|
|
PARMAK BİSKÜVİ |
|
ay ve güneş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.04.2011
Mesajlar: 75 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc63076
Gönderme Tarihi: 10.May.2011
2,469 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 gram tereyağı
150 gram pudra şekeri
220 gram un
3 yumurta
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
Bir kabın içerisinde, tereyağıyla, pudra şekerini iyice karıştırarak, beyaz krem haline getiriniz. Üzerine yumurtaları kırarak, unu, vanilyayı ve limon kabuğu rendesini ilâve edip, iyice karıştırınız. İnce delikli huni takılmış torbaya doldurunuz. 5-6 santim boyunda yağsız tepsiye sıkarak orta hararetli fırında pişiriniz. Fırına koymadan önce kıyılmış fıstık ve badem koyunuz.
|
PARMAK BİSKÜVİLERİ |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc63224
Gönderme Tarihi: 17.May.2011
2,280 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 tatlı kaşığı tereyağı
90 gr (3/4 su bardağı) + 2 talı kaşığı un
125 gr (1/2 su bardağı) + 2 tatlı kaşığı toz şeker
4 yumurtanın sarısı
4 yumurtanın akı
Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip, ısıtınız
İki büyük fırın tepsisini 1 tatlı kaşığı yağla yağlayıp, 2 tatlı kaşığı un serptikten sonra, unu tepsiye yayarak fazlasını silkeleyiniz.
Büyük bir kasede 1/2 su bardağı şeker ve yumurta sarısını, yumurta teli ya da elektrikli çırpıcıyla, koyulaşıp uçuk bir renk alana kadar çırpınız.
Büyük bir madeni kaşıkla kalan unu (3/4 su bardağı) katıp iyice karıştırarak yediriniz.
Başka bir büyük kasede, yumurta aklarını, yumurta teli ya da elektrikli çırpıcıyla kar haline getiriniz. Madeni bir kaşıkla, çırptığınız yumurta akını öteki kasedeki yumurta sarılı karışıma katınız.
Hazırladığınız bu hamurun yarısını 1,5 cm'lik «düz» uçlu bir sıkma torbasına doldurup, tepsilerden birine 7 cm'lik şeritler halinde sıkınız. Kalan hamuru da torbaya doldurup, aynı biçimde öteki tepsiye sıkınız. Kalan 2 tatlı kaşığı şekeri, tepsilerdeki hamur şeritlerinin üstüne serpiniz.
Tepsileri fırına sürüp 10-12 dakika, dokununca bisküviler ele sert gelene kadar pişiriniz.
Tepsileri fırından alıp, bisküvileri tel ızgaraya çıkararak tamamen soğuttuktan sonra, hava geçirmeyen kavanozlarda dilediğiniz kadar saklayınız.
|
|
PARMAK BİSKÜVİ Tarifleri Kurabiye Tarifleri
|
|