| 
 
 
 | 
Parmak Köftesi | 
  | 
mehtap 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.07.2007 
Mesajlar: 44 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23510 
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2008 
2,389 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gr. çiğ köftelik kıyma
 
500 gr. ince bulgur
 
bol kırmızı biber
 
1 soğan
 
Tuz
 
3 kaşık domates salçası
 
 
Bulgura kıyılmış soğan, salça kırmızı biber, tuz konup karıştırılır. Kıyma ilave edilip yoğurulur. Gerektikçe azar azar su alınır. Kendini iyice tutunca su almadan yoğurulur. Fındık büyüklüğünde parçalara kopartılıp, düğme gibi yuvarlanıp ortasına parmak bastırılır. Bu tavaya yağ konup, kızdırılır. Köfteler kızartılır. Yağdan çıkarınca bir tencereye sıvı yağ, salça, tuz konup kaynatılır. Köfteleri alıp karıştırılır. Ateşten alınır. Servis yapılırken üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür.
  
 | 
Düğülü Parmak Köfte | 
  | 
demir tozu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.05.2016 
Mesajlar: 36 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc137809 
Gönderme Tarihi: 20.Ekm.2018 
1,372 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
http://www.ebruomurcali.com.tr
 
 
600 gr. köftelik kıyma
 
50 gr. kuyruk yağı  kıymayla beraber çekilecek
 
1 çay bardağı kısırlık bulgur
 
Yarım çay bardağı soda
 
1 adet kırmızı soğan
 
1 adet kuru soğan
 
Tuz, karabiber
 
Üzerine:
 
Sıvı yağ
 
 
Kuyruk yağlı kıyma, soda, bulgur ve baharatı yarım saat yoğurun. Karışımı 1 gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün rendelenmiş soğanları ilave edin ve tekrar yoğurun. Köftenizden iki parmak kalınlığında şeritler yapın ve şeritleri arzu ettiğiniz boyda kesin. Üzerine sıvı yağ sürerek mangal ya da fırın ızgarasında kızartın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |