| 
 
 
 | 
Paris Güzeli | 
  | 
Asegul 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 157 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc248 
Gönderme Tarihi: 01.Eyl.2005 
4,557 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet yumurta
 
1 paket margarin
 
1 çorba kaşığı sirke
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
alabildiği kadar un
 
1 paket kabartma tozu
 
1 su bardağı susam
 
 
Yumurtanın sarısı ve akı ayrılır. Yumurta, yumurta sarısı, susam dışındaki bütün malzemelerle birleştirerek hamur yapılır. Hamurdan küçük parçalar koparılır, küçük simitler yapılır. Simitler önce yumurta akına sonra susama batırılır. Yağsız fırın tepsisine dizilir, önceden ısıtılmış 190 derece fırında açık pembe renkte pişirilir.
 
 
 ML® Susamlı Paris Güzeli için tıklayın
 
  
 | 
PARİS GÜZELİ | 
  | 
siyahinci 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.07.2006 
Mesajlar: 21 Şehir: Çankırı | 
Kısa URL: https://ml.md/lc6356 
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2006 
3,524 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler
 
    1 paket sana yağı
 
    1/2 fincan sirke
 
    2 çay kaşığı tuz
 
    1 kabartma tozu
 
    1 yumurta
 
    Aldığı kadar un ve susam
 
Yapılışı
 
      Yumurtanın sarısını ve diğer malzemeleri karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın. Hamurdan küçük parçalar koparıp küçük simitler yapın. Simitleri önce yumurta akına sonra susama batırın. Yağsız tepsiye dizin, önceden ısıtılmış fırında çok az pembeleşinceye kadar pişirin.
  
 | 
Paris Güzeli | 
  | 
tekşen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.05.2014 
Mesajlar: 31 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc111389 
Gönderme Tarihi: 13.Eyl.2015 
1,989 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
150 gram tereyağı
 
2 su bardağı un
 
1 çay bardağı şeker
 
1 adet yumurta
 
1 paket kabartma tozu
 
1 paket vanilya
 
Üzeri için:
 
1 çay bardağı susam
 
 
Hamuru yoğurma kabında yoğurun. Yumuşak bir hamur elde edince fındık büyüklüğünde kurabiyeler yapın. Susamın içinde yuvarlayıp tepsiye dizin ve 170 derecede pişirip ikram edin.
  
 | 
Paris Güzeli | 
  | 
sarı çizme 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.11.2015 
Mesajlar: 28 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc113537 
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2015 
1,861 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gr tereyağı oda sıcaklığında
 
1 çay bardağı pudra şakeri
 
1 çay bardağı hindistancevizi
 
1 yumurta sarısı
 
1 paket kabartma tozu
 
Aldığı kadar un
 
Üzerine:
 
1 yumurta beyazı
 
1 su bardağı hindistancevizi
 
 
Tereyağı ve şekeri iyice eritiyoruz.
 
Sırayla diğer malzemeleri ilave ederek yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
 
Ceviz büyüklüğünde yuvarlayarak, önce yumurta akına sonra hindistancevizine batırıp, tepsiye diziyoruz.
 
175 derecedeki sıcak fırında pişiriyoruz. soğuyunca servis ediyoruz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |