06.2010 
Mesajlar: 20 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc52553 
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2010 
2,450 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet yumurta
 
1 kahve fincanı ayçiçek yağı
 
1 kahve fincanı yoğurt
 
yarım paket kabartma tozu
 
aldığı kadar un
 
İçi için:
 
2 adet orta boy havuç
 
3 çorba kaşığı tozşeker
 
1 adet yumurtanın akı
 
2 çorba kaşığı dövülmüş fındık
 
2 çorba kaşığı kakao
 
Şerbeti için:
 
1/4 limon suyu
 
2 su bardağı su
 
Kızartmak için ayçiçek yağı
 
üzerine 1 adet yumurtanın akı
 
 
Ön hazırlık olarak şerbet için, tozşekeri, limon ve suyu bir tencerede 5 dakika kaynatıp soğumaya bırakalım. Bu arada yumurtayı ve Bizim Ayçiçek Yağı'nı bir kapta birleştirip, karıştıralım. Üzerine Ülker içim Yoğurt'-la karıştırılmış kabartma tozunu ilave edelim. Ardından unu azar azar ekleyerek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Üzerine nemli bir bez örtüp 20 dakika dinlendirelim, içi için havuçları rendeleyip, tozşekerle birlikte, havuçlar suyunu bırakıp çekene dek pişirdim. Biraz yumuşayan havuçları ateşten alıp, iyice soğutalım. Üzerine 1 yumurta akını ve kakaoyu ekleyip iç malzemesini karıştıralım.
 
Dövülmüş fındığı da katıp tekrar karıştıralım. Hamurdan yumurta iriliğinde bezeler koparalım. Bezeleri unlanmış zeminde bıçak sırtı kalınlığında merdaneyle açalım. 6-7 cm.'lik kareler keselim. Karelerin bir kenarına havuçlu malzemeyi yerleştirelim. Rulo yaparak saralım. Ruloların açılmaması için parmağımızı hafifçe yumurta akına bastırıp kenarlarına sürelim ve öylece kapatalım.
 
Kızdırılmış ayçiçek Yağı'nda havuçlu ruloları kızartalım. Kepçe ile çıkarıp hiç beklemeden soğuyan şerbete bırakalım. Şerbeti emen tatlıları bir süre sonra şerbetten çıkarıp servis tabağına alalım.
 
 
 
 
Fotoğraf "ıIğĞüÜşŞiİöÖç" tarafından gönderildi. 31.12.2020
  
 | 
Parmak Tatlısı | 
  | 
bol kepçe 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.11.2011 
Mesajlar: 33 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc70175 
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2011 
2,000 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
125 gr margarin
 
1 yumurta
 
Yarım çay bardağı toz şeker
 
2 çorba kaşığı sıvı yağ
 
1'er paket vanilya, kabartma tozu
 
2 çorba kaşığı irmik
 
Aldığı kadar un
 
Ceviz
 
Fındık
 
Tarçın
 
 
İlk önce şerbeti hazırlayın. Kaynayan şerbete limon suyunu damlatın ve ocağı kısın 10 dakika kısık ateşte yoğunlaşsın. Ocağı kapatın ve şerbeti soğumaya bırakın. Hamur için olan malzemeyi bir kaba alın ve iyice yoğurun. Unu her zamanki gibi azar azar ekleyin. Ele yapışmayan bir hamur elde edeceksiniz.15 Dakika dinlendirin. Ceviz ve fındığı robottan iri bir şekilde çekin ve içine şeker ve tarçını ekleyin. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın içine fındıklı cevizli harçtan koyup elinizle hamuru düzelterek köfte şekli verin. Bir tabağa az aza irmik koyun yaptığınız hamuru tabaktaki irmiğe bulayın. Yağlanmış tepsiye dizin.180 Derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Tatlının ilk sıcaklığının geçmesi için 5 dakika kadar bekleyin. İyice soğumuş olan şerbeti üstlerine dökün. Tatlı iyice soğuyunca servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 10.02.2025
  
 | 
Parmak Tatlısı | 
  | 
türk anahtarı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.08.2016 
Mesajlar: 24 Şehir: Bitlis | 
Kısa URL: https://ml.md/lc118628 
Gönderme Tarihi: 03.Ağu.2016 
1,560 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Özgür Balcı Köse
 
 
½ paket yumuşak margarin
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
1 adet yumurta
 
1 paket vanilya
 
1 paket kabartma tozu
 
Aldığı kadar un
 
İrmik
 
Şerbet için:
 
3 bardak su
 
3 bardak şeker
 
 
Yarım paket yumuşak margarin, 1 çay bardağı sıvıyağ, 1 yumurta, 1 paket vanilya ve kabartma tozu unla hamur yoğurulur. Parmak şekli verilerek irmiğe batırılır. 180 derecede ısıtılmış fırına konularak pişirilir. 3 bardak şeker 3 bardak su ile şerbet hazırlanıp üzerine dökülür.
 
