|
Parça Tavuk Etli Sebze Çorbası |
|
Sam
Aşçıbaşı
Kayıt: 29.01.2009
Mesajlar: 21 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc33289
Gönderme Tarihi: 29.Oca.2009
2,237 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 tavuk
4 bardak su
1 çorba kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı kırmızı biber
1/2 çay kaşığı karabiber
1 tutam toz karanfil
1 küçük demet maydanoz
1 orta boy dilimlenmiş soğan
1 orta boy dilimlenmiş havuç
1 kıyılmış kereviz yaprağı,
1 ufak doğranmış yeşil biber
1 orta boy dilimlenmiş elma
1/4 bardak tereyağı veya margarin
2 adet domates
Büyük bir tencereye parçalanmış tavuk, su ve baharat koyup üstünü örtün. 45 dakika pişirin. Tavuğu sudan çıkarın, suyunu ölçün gerekiyorsa su ilave edip 4 bardağa tamamlayın. Tavuk etlerini ayıklayın, ufak parçalara kesin. Büyük bir tencerede, soğan, havuç, kereviz yaprağı, yeşil biber ve elmayı yağ ile birlikte karıştırarak yumuşayıncaya kadar pişirin. Ateşten indirip un ilave edin. Karıştırarak tavuk suyu ve domatesleri yavaş yavaş katın. Tavuk etlerini ilave edin. Kaynayıncaya kadar devamlı karıştırın. Kapağını kapatarak 1 saat hafif ateşte tutun.
|
Tavuk Etli Sebze Çorbası |
|
Alaaddin
Aşçıbaşı
Kayıt: 21.05.2020
Mesajlar: 22 Şehir: Tokat |
Kısa URL: https://ml.md/lc150770
Gönderme Tarihi: 25.May.2020
403 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı didilmiş tavuk eti
3 su bardağı su
Sebzeler
Kabak
Kereviz sapı
Havuç
Limon
Sarımsak
Şehriye
Zeytinyağı
Sirke
Tuz
Karabiber
Çorba tenceresine zeytinyağı, su, tuz ve sebzelerin tümünü alalım. Kereviz yapraklarını şimdilik bekletelim. Ben içindeki sebzeleri limon dahil büyük bir şekilde doğruyorum hem tam lezzetini alabilmek hem de doyuruculuğunu arttırmak için. Bu şekilde 20 dakika kadar kaynatalım.
Çorbamızın suyu kaynadıktan sonra içerisine şehriye ve pişmiş tavuk etlerini alıp bir 10 dakika kadar daha kaynattıktan sonra servis ederken limon taneleri ve kereviz yapraklarını eklemeyi unutmayalım.
|
|