 
 
  
 | 
Parmak Tatlısı | 
  | 
bahis 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.07.2019 
Mesajlar: 61 Şehir: Çorum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc144828 
Gönderme Tarihi: 06.Ağu.2019 
1,030 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamuru için:
 
1 yumurta
 
Yarım çay bardağı toz şeker
 
125 gram tereyağı
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
2 yemek kaşığı irmik
 
1 paket vanilya
 
1 paket kabartma tozu
 
3 çay bardağı un
 
İçi için:
 
1 çay bardağı dövülmüş ceviz, fındık, badem karışımı
 
3 tatlı kaşığı toz şeker
 
1 tatlı kaşığı tarçın
 
Şerbeti için:
 
2 su bardağı şeker
 
2,5 su bardağı su
 
2-3 damla limon suyu
 
Üstü için:
 
1 çay bardağı irmik
 
 
Şerbetle başlayın. Şeker ve suyu karıştırıp ocağa alın.
 
Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip ocağı kısın.
 
10 dakika kadar da kısık ateşte kaynatıp altını kapatın ve soğumaya bırakın.
 
Hamuru için un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabında karıştırıp yoğurun.
 
Unu da azar azar ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edin ve 10 dakika dinlendirin.
 
Ceviz, fındık ve bademi robottan geçirin. Şeker ve tarçını da ekleyip karıştırın.
 
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp içine tarçınlı harçtan koyun. Kapatıp elinizle ince uzun köfte şekli verin.
 
Hazırladığınız köftelerin her tarafını bir tabağa koyduğunuz irmiğe güzelce bulayın.
 
Fırın tepsisini yağlayıp tatlıları tepsiye dizin.
 
Fırını 180 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın ve tepsiyi fırına verin.
 
Üstleri kızarınca tepsiyi fırından çıkarın.
 
Ilınınca soğuk şerbeti tatlıların üzerine dökün.
 
Tatlılar şerbeti çekince servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Parmak Tatlısı | 
  | 
İ 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.09.2014 
Mesajlar: 539 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc182104 
Gönderme Tarihi: 12.Mar.2025 
360 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
100 gram margarin
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 çay bardağı irmik
 
1 yumurta
 
1 çay bardağı şeker
 
1 paket kabartma tozu
 
Alabildiği kadar un
 
Kaplaması için:
 
1 çay bardağı irmik.
 
Şerbeti için:
 
2 su bardağı şeker
 
2,5 su bardağı su
 
1 dilim limon
 
 
Şerbet için, su, şeker ve limon dilimi bir tencereye konarak hafif ağdalaşana kadar kaynatılır, ateşten alınarak soğumaya bırakılır.
 
Bir karıştırma kabına sıvıyağ, margarin, irmik, şeker ve kabartma tozu konur, üzerine yumurta kırılır karıştırılır.
 
Üzerine alabildiği kadar un eklenerek sert bir hamur yoğurulur.
 
Hamurdan ceviz kadar parçalar alınır, parmak biçiminde şekillendirilir.
 
Parmaklar irmik konmuş bir tabakta yuvarlanarak üzeri irmikle kaplanır.
 
Daha sonra parmaklar kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
 
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirilir.
 
Fırından çıkan parmakların üzerine soğutulmuş şerbet gezdirilir.
 
Şerbet çektikten sonra servise sunulur.
 
 
 
  
 | 
Parmak Tatlısı | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3321 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc183172 
Gönderme Tarihi: 24.May.2025 
80 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Fatoş Yağcı
 
 
125 gram oda sıcaklığında margarin
 
1 adet yumurta
 
2 çorba kaşığı yoğurt
 
1 su bardağı çekilmiş ceviz
 
3,5 su bardağı un
 
1 paket kabartma tozu
 
Şerbeti için:
 
3 su bardağı tozşeker
 
3 su bardağı su
 
Yarım limonun suyu
 
 
Margarin, yumurta, yoğurt ve ceviz içini iyice yoğurun.
 
Elenmiş un ve kabartma tozunu ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin.
 
Hazırladığınız hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar koparın.
 
Parmak kalınlığında olacak şekilde avucunuzda yuvarlayarak tatlılar hazırlayın.
 
Yağlanmış fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin.
 
Şerbet için tozşeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ilave edip 2 dakika daha kaynattıktan sonra sıcak tatlıların üzerine boşaltın.
 
Tatlı şerbeti çektikten sonra servis yapın.
 
 
Not: Tatlı ve şerbet sıcak olmalı.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